Простичък хранителен режим

05.06.09
12:01

Здравейте, занимавам се с фитнес от 3 години, но разкъсано. Започнах със дъмбели по 5 кила, после фитнес, но ми откриха едно заболяване на гръбначния стълб и сега правя само набирания и лицеви упори. Но въпреки това ми трябва някакъв хранителен режим и четейки някой основни правила си спретнах един, но нямам възможност да спазвам стриктни от типа на в 5 часа и 37 минути да ям 138 грама месо и тем подобни. Това представлява диетата ми:

6:00 - две лъжици мед, една купичка кисело мляко, като често я пасирам с ягоди или банани
9:00 - възможно най-добрата храна, която намерих около училището ми - хамбургер от била, който не е от тези мазните, ами е сусамена питка с доста кашкавал и филе, домат и краставици
1:00 или 2:00 - главно ястие - общо взето гозби - задушено, ориз с месо, боб, леща и т.н.
3:00 Тренировка, веднага след нея 2-3 варени яйца
6:00 - сандвичи с филе и кашкавал или със сирене/извара
8:00 - 250мл прясно мляко
Гледам да ям през 3 часа и да пия по една чаша вода през час.

За мен: 190см, 70кг, 18 години. Тренировката ми е набирания - вс. видове за гръб първи ден, втори ден набирания за бицепс, трети лицеви опори и почивка и така се повтаря. Целта ми е да кача килограми, но за предпочитане без мазно.

Знам, че така наречената ми диета е смешна за някои, но по-добре е от нищо.

06.06.09
21:03

приятел 1-во тренировката ти е зле..По принцип всички видове/хватове набирания са за гръб, не може да си изолираш само  бицепс и само гръб :) из форума има доста теми за трениране на лостове и успоредки прочети някоя от тях
2-ро нямаш достатъчно прием на белтъчини и въглехидрати - грубо ти трябват по 2гр протеин и 4-5 гр въглехидрат на килограм телесно тегло щом ще качваш маса.. Разбирам че не ти се смята, но си сметни колко ти идват долу-горе и се придържай към тези цифри :)
на закуска нямаш протеин - старай се на всяко хранене да имаш прием на протеин поне към 25гр..
успех

Мнението беше редактирано от n_sko на 06.06.09 21:10.

DR

07.06.09
22:16

малко са ти килата за тоя ръст,гледай повече въглехидрати и протеини да пукаш,а и освен това хубаво е да се отбележи че какъвто и да ти е режима с храната ако не се наспиваш добре ефект няма да има

08.06.09
05:55

казано от n_sko на 06.06.09, 21:03:

приятел 1-во тренировката ти е зле..По принцип всички видове/хватове набирания са за гръб, не може да си изолираш само  бицепс и само гръб :) из форума има доста теми за трениране на лостове и успоредки прочети някоя от тях
2-ро нямаш достатъчно прием на белтъчини и въглехидрати - грубо ти трябват по 2гр протеин и 4-5 гр въглехидрат на килограм телесно тегло щом ще качваш маса.. Разбирам че не ти се смята, но си сметни колко ти идват долу-горе и се придържай към тези цифри :)
на закуска нямаш протеин - старай се на всяко хранене да имаш прием на протеин поне към 25гр..
успех

Eми добре 1ви ден набирания, 2ри лицеви упори - така по-добре ли е ? Но така много ще се изморя.. А сутрин защо да нямам протеин, млякото нали има 12гр, вярно, че е малко, но все пак. А какво мога да добавя към него ?

казано от DragonGod на 07.06.09, 22:16:

малко са ти килата за тоя ръст,гледай повече въглехидрати и протеини да пукаш,а и освен това хубаво е да се отбележи че какъвто и да ти е режима с храната ако не се наспиваш добре ефект няма да има

Знам, че са ми малко, супер слаб съм.. Сънят ми мисля, че е добре - 8 часа.

Да не те отчйвам,но ако на набиранията и лицевите правиш повече от 10 повторениянеочаквай да качиш ММ.Може да ги използваш за потдържане на форма.Ако има как да добавяш тежест за да правиш по около 5-8 повторения може и да се получи нещо.Също и неразбирам как така неможеш да ходиш на фитнес където можеш да изолораш кръста и гръбначния стълб с някои уреди,а можеш да правиш набирания и лицеви където непременно се натоварва гръбначния стълб.Ако лекаря ти е казал така значи е накой 50 годишен предпенсия и си няма и идея какво е фитнеса.Относно режима...еми ти го каза смешен.Тук по-добре от нищо невърши работа.

08.06.09
09:09

казано от 666_Deni_666 на 08.06.09, 07:08:

Да не те отчйвам,но ако на набиранията и лицевите правиш повече от 10 повторениянеочаквай да качиш ММ.Може да ги използваш за потдържане на форма.Ако има как да добавяш тежест за да правиш по около 5-8 повторения може и да се получи нещо.Също и неразбирам как така неможеш да ходиш на фитнес където можеш да изолораш кръста и гръбначния стълб с някои уреди,а можеш да правиш набирания и лицеви където непременно се натоварва гръбначния стълб.Ако лекаря ти е казал така значи е накой 50 годишен предпенсия и си няма и идея какво е фитнеса.Относно режима...еми ти го каза смешен.Тук по-добре от нищо невърши работа.

Еми правя 3х10 с 8кг допълнителна тежест, иначе без правя 25 за бицепс и 20 за гръб. Само не знам добре ли е да правя набирания до отказ или да си ги разпределям на серии с еднакви повторения ? А лицевите упори за тех знам че натоварват гръбначния стълб, но за набирания го питах лекаря и каза, че всичко свързано с висене на лост е добре. Може и да не е точно така, но изобщо не може да се сравни с лежанки раменни преси и подобно щуротии във фитнеса, които същност ме прецакаха.. Не мога да разбера защо тук не приемате нещо различно от яко блъскане във фитнес и строги хранителни режими струващи цяло състояние. :/

08.06.09
09:12

Емиле нали ти казах да потърсиш малко информация от сайта ,защо не го направи?
Ето аз ще го направя вместо теб, но довечера като ти дойде мадамата да не забравиш да ме извикаш пак да те заместя ;)
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32023/
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/26172/
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/34191/?utm_source=forum&utm_medium=footer_link&utm_campaign=thread_refs

Мнението беше редактирано от n_sko на 08.06.09 09:14.

08.06.09
10:19

казано от n_sko на 08.06.09, 09:12:

Емиле нали ти казах да потърсиш малко информация от сайта ,защо не го направи?
Ето аз ще го направя вместо теб, но довечера като ти дойде мадамата да не забравиш да ме извикаш пак да те заместя ;)
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32023/
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/26172/
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/34191/?utm_source=forum&utm_medium=footer_link&utm_campaign=thread_refs

Да аз прочетох доста теми във форума на тази тема, същност точно тези не. Ама като гледам и те това казват през ден или всеки ден набирания иначе аз съм се ровил в доста сайтове и научих доста различни видове набирания :)

10.06.09
17:24

Аз пък мисля ся лятото да си отпусна, да тренирам на лост, коремни, лицеви (в квартала или в къщи), колкото да си поддържам формата, и ще си похапвам, каквото ми се ще... :D Есента ще си подновя тренировъчната програма и хранителния режим, ще блъскам за маса цялата есен, зимата и пролетта,и тогава другото лято ще си оформя тялото... :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1