Кардио тренировки

07.06.09
11:36

Сега, принципно знам, че най-добрия момент за кардио е сутрин на гладно, или евентуално след тренировка. Сутрин просто ме мързи, не мога да си кривя душата в 6:00 да тичам (тъй като тогава ставам за първото меню за деня). След тренировка не ми харесва, тъй като след силовата ми отнема точно 20мин. да се прибера до нас и да си ям бързия протеин, а като правя кардио след щангите не остава време. Да, ясно ми е, че нищо не пречи да слагам кутията с манджата в сака и да го ям тоя протеин след силовата и следтренировъчното кардио, но просто търся алтернатива. Конкретния ми въпрос е - голяма загуба ли е ако реша да тичам през ден (примерно) по 25-30 минути в парка към 3 часът (след като съм ял 3 пъти вече), вместо сутрин и след тренировка

п.п. Правя промени в програмата - силови тренировки през ден (25-метода), а в нетренировъчните дни - кардио тренировки.

Темата беше редактирана от ~ DN на 07.06.09 11:39.

07.06.09
11:42

Че не е най-оптимално ти е ясно, но това не значи че не работи. По-добре е от нищо. Според мен си тичай, като цяло то не е точно кардио.

07.06.09
12:14

казано от Thrashmetal на 07.06.09, 11:36:

Сега, принципно знам, че най-добрия момент за кардио е сутрин на гладно...

Това няма как да го знаеш, не е така ;) Това са най-общо казано глупости и митология. Приеми, че това че те мързи досега те е спасило от груба грешка.
След тренировка може и да е добре за изгаряне на мазнини (не мисля че е така, но дори да е), но след хубава тренировка ме съмнява да можеш да тичаш като хората. С нужното темпо, продължителност... пък и ще стане много дълга цялата работа.
Така че, ако ми се тичаше аз лично бих избрал твоя вариант (макар че 3 идва малко топло този сезон, може би малко по-късно).

Мнението беше редактирано от G33K на 07.06.09 12:19.

07.06.09
12:37

по принцип след тренировка 15 мин да повъртиш на колелото е перфектно, а ако не тогава в почивките по 25-30 мин. само гледай да не изсъхнеш много :D

07.06.09
13:05

казано от G33K на 07.06.09, 12:14:

казано от Thrashmetal на 07.06.09, 11:36:

Сега, принципно знам, че най-добрия момент за кардио е сутрин на гладно...

Това няма как да го знаеш, не е така ;) Това са най-общо казано глупости и митология. Приеми, че това че те мързи досега те е спасило от груба грешка.
След тренировка може и да е добре за изгаряне на мазнини (не мисля че е така, но дори да е), но след хубава тренировка ме съмнява да можеш да тичаш като хората. С нужното темпо, продължителност... пък и ще стане много дълга цялата работа.
Така че, ако ми се тичаше аз лично бих избрал твоя вариант (макар че 3 идва малко топло този сезон, може би малко по-късно).

Не е задължително следтренировъчното кардио да е тичане в парка, може педалите да въртя, както правех досега. 20-тина минути при пулс 140-160.

п.п. Защо е груба грешка сутрин на гладно? Заради зареждащото първо хранене за деня, което с кардиото аз едва ли не пропускам ли?

Мнението беше редактирано от ~ DN на 07.06.09 13:06.

07.06.09
14:17

казано от Thrashmetal на 07.06.09, 13:05:

п.п. Защо е груба грешка сутрин на гладно? Заради зареждащото първо хранене за деня, което с кардиото аз едва ли не пропускам ли?

Е първото хранене няма как да го пропуснеш, освен ако не гладуваш цял ден - все ще стигнеш до яденето.
Заради много неща би могло да се разглежда като грешка. Аз лично винаги съм го виждал като излишен стрес и за тялото, и за психиката, съответно никога не ми е минавало през ум даже да го правя. Това обаче рядко вълнува хората, занимаващи се с бодибилдинг (за тях обикновено мускулите са си цел номер едно и жертват доста от кефа си за тях), така че една друга причина - катаболните процеси, които така или иначе са налице сутрин. Вярно, заради тях ще гориш и мас, но далеч не само това, даже не съм сигурен дали ще е и половината мас. Висок кортизол, който допълнително се вдига с тренировката + не толкова силния, но отрицателен все пак ефект върху тестостерона, който кардиото така или иначе си дава - на мен поне не ми звучи като най-добрия план за запазване/увеличаване на наличните мускули.

Мнението беше редактирано от G33K на 07.06.09 14:18.

07.06.09
14:33

по просто казано имаш предвит че ще се гори доста мускул ли ?

07.06.09
14:49

казано от ilian27 на 07.06.09, 14:33:

по просто казано имаш предвит че ще се гори доста мускул ли ?

Общо взето :) То не е само това недостатъка, но и този си е достатъчно сериозен, за да се избягват натоварвания на гладно.

Мнението беше редактирано от G33K на 07.06.09 14:51.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1