04.10.08
18:33
Може ли да ми дадете линк или прости да ми напишете какво предстаявляват всички тези добавки в магазините - протеини,креатини и т.н... Най-много ме интересуват протеините - за какво се пият-за качване или сваляне,какво означава възстановяване,само при силови тренировки ли се използват...Извинявам се за неосведомеността
Темата за добавките е много обширна и едва ли някой може да ти отговори изчерпателно... ;-) просто сядай и чети форума и статиите в този сайт... Протеина изгражда мускулната тъкан... необходим е независимо от вида на тренировката и е за покачване на мускулната маса...
Все още се чудя на потребителските методи за откриване на информация и как е възможно даден потребител да влезе в сайт -> да влезе във форума -> да се регистрира -> да отвори нова тема -> да напише 1 параграф текст -> да чака за евентуален отговор, като просто действията могат да се ограничат до влизане в сайта -> search -> enter
http://www.bb-team.org/articles/2834/ - добавки
http://www.bb-team.org/articles/1315/ - протеин
казано от MIF на 04.10.08, 18:33:
Може ли да ми дадете линк или прости да ми напишете какво предстаявляват всички тези добавки в магазините - протеини,креатини и т.н... Най-много ме интересуват протеините - за какво се пият-за качване или сваляне,какво означава възстановяване,само при силови тренировки ли се използват...Извинявам се за неосведомеността
Трудно е да се даде изчерпателен отговор какво представляват абсолютно всички хранителни добавки,тъй като на пазара се предлагат няколко,а може би дори десетки хиляди отделни продукти.Разбира се, не е нужно да познаваш всеки един отделен продукт,тъй като всички може да се поставят условно в няколко категории - заместители на хранене,витамини и минерали/продукти за сила/издръжливост/сваляне на килограми и т.н.Протеините,които те интересуват най-много,представляват в най-общия случай белтъчини на прах (в зависимост от технологичния процес на производство цената и качеството варират) и се употребяват за задоволяване на нуждите от белтъчини на организма(възстановяване).Тъй като организмът се нуждае от възстановяване при тренировки,белтъчини на прах(протеини) могат да се приемат допълнително към храната при сваляне,качване или поддържане на килограми.В културизма/фитнеса се приема се,че количеството белтъчини от което се нуждае организма е около 2,2 грама белтък на килограм телесно тегло,следователно изчислявайки дневния прием на белтъчини от храна(което можеш да направиш с помощта на хранителните таблици в сайта)ще разбереш дали имаш нужда от приемане на допълнителни белтъчини на прах или не.
25.10.08
22:46
Предварително се извинявам,че използвам темата на човека,но видях,че е на относително общо ниво.Доста попрочетох из сайта и форума,още доста ще попрочета имам още мнооооого да науча,но имам нужда от няколко прости отговора на няколко (може да се сторят на много от вас дори идиотски) въпросчета.
1.Какво означава Whey Protein?Бързоусвоим суроватъчен протеин?
2.Освен Whey Protein съм виждал Pro 80,Pro 92, каква е разликата на тях спрямо Whey Pro?
3.според съдържанието на Pro 92 четох,че е яйчно-млечен протеин (отново същия въпрос това бавноусвоим или бързоусвоим е и кога е добре да се пие?
4.Whey Pro кога трябва да се пие?ЗА количеството разбрах,но кога не ми стана много ясно.
Благодаря предварително,ако има някаква неяснота в поста ми нека бъда извинен малко късничко ми дойде музата да пиша :)
Лека вечер на всички.
28.10.08
14:24
whey бързо освоим протеин и е добре да се пие след тренировка и сутрин и яйчния протеин е бързо усвоим
Млечно-яйчния не е особено бърз протеин.Усвоява се за околу 5 часа (горе-долу колкото казеина) По-добре суроватка за след тренировка ;)
28.05.09
16:23
Значи аз съм 1м 72 см висок, тежа 68-69 килограма и съм на 14 години. Та въпроса ми е дали според вас ще надебелея ако почна да взимам протеин и какъв по-точно протеин ( предполагам ,че не ми трябва whey protein :blank: ) ? Да добава ,че тренирам от 8 месеца. Благодаря предварително.
Мнението беше редактирано от No_CoNnEcTiOn на 28.05.09 16:24.
01.06.09
08:46
казано от MIF на 04.10.08, 18:33:
Протеина е храната за мускулите. Няма да ти навреди а относно саит за добавките проваи с Silabg.com Там ще намериш всякакви описания за дадения продукт. А доколкото са писали че яйчния протеин е бърз не е много така. Напротив тои е бавен. Аз го взимам преди лягане за да имам процес на усвояване за цялата нощ. И един съвет от мене оправи храненето ако можеш да взимаш храна с равностойността белтъчини от протеина купи си храна.
Успех приятел...
Мнението беше редактирано от Dimitar Nedev на 01.06.09 08:51.
01.06.09
08:50
казано от No_CoNnEcTiOn на 28.05.09, 16:23:
Значи аз съм 1м 72 см висок, тежа 68-69 килограма и съм на 14 години. Та въпроса ми е дали според вас ще надебелея ако почна да взимам протеин и какъв по-точно протеин ( предполагам ,че не ми трябва whey protein :blank: ) ? Да добава ,че тренирам от 8 месеца. Благодаря предварително.
От протеина не се надебелява. Надебелява се от мазнините и въглехидрати, приемани в прекалено големи количества.
За мене на 14 години си малък ако можеш хапваи, защото добавките са си добавки а храната си е храна.
09.06.09
15:58
За хапването не е проблем храна се горе-долу както трябва .