05.06.09
14:18
Значи за мен малко инфо - 28г ,80 кг ,180см/тренирам близо от 2г ,но нещо не ми харесва как вървят нещата.Явно правя някой грешки затова искам да ми дадете малко напътствия.Работата ми не свързана с физ. труд,само където вися по цял ден на крак .Целта ми е да кача малко мм /без добавки за сега/и същевременно да направя някакво прилично тяло,но имам малък проблем със сладките неща и си похапвам тук там по нещо. Хранителният режим е сленият
6.40 - 7 ч - 100гр овесини ядки+малко черни стафиди /4 белтъка +1 жълтък/1л мед
8-9 ч тренировка
10ч кисело мляко 1.5% на Баба и шепа стафиди
13-13.30ч салата /100гр ориз /200гр пилешко филе
16ч банани 300-400гр и 50гр орехи
19.30 ч салата/200гр пилешко /100гр ориз
всички грамажи за приблизителни ,защото нямам везна да ги смятам
Преди хапвах в 22.30 200гр извара с 2 филий пълнозърнест хляб,като в 19.30 нямаше ориз.Сега обаче развалиха изварата и аз спрях да ям затова сложих тези 100 гр ориз в 19.30ч. Ако може да ми препоръчате нещо друго за заместител на изварата и дали не е много този ориз. Друго нещо добре ли тази храна след трен и ако не е ,с какво бих могъл да я заменя. Благодаря предварително !
05.06.09
18:31
Изварата и ориза нямат нищо общо .. едното е протеин, другото въглехидрат ,така че няма смисъл да вкючваш едното за сметка на другото. Изварата е бавно усвояем протеин и можеш да я заместиш с прясно мляко. А “зависимостта” към сладкото аз я “лекувам” с плодове. Опитай се да ядеш плодове вместо вафли и тн. Успех!
05.06.09
18:39
Имаш прекалееено малко протеин, за да качваш. Пречети из форума и сайта, има много добри диети за покачване.
Направи си едни ден в седмицата в който да си позволяваш сладки работи, всъщност ефекта е благоприятен или поне така съм чувал, но през останалото време никакви своеволия. А и по този начин ще имаш някакъв самоконтрол, знаеш си деня за малко сладко и това е.
През останалото време, каквото ти каза summer_jam, прекрасен заместител са.. и полезен? Брех, да му се не види, а? :D
06.06.09
10:43
Somenone хайде недей така, чак пък сладко. Проблема със сладкото е много странен, малко в период на маса няма да те убие или да те върне назад, но е хубаво да е наистина малко и то в определен момент. Има хора (и аз в това число) който немогат с малко могат без малко, но немогат с малко нали разбираш :).
Въпрос на воля Шишманов, само не разбрах щом споделяш мнението за благоприятност защо “чак пък сладко”, нещо не се разбрахме. На мен ми се обесняваше по баламски теорията за калоричния шок, който обърквал организма и играел благоприятно ако се хапват боклуците и най вече сладко само веднъж седмично.
Но то скенджи като мен.. :D
06.06.09
12:03
Не съм сигурен за благоприятността да хапнеш прости въглехидрати пък било то и в периода за маса. За мен например е забранено, за него в зависимост от много неща. И трябва да знаеш че има голяма разлика между въглехидрати от чиста захар и въглехидрати от нещо тестяно да речем.
казано от Somenone на 06.06.09, 02:52:
Направи си едни ден в седмицата в който да си позволяваш сладки работи, всъщност ефекта е благоприятен или поне така съм чувал, но през останалото време никакви своеволия. А и по този начин ще имаш някакъв самоконтрол, знаеш си деня за малко сладко и това е.
През останалото време, каквото ти каза summer_jam, прекрасен заместител са.. и полезен? Брех, да му се не види, а? :D
Зареждащ ден, залъгваш огранизма, че диетата е свършила. Така избягваш застой.
Абе има сладко и сладко... медът си е ок, нищо че е сладък.
Вие обаче май не говорите за мед... за гадни работи става дума тук, разни шоколади и т.н. гнас май? Храната не може да се разглежда просто като съвкупност от белтъчини/мазнини/въглехидрати, както и не може на шоколада да се гледа просто като на “бърз въглехидрат”... твърде много гадости има в него. Кой го е измислил тоя принцип, че щом някой иска да качва може да яде кофти “храни”.. логика би могла да се намери само ако се изключи изцяло параметъра “здраве”.
Докато така или иначе се тъпчеш за да качваш килограми (смислеността на това няма да я коментираме, но примерно..) със сигурност няма да ти попречи на качването. Обаче нещата не са само килограми, периоди на чистене и на качване... а за всеки, който е в “период за здраве” (препоръчвам го, за целогодишно) тия работи не би трябвало да влизат в списъка с “неща, годни за ядене”. Дори и да влияят положително на качването на принципа на калорийния шок (пълна глупост е това, между другото...не че не е вярно в някаква степен, просто е безумно).
Мнението беше редактирано от G33K на 06.06.09 20:34.