бла бла пак кардиото..

ЧО

09.06.09
07:34

Еми ето каква е дилемата.. ще ми прави ли проблем, ако правя кардио преди или след тренировка (тука сте вие, кога да е..), защото искам да изчистя малко корема и плочките да си личат повече. С бърз метаболизъм съм, за това не знам дали няма да ми пречи много на качването на мускулна маса.. още нещо, ако не ми пречи кардиото по колко време да го правя и какво е по-добре за чистене на корема - колело или пътека..
И накрая, взимам гейнер спец. за моя метаболизъм и го пия преди, след трен и вечерта, та тука идва дилемата как да го пия, ако добавя и кардио..
Мерси : )

09.06.09
08:04

Прави си кардио, по-добре пътека (според мен), но можеш да ги редуваш за разнообразие. Около 20-30 мин, не повече в твоя случай, след тренировка само. Гейнъра след тренировка не ми се вижда удачен, по-добре суроватка.

09.06.09
08:07

Пиеш Gainer,а същевременно искаш да чистиш...Няма данни за теб?
Кардиото го прави в началото на тренировката по 30 минути.Няма да е лошо да постнеш снимка,за да те видим и дали наистина имаш нужда от чистене!
Колкото до добавките то правилния ти подбор е Л-карнитин и пируват.
И вече по-високия клас Mitotropin на Гаспари.Но ако си на 15-16 години,то твоята комбинация е Л-карнитин и пируват както казах.

казано от Финдо на 09.06.09, 08:07:

Кардиото го прави в началото на тренировката по 30 минути.Няма да е лошо да постнеш снимка,за да те видим и дали наистина имаш нужда от чистене!
И вече по-високия клас Mitotropin на Гаспари.Но ако си на 15-16 години,то твоята комбинация е Л-карнитин и пируват както казах.

Я пак помисли дали трябва да е в началото на тренировката!И ако мислиш така кажи причини.

ЧО

09.06.09
08:26

Еми забравих кво да направя, на 18 съм, въртя се около 70кг. Искам само корема да го изчистя малко, тъй като сега плочките на корема се виждат само като съм обезводнен и то не кой знае колко, а преса изградена си имам определено. Гейнера е смесица от гейнер и протеин, както казах спец. за моя метаболизъм е.

09.06.09
09:02

казано от 666_Deni_666 на 09.06.09, 08:18:

казано от Финдо на 09.06.09, 08:07:

Я пак помисли дали трябва да е в началото на тренировката!И ако мислиш така кажи причини.

Мит е да се прави кардио в края на тренировката,защото “инструкторите” така казват!За да бъде една кардио дейност ефективна ти трябва висока интензивност.След занимание с тежести,едва ли ще можеш да поддържаш 30-35 минути високо темпо на велоаргометъра.
Разбира се,кардиото е най-добре сутрин,но малко хора могат да си го позволят,освен ако нямат вкъщи колело или пътека.

Въобще не е мит.Ако кардиото е само за потдържане на сърдечно-съдовата система може и преди тренировка,но не е препоръчитлено ако тренировката ще е тежка.Тогава до 10 мин. макс.Но когато се свалят мазнини работата е много различна.По време на тренировката с тежести се гори гликоген(в кръвта и черния дроб до 40-50мин)След като той свърши идва ред на мазнините в кръвта и след тях подкожните мазнини.Тогава трябва да се прави кардио,дори и да е със средна интензивност,организма няма какво друго да гори освен мазнини.А когато се изгори част от гликогена по време на кардио и след това на полувината силова тренировка изгори и останалият гликоген незапочва да се черпи енергия от мазнините,а директно се разграждат белтъците на мускула,което никой нежелае.

Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 09.06.09 10:00.

09.06.09
13:07

казано от 666_Deni_666 на 09.06.09, 09:58:

Въобще не е мит.Ако кардиото е само за потдържане на сърдечно-съдовата система може и преди тренировка,но не е препоръчитлено ако тренировката ще е тежка.Тогава до 10 мин. макс.Но когато се свалят мазнини работата е много различна.По време на тренировката с тежести се гори гликоген(в кръвта и черния дроб до 40-50мин)След като той свърши идва ред на мазнините в кръвта и след тях подкожните мазнини.Тогава трябва да се прави кардио,дори и да е със средна интензивност,организма няма какво друго да гори освен мазнини.А когато се изгори част от гликогена по време на кардио и след това на полувината силова тренировка изгори и останалият гликоген незапочва да се черпи енергия от мазнините,а директно се разграждат белтъците на мускула,което никой нежелае.

само ще добавя, че кардиото след тренировка не е добре да е повече от 20мин - при изчерпан гликоген, организма гори мазнини 15-20 мин и след това захапва мускулите

09.06.09
13:35

^^ Да, общо взето е така. 20 мин след тренировка и 30-40 сутрин на гладно в отделен ден, а защо не и в същия.

ЧО

09.06.09
13:44

Еми, явно ще правя по 15 минс кардио след трен : )
Само не разбрах, ще ми пречи ли така да качвам мускулна маса..

Мнението беше редактирано от Чо на 09.06.09 13:46.

09.06.09
15:23

казано от 666_Deni_666 на 09.06.09, 09:58:

Да,но в случея организма е подготвен,чрез диетата и няма нужда да чакаш да се изгори гликоген при игра с тежести и може директно да започнеш с кардио.

О хайде да не говорим, че кардио изобщо не е необходимо да правиш :) Аз кардио не правя, пък за 1 месец свалих 1.3% мазнини.

09.06.09
17:42

^^ Най-малкото повечето физическа активност седмично, ще ускори метаболизма ти и пак допринася за по-бързото изгаряне на мазнини. И да не изгаряш заради лош хранителен режим (примерно), пак е полезно за куп други неща. При време и възможност си прави кардио :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1