Поздравления и размишления

10.06.09
21:19

Здравейте всички! Преди известно време (няколко години) не помня как, но се натъкнах на един бял, празен, в процес на разработка сайт - BB-Team.org. Тогава имах интерес към фитнеса, но така и не започнах да се занимавам сериозно, а за сайта изобщо и съм забравил. От месец май, започнах пак да се занимавам с фитнес, този път по-сериозно и така преди няколко дена се сетих за този “изгубен” сайт. И така започна моето приключение. След прочитането на първата статия, дойде и втора, и трета и ..... Видях, че онази бяла, празна страница се е превърнала в един огромен информационен източник. Каквото и да напишех в търсачката намирах информация за него :O . Статиите са така синтезирани, че изтъкват най-важното по темата, без да са прекалено къси или пък отегчително дълги, а дори и да липсва нещо, то се допълва в коментарите от потребителите на сайта и въпреки че понякога се случва все още да има неясни неща или въпроси, хората от сайта (не само хората а и жените :P ) са готови да отговорят или да помогнат с каквото могат. Точно това ми направи Огромно впечатление, че хората от форума се отзовават и коментират проблемите на по-неуките и бегинърите, ако мога така да се изразя, без или почти без :) да има отговори от рода на: Как може да си толкова зле; Как може да не знаеш това; Ти си ........ и т.н. Общо взето безсмислените агресивни мнения често срещащи се в повечето бг форуми липсват. Абе накратко казано, хорицата си общуват и комуникират кротко, мирно и спокойно. Също дори виждам, че варненци са на път да се съберат за един или два дни. Би било чудесно дори, да се съберат хора от всички краища на страната в някое съвсем отделно градче. Надявам се това да не остане само една добронамерена мисъл а дори да се осъществи, въпреки че вероятността за обратното е по-голяма. Но както и да е най-важното е да се запази доброто отношение между потребителите във форума както си е сега, защо не и по добре.
Друго нещо, по принцип на бодибилдинга никога не съм гледал напълно като на спорт и в началото като влязох в залата, целта ми беше единствено да сваля ненужни килограми, докато след зарибяването ми по различни теми благодарение на сайта и следователно намирането на информация от разни други източници, разбрах че бодибилдинга си е един изключително интересен и труден спорт. Обичам да играя тенис на маса и от по-възрастни играчи съм чувал че казват, че най-важно е главата, след това идват краката и тогава ръцете. Не знам каква е последователността в бодибилдинга, но вече за едно съм сигурен, че със сигурност първото е главата.
И така с този пост исках само да изкажа поздравления и благодарности на всички модератори, потребители и всички останали отговорници за целостта и пълнотата на сайта. Наистина оценявам работата и труда, които влагате и надявам се другите също. Пожелания за бъдещи успехи и със сигурност ще ме видите пак да вилнея из сайта и форума :P :D
  Споменах как след първото ми разглеждане на сайта започна моето приключение, но не казах как завърши  - Премествам погледа си в долния десен ъгъл на екрана, към часовника на компютъра и виждам че вече са минали 25 минути след полунощ, време за лягане. Поглеждам жално учебника по счетовотство (щеше ми се да го правя по често) и си казвам - е и утре е ден, след тренировките ще седна да уча.... :)

BU

10.06.09
22:36

Ъъъъ....сигурен съм,че много хора са поласкани.  :roll:  В този форум има прекалено много “Браво!” и прекалено малко “Дреме ми на...”.

Относно фитнеса като спорт... :) такова животно няма,фитнесът е СРЕДСТВО за постигане на дадени нива на представяне на човешкото тяло + психическата нагласа за преодоляване на препятствие,ноо второто е малко изкуствено. Съпротивление,съкращение,почивка,адаптация...това не е спорт,в спортната дейност го няма елемента на почивка и адаптацията се изразява в индивидуалните умения.Така виждам аз нещата.

Опитвам се да кажа,че физическото натоварване не е задължително спортна дейност. :)

Изключение е,ако се разглежда способността на човек да нагласи натоварванията,почивката и храненето така,че да извлече полза,като умение.От тази гледна точка може да се признае.

Даам,двоумя се за “фитнеса”...но за форума наистина,хора...прекалено много потупвания по рамото има,някой написал нещо за себе си и “хууу,бравооо...страхотнооо”  :sick: Вдигнете малко летвата,че ще падне. :)

Мнението беше редактирано от BusyMan на 10.06.09 22:46.

11.06.09
07:22

Курлтурата на водене на диалог и елементарно общуване, убеждаване с навеждане на аргументи, без нападки и изпадане в излишни конфликти, даване на изчерпателна информация и самото желание да бъдеш полезен и да помогнеш на някого, който прилича на теб в първите ти стъпки в залата са все ценни качества на болшинството съфорумци. Когато човек е член към дадено общество, пък било то форум, трябва да се държи адекватно. За нормалното протичане на виртуалния диалог, обаче е необходимо и насрещната страна да положи поне малко усилия. Обикновено дразготе стават, когато някой начинаещ попита каква е тая химия протеина и може ли да го комбинира с л-креатин :) Някой други пък не могат да си изберат протеин вече половин година и само разпитват за различните марки, при вече дадени многократни обяснения. Накратко, преди да се зазаде въпрос, човек трябва поне малко да се е информирал, не само чисто терминологично.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 11.06.09 08:32.

BU

11.06.09
08:03

Тоест има някакво базово ниво на знания,които трябва да се покрият преди човек да си отвори устата.  :red:

Мнението беше редактирано от BusyMan на 11.06.09 08:03.

11.06.09
09:02

За последното съм напълно съгласен. Ако човек пита за неща които не разбира, най-вероятно ще получи и отговор който няма да разбере. Наистина базовото ниво на знания е важно във всяка сфера. А относно фитнеса като спорт, поне както аз си представям нещата, той върви неотлъчно с кардио тренировката, а тя е именно.... Също признаци като: ускоряване на метаболизма, подобряване на здравето, усъвършенстване на опраделени части от тялото, амбицията към нови постижения ме подвеждат по скоро да го свързвам като спорт.

11.06.09
09:47

Принципно, ако ме попитат дали спортувам, аз отговарям, че ходя на фитнес. Ако човек се занимава сериозно с железата (непрофесионално, но достатъчно раздаващо се), за друг спорт трудно остават сили (освен, ако не е плуване). Та при положение, че някой ходи само на фитнес, нима той не спортува. Всеки има своя житейска философия и някой го наричат просто начин на живот, но въпреки всичко, това си е активност, която е полезна за тялото, а като таката моето виждане е, че е спорт. :)

11.06.09
10:50

Аз живея за фитнеса.Наистина не мога без него.Странно е колко съм отдаден, защото познавам доста хора, които ходят едва ли не насила в залата и само си бъбрят и се чудят как да почиват повече.А аз същевременно всеки ден поглеждам колко е часа и чакам да стане 18:30 за да се отпътя към залата.Даже и в тези големи жеги няма да се откажа.Познатите ми предпочитат да пият бирички по цял ден, ама като ме виждат със всеки месец как се променям и тихичко си завиждат... :)
Относно форума - няма нищо общо със останалите форуми в бг.Този е най-културният,най-богатият на информация и тук са най-отзивчивите колеги.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 11.06.09 10:50.

BU

11.06.09
17:26

Така да е,далеч по-добре е да търсиш информацията в интернет,която те интересува.

А 80% от този форум са като теб,нищо странно няма. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1