Да го направим!

SL

10.06.09
21:30

Предполагам доста хора ще са недоволни от тази тема,но се обзалагам,че двойно повече ще са доволни от нея.За какво става въпрос?Предлагам с участието на всички да изготвим един  или 2 варианта на НВД - УНИВЕРСАЛНИ,които да могат да се спазват от всеки и да няма по милион теми на ден само за НВД.Мисля,че на всеки е ясно какви храни включва режима,но не на всеки как трябва да са подредени храненията спрямо тренировачни,почивни дни и т.н.Накратко съгласуваме 2 вида закуски,2вида между обяд и закуска,2 вида обяд и  т.н...Знам,че спрямо килограмите приема на белтъци е различен,но в крайна сметка,който се чуства по-голям нека изяде не 3 а 5 белтъка или не 80 а 180 грама извара и т.н
Може да се спрем на ‘’митичния’’ 75 килограмов мъж,висок около 180…
Или направо тези НВД-та да се добавят като примерни във важната тема на emzo,а тази да я премахнем когато не е нужна вече тъй като там има почти всичко...

11.06.09
04:24

Ами малко е трудно, при всеки индивид си има индивидуални неща. Универсален вариант няма..Пък и темата не емзо е достатъчно показателна. В нея е показана схема. Не виждам смисъла.

11.06.09
06:21

Нулев проблем:
Закуска
Яйца със сирене

Обяд
Месо със сурови зеленчуци

Вечеря
Риба на скара със сурови зеленчуци

Междинни хранения - риба тон или варени яйца

11.06.09
06:24

казано от armando на 11.06.09, 06:21:

Нулев проблем:
Закуска
Овесени ядки + Яйца и/или сирене, извара, месо

Обяд
Масло и/или маслини, зехтин + Месо със салата (зехтин, оцет)

Вечеря
Риба на скара със салата (зехтин, оцет)

Междинни хранения - риба тон или варени яйца - рибата е гадно нещо (необходимо зло), бих предпочел бъркочи от пилешко месо и/или извара, яйца, сирене + някоя друга маслина и/или зехтин, масло.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 11.06.09 06:25.

11.06.09
07:47

казано от tonu на 11.06.09, 04:24:

Ами малко е трудно, при всеки индивид си има индивидуални неща. Универсален вариант няма..Пък и темата не емзо е достатъчно показателна. В нея е показана схема. Не виждам смисъла.

Подкрепям твърдението!
Културизъм, бодибилдинг, фитнес - това е доста идивидуално. Там не се работи с групи, а индивидуална работа. Инструктори, диетолози - подхваща се и се работи с индивида. Това не е йога, каланетика, ...!
Не може ад се направи обща и универсална програма, както и не може за тренировка универсална да се работи. Когато аз се опитвам да помагам на някого - винаги го засипвам с въпроси, за да мога да се ориентирам къде се намира той!
ръст, килограми, интензивност на живот, начин на хранене, среда на живот.... това са много важни неща!!!
Тип телосложение, стаж в тренировките - не е нужно да е изброява всичко, а и едва ли може!
Може да се даде насока, да се дадат отпварни точки за това какво да се има предвид при изготвянето на една диета, но не и да се унифицира!
Пак казвам - това са индивидуални спортове. Тук всеки сам за себе си взема решения.
Много често се задават въпроси - аз мога ли това, аз какво да правя. И отговорите винаги са само насочващи!
тези спортове са на основата на: ЗНАНИЯ, ПРОБА - ГРЕШКА, ГРАНИЦА НА ВОЛЯТА!
Всичко останало е в сферата на теорияята и догадките!
Така че - мисля че това ще е доста трудна и теоретично невъзможна задача!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1