03.06.09
13:25
Здравейте, от известно време като правя кофички и усещам много гадна болка между гърдите. Болката се усеща при спускането и след това в началото на изкачването. А преди нямах такива болки.
Става дума за ето тази част очертаната с червено:
http://store.picbg.net/pubpic/EC/8F/3e1339c31a71ec8f.jpg
03.06.09
16:56
И мен понякога ме боли на същото място,когато правя кофички.
03.06.09
19:26
Преди време тренирах на лостове и всеки ден правих кофички. Отначалото тази болка беше доста силна - правих по 2-3-4 повторения не,защото нямах сила, а заради болката. Но с времето отмина - за 1-2 седмици изчезна напълно и си тренирах пълноцено.
Наскоро направих няколко серии отново и болката се върна. Явно просто се иска постоянство.
03.06.09
19:54
и аз имам болки понякога когато правя Кофи винаги когата слагам допълнителни килограми
05.06.09
05:23
и аз съм така болката е в костта не е в мускула .. нямам си на идея от какво е но предполагам е защото самия уред за кофи ми е малко широк или нещо .. а не е да нямам сила 50 кофи си ги правя без никакъв проблем .. даже допълнителни тежести слагам и аз та не е в силата проблема .. спрях да им обръщам внимание след време
Когато успоредката за кофички е по-широка от колкото трябва да е, се получава това.
Също се получава, когато натоварването е по-голямо от колкото трябва да е.
Също се получава от слаби кости.
Също...
Да продължавам ли?
Много фактори. Когато е слаба и търпима, няма смисъл да се притеснявате, но когато е силна, по-добре ще е да пробвате на друга успоредка и/или да се посъветвате с инструктор.
Ако правиш пул овар може да е от него,аз като го правя и на другия ден като дишам далбоко и ме боли.Бях приказвал с един защо така боли а той каза и мен ме боли като го правя а човека като го гледам му имам вяря и ми е приятел не би ме излагал.Та може да е от това.
получава се и от амплитудата на движението - ако в началото не си отпускал съвсем до долу и сега си почнал да го правиш, усещаш болка от максималното разтягане на мукула - след време спира да боли
казано от LttS на 05.06.09, 06:11:
Когато успоредката за кофички е по-широка от колкото трябва да е, се получава това.
Също се получава, когато натоварването е по-голямо от колкото трябва да е.
Също се получава от слаби кости.
Също...
Да продължавам ли?
Много фактори. Когато е слаба и търпима, няма смисъл да се притеснявате, но когато е силна, по-добре ще е да пробвате на друга успоредка и/или да се посъветвате с инструктор.
Болката е в ребрения хрущял ! получава се от голямо разтягане, там където ребрения хрущял се захваща за гръдната кост.
използвай успоредка на широчината на рамене!
имах съштия проблем когато почвах да тренирам поло4авасе заради тежеста която пада върху тази точка при голямо пускане надоло
с времето спира когато ти заякнат костите а ако искаш да е по бързо това време хапваи и пийваи млека ;)
18.02.10
14:41
otnachalo me boleshe m-u gurdite posle zaradi tazi bolka se izturvah ot losta i poveche me zabolq daje ne mojeh da se kacha na losta ot bolkata no produljavah da opitvam i taka pone 2 sedmici me boleshe nakraq mi mina i si praeh normalno kofichki taka che produljavai da opitvash ;)
18.04.10
19:26
Знам я тази болка :) Лично аз съм я изпитвал но с времето отшумява след което изчезва напълно.Имало е период когато съм прекъсвал кофичките,после пак съм се завръщал и тази болка никога вече не се е появила.