Болки в гърдите

03.06.09
13:25

Здравейте, от известно време като правя кофички и усещам много гадна болка между гърдите. Болката се усеща при спускането и след това в началото на изкачването. А преди нямах такива болки.
Става дума за ето тази част очертаната с червено:
http://store.picbg.net/pubpic/EC/8F/3e1339c31a71ec8f.jpg

И мен понякога ме боли на същото място,когато правя кофички.

S7

03.06.09
19:26

Преди време тренирах на лостове и всеки ден правих кофички. Отначалото тази болка беше доста силна - правих по 2-3-4 повторения не,защото нямах сила, а заради болката. Но с времето отмина - за 1-2 седмици изчезна напълно и си тренирах пълноцено.

Наскоро направих няколко серии отново и болката се върна. Явно просто се иска постоянство.

MA

03.06.09
19:54

и аз имам болки понякога когато правя Кофи винаги когата слагам допълнителни килограми

XE

05.06.09
05:23

и аз съм така болката е в костта не е в мускула .. нямам си на идея от какво е но предполагам е защото самия уред за кофи ми е малко широк или нещо .. а не е да нямам сила 50 кофи си ги правя без никакъв проблем .. даже допълнителни тежести слагам и аз та не е в силата проблема .. спрях да им обръщам внимание след време

05.06.09
06:11

Когато успоредката за кофички е по-широка от колкото трябва да е, се получава това.
Също се получава, когато натоварването е по-голямо от колкото трябва да е.
Също се получава от слаби кости.
Също...
Да продължавам ли?
Много фактори. Когато е слаба и търпима, няма смисъл да се притеснявате, но когато е силна, по-добре ще е да пробвате на друга успоредка и/или да се посъветвате с инструктор.

05.06.09
08:41

Ако правиш пул овар може да е от него,аз като го правя и на другия ден като дишам далбоко и ме боли.Бях приказвал с един защо така боли а той каза и мен ме боли като го правя а човека като го гледам му имам вяря и ми е приятел не би ме излагал.Та може да е от това.

05.06.09
09:11

получава се и от амплитудата на движението - ако в началото не си отпускал съвсем до долу и сега си почнал да го правиш, усещаш болка от максималното разтягане на мукула - след време спира да боли

06.06.09
20:05

казано от LttS на 05.06.09, 06:11:

Когато успоредката за кофички е по-широка от колкото трябва да е, се получава това.
Също се получава, когато натоварването е по-голямо от колкото трябва да е.
Също се получава от слаби кости.
Също...
Да продължавам ли?
Много фактори. Когато е слаба и търпима, няма смисъл да се притеснявате, но когато е силна, по-добре ще е да пробвате на друга успоредка и/или да се посъветвате с инструктор.

Болката е в ребрения хрущял ! получава се от голямо разтягане, там където ребрения хрущял се захваща за гръдната кост.
използвай успоредка на широчината на рамене!

13.06.09
18:42

имах съштия проблем когато почвах да тренирам поло4авасе заради тежеста която пада върху тази точка при голямо пускане надоло
с времето спира когато ти заякнат костите а ако искаш да е по бързо това време хапваи и пийваи млека ;)

18.02.10
14:41

otnachalo me boleshe m-u gurdite posle zaradi tazi bolka se izturvah ot losta i poveche me zabolq daje ne mojeh da se kacha na losta ot bolkata no produljavah da opitvam i taka pone 2 sedmici me boleshe nakraq mi mina i si praeh normalno kofichki taka che produljavai da opitvash ;)

ST

18.04.10
19:26

Знам я тази болка :) Лично аз съм я изпитвал но с времето отшумява след което изчезва напълно.Имало е период когато съм прекъсвал кофичките,после пак съм се завръщал и тази болка никога вече не се е появила.

19.04.10
07:58

С времето си отшумява болката ;) Прави постоянно и ще отмине.. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1