07.06.09
21:33
Здравейте, забелязах че в последните месеци бицепсите ми напредват по-бавно в сравнение с другите мускулни групи. Въпросът ми е ако може някой да ми препоръча програма, която да е с насоченост именно за растеж! Доста поекспериментирах последния месец, но както и да въртя упражненията или да ги замествам, много рядко получавам мускулна треска. Знам че не е задължително да се появи мускулна треска за да е успешна тренировката, но непременно е признак за свършена работа. Също така не взимам протеин или амино, както веднага сигурно ще препоръчате, но това си е личен избор.
07.06.09
22:20
Аз пък за година и половина,само 2 пъти съм имал МТ в бицепсите.По принцип знам,че при тях мускулната треска е знак за претрениране.
ОК, сега го тренирам в 4 упражнения по 3 серии. Да намали до 3 упражнения по 3 серии? Струва ми се малко.
08.06.09
06:43
казано от Dunker на 08.06.09, 06:40:
ОК, сега го тренирам в 4 упражнения по 3 серии. Да намали до 3 упражнения по 3 серии? Струва ми се малко.
Ами...виж Арни, Рони и другите по колко упражнения и серии са правили ;)
08.06.09
06:58
Много са ти 4 упр. по 3 серий, то даже за бицепс са достатъчни 2 упр. но аз си правя 3 упр. по 3 серий и ми расте раката :).... айде успех!!
Защо ли ми се струва, че 4 упражнения по 3 серии ти е много даже за гърба, пък какво остава за бицепсите... 3 по 3 е абсолютния максимум, мене ако питаш и 2 упражнения са ти достатъчни в момента ;) По данните в профила ти ми се струва, че засега първо имаш основа да градиш, не се фокусирай върху дребните неща на този етап.
08.06.09
08:28
2 Упражнения в 3-4 серии са напълно достатъчни.Верочтно претренираш,почини 1 седмица от фитнеса, и наблегни на храната ,а не на тренировката за бицепсите
Ми,опитай по 3 серии:сгъване от стоеж,после скотово и накрая концентрично.Няма начин да не се получи.
Първите година-две или докато изградите основата, и да правите упражнения за ръце и да не правите, все тая.
Аз бих препоръчал да се концентрирате на гърба, раменете, краката.
Няма да останете с малки ръце, спокойно ;) Най-много от тренировките за големите групи да порастнат повече, от колкото ако ги мъчите отделно с по 4 упрежнения :)
Мнението беше редактирано от Петко К на 08.06.09 20:45.
казано от Петко К на 08.06.09, 20:43:
Първите година-две или докато изградите основата, и да правите упражнения за ръце и да не правите, все тая.
Аз бих препоръчал да се концентрирате на гърба, раменете, краката.
Няма да останете с малки ръце, спокойно ;) Най-много от тренировките за големите групи да порастнат повече, от колкото ако ги мъчите отделно с по 4 упрежнения :)
Напълно съгласен. Поради липса на време, от месец и нещо тренирам само големите групи - гръб, гърди, крака и корем, и ръцете не страдат... Да не кажа, че може би и е по-добре ...може и да е от смяната де, но все пак...
А важат ли същите правила за трицепсите? Там правя 3 упражнения по 4 серии кофички, френско на скрипец с въже и екстензии над глава с 1 ръка. И тук май ще трябва да намаля на 3 серии?
казано от Dunker на 09.06.09, 12:15:
А важат ли същите правила за трицепсите? Там правя 3 упражнения по 4 серии кофички, френско на скрипец с въже и екстензии над глава с 1 ръка. И тук май ще трябва да намаля на 3 серии?
Няма смисъл от разгъване над глава и френско в една тренировка. Едно то от тях можеш да замениш с лег тесен хват, тъй като така ще тренираш трицепса от 3 различни ъгъла, както си трябва.
Можеш ли да ми кажеш упражнение-заместител на лег от тесен хват, тъй като имам проблеми с рамото? Примерно обикновеното разгъване на скрипец?
Погледни ъгъла от който се прави разгъването на скрипец и ъгъла на лега. Различни са, едното не може да замести другото защото не са еднакви т.е. не натоварват една и съща част на трицепса. За проблема с рамото, не знам. За да тренираш трицепс от този ъгъл ще трябва да правиш упражнения близки по техника до лега, тъж че каквото и упражнение да решиш да правиш все ще те боли рамото, или какъвто и да ти е проблема там.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 09.06.09 19:08.