03.02.05
19:51
Напоследък имам проблем с агресията.Проблема е че досега съм нямал проблеми с контрола(за щастие в момента все още нямам) но от известно време нещо едва се сдържам.Или блъскам вратите или ритам столовете,незнам нещо ми става и почвам да се плаша.Понякога се притеснявам че може да си го изкарам на някой човек,защото ме обземат и такива желания...
Кажете нещо за укротяване на тези “страсти” само без успокоителни че от тях много ми се доспива а сега съм в сесия и трябва да чета за изпити!!
Явно организма ти има нужда да си изкара емоците. Братле това е всъпсем нормално и понякога организма сам подбужда подобни състояния. Примерно: средата, храната, проблеми и т.н. може да карат организма да секретира бойни хормони и това да се получава. С тези бойни и катаболизиращи хормони организма оцелява. А оцеляването е на първо място в приоритетите. Вярно е, че като си под тия емоции ще катаболизираш мускули и т.н. , но може и да имаш нужда поради горните пречини или поради хормонален дисбаланс. Затлъстяване и претрениране също могат да подбудат подобни емоции. За повече инфо прочети статията, която написах за стресът. Тя е на индекса на сайта.
по-здрави
03.02.05
19:59
На мен ми избива по друг начин напрежението не кат агресия вече съм писал ( по - гадно е :( ) но аз ти препръчвам да дишаш дълбоко ама доста дълбоко . ПО - голям прием на кислород :D
03.02.05
20:00
Как си с химията и диетата.При предсъстезателна подготовка състезателите също са доста нервни най-малко заради диетата която е невероятно гадна.
Да това е техника за автотренинг от сорта на “аз мога, аз знам, аз побеждавам и т.н.) и свързано с контрорирано дълбоко дишане в удобна поза. Автотренингат можеби е и вид автохипноза, а емоционален срив и по-леко форми на психично растройство и всякакви такива по-леки болести се лекуват с хипноза. Ванка и от диетата и стероидите е това.
по-здрави
03.02.05
20:09
[quote author=“Kulturista”]Как си с химията и диетата.При предсъстезателна подготовка състезателите също са доста нервни най-малко заради диетата която е невероятно гадна.
Братле никаква на никаква диета не съм в момента,никакви химии.Пия само протеини и амино киселини нищо друго.Не се подготвям за състезание а за гадни изпити.Хапвам си здраво и изобщо диети не са ми в главата сега.После ще мисля за релеф...
03.02.05
20:19
Да прочетох ги на как да се справя.Аз неумея да медитирам така че това с дишането едва ли ще ми помогне много(вече съм го изпробвал).
Май едиствения начин е да отида на тренировка и да направя един хадркор спаринг,надявам се да ми мине!
Ами батка ок е прави си спарингчета няма лошо. То и това не е кой знае колко сериозно организма сам ще си се реголира! Иначе хубава почивка когато ти е отредено да почиваш и това е.
по-здрави
03.02.05
20:25
Те това е проблема пренапрежение, скоро ще имаш възможност да прочетеш нещо по темата.И аз като уча ми иде да убия някой ама кво да правищ хем трябва да се учи хем не е желателно да убиваш някой.Тя не е една.
да не би заради изпитите да се изнервяш?Аз ако съм нервен или нещо ми е такова просто утивам в боксовата зала 10-15мин и съм готов може и при тебе да подейства
поздрави
djgorgio-ASTOR почивка на тихо и спокойно място в неделя на срещата с екипа! Ееее по-добър релакс немога да си представя :)))
по-здрави
Слушай класическа музика- Щраус, Моцарт, Бах...Вярвай ми- действа много добре на нервната система и те успокоява доста.
Иначе добре е да отидеш някъде на екскурзия, да се махнеш малко от града, да отидеш в природата...
[quote author=“wolf_”]има едни хапчета за нерви пробваи с тях :wink:
Изрично каза човека че не иска с хапчета да се тъпче
05.02.05
02:02
Мани това агресията е гадно нещо стискай зъби и тва е поне според мене.Само гледай да не си го изкараш на някои от това се пази Вуичо ми беше ковнал на един така една та беше го фкарал в кома и щяха да му бият шута от работата.... :?
[quote author=”^MaD^”]нямате ли боксова круша в залата ?
———————-ИЗВЪН ТЕМАТА———————-
15 мин на боксовата круша може ли да се приеме за кардио мн по натоварващо е от бягането или колело !
——————————————————-
Мдаа и аз го препоръчвам, наистина минава, а и не е много хубаво да здържаш такава отрицателна енергия в себе си :wink:
п.с. - според мен е от изпитите и аз съм бил така преди тях... 8)