10.06.09
21:19
Здравейте всички! Преди известно време (няколко години) не помня как, но се натъкнах на един бял, празен, в процес на разработка сайт - BB-Team.org. Тогава имах интерес към фитнеса, но така и не започнах да се занимавам сериозно, а за сайта изобщо и съм забравил. От месец май, започнах пак да се занимавам с фитнес, този път по-сериозно и така преди няколко дена се сетих за този “изгубен” сайт. И така започна моето приключение. След прочитането на първата статия, дойде и втора, и трета и ..... Видях, че онази бяла, празна страница се е превърнала в един огромен информационен източник. Каквото и да напишех в търсачката намирах информация за него :O . Статиите са така синтезирани, че изтъкват най-важното по темата, без да са прекалено къси или пък отегчително дълги, а дори и да липсва нещо, то се допълва в коментарите от потребителите на сайта и въпреки че понякога се случва все още да има неясни неща или въпроси, хората от сайта (не само хората а и жените :P ) са готови да отговорят или да помогнат с каквото могат. Точно това ми направи Огромно впечатление, че хората от форума се отзовават и коментират проблемите на по-неуките и бегинърите, ако мога така да се изразя, без или почти без :) да има отговори от рода на: Как може да си толкова зле; Как може да не знаеш това; Ти си ........ и т.н. Общо взето безсмислените агресивни мнения често срещащи се в повечето бг форуми липсват. Абе накратко казано, хорицата си общуват и комуникират кротко, мирно и спокойно. Също дори виждам, че варненци са на път да се съберат за един или два дни. Би било чудесно дори, да се съберат хора от всички краища на страната в някое съвсем отделно градче. Надявам се това да не остане само една добронамерена мисъл а дори да се осъществи, въпреки че вероятността за обратното е по-голяма. Но както и да е най-важното е да се запази доброто отношение между потребителите във форума както си е сега, защо не и по добре.
Друго нещо, по принцип на бодибилдинга никога не съм гледал напълно като на спорт и в началото като влязох в залата, целта ми беше единствено да сваля ненужни килограми, докато след зарибяването ми по различни теми благодарение на сайта и следователно намирането на информация от разни други източници, разбрах че бодибилдинга си е един изключително интересен и труден спорт. Обичам да играя тенис на маса и от по-възрастни играчи съм чувал че казват, че най-важно е главата, след това идват краката и тогава ръцете. Не знам каква е последователността в бодибилдинга, но вече за едно съм сигурен, че със сигурност първото е главата.
И така с този пост исках само да изкажа поздравления и благодарности на всички модератори, потребители и всички останали отговорници за целостта и пълнотата на сайта. Наистина оценявам работата и труда, които влагате и надявам се другите също. Пожелания за бъдещи успехи и със сигурност ще ме видите пак да вилнея из сайта и форума :P :D
Споменах как след първото ми разглеждане на сайта започна моето приключение, но не казах как завърши - Премествам погледа си в долния десен ъгъл на екрана, към часовника на компютъра и виждам че вече са минали 25 минути след полунощ, време за лягане. Поглеждам жално учебника по счетовотство (щеше ми се да го правя по често) и си казвам - е и утре е ден, след тренировките ще седна да уча.... :)
10.06.09
22:36
Ъъъъ....сигурен съм,че много хора са поласкани. :roll: В този форум има прекалено много “Браво!” и прекалено малко “Дреме ми на...”.
Относно фитнеса като спорт... :) такова животно няма,фитнесът е СРЕДСТВО за постигане на дадени нива на представяне на човешкото тяло + психическата нагласа за преодоляване на препятствие,ноо второто е малко изкуствено. Съпротивление,съкращение,почивка,адаптация...това не е спорт,в спортната дейност го няма елемента на почивка и адаптацията се изразява в индивидуалните умения.Така виждам аз нещата.
Опитвам се да кажа,че физическото натоварване не е задължително спортна дейност. :)
Изключение е,ако се разглежда способността на човек да нагласи натоварванията,почивката и храненето така,че да извлече полза,като умение.От тази гледна точка може да се признае.
Даам,двоумя се за “фитнеса”...но за форума наистина,хора...прекалено много потупвания по рамото има,някой написал нещо за себе си и “хууу,бравооо...страхотнооо” :sick: Вдигнете малко летвата,че ще падне. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 10.06.09 22:46.
Курлтурата на водене на диалог и елементарно общуване, убеждаване с навеждане на аргументи, без нападки и изпадане в излишни конфликти, даване на изчерпателна информация и самото желание да бъдеш полезен и да помогнеш на някого, който прилича на теб в първите ти стъпки в залата са все ценни качества на болшинството съфорумци. Когато човек е член към дадено общество, пък било то форум, трябва да се държи адекватно. За нормалното протичане на виртуалния диалог, обаче е необходимо и насрещната страна да положи поне малко усилия. Обикновено дразготе стават, когато някой начинаещ попита каква е тая химия протеина и може ли да го комбинира с л-креатин :) Някой други пък не могат да си изберат протеин вече половин година и само разпитват за различните марки, при вече дадени многократни обяснения. Накратко, преди да се зазаде въпрос, човек трябва поне малко да се е информирал, не само чисто терминологично.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 11.06.09 08:32.
11.06.09
08:03
Тоест има някакво базово ниво на знания,които трябва да се покрият преди човек да си отвори устата. :red:
Мнението беше редактирано от BusyMan на 11.06.09 08:03.
За последното съм напълно съгласен. Ако човек пита за неща които не разбира, най-вероятно ще получи и отговор който няма да разбере. Наистина базовото ниво на знания е важно във всяка сфера. А относно фитнеса като спорт, поне както аз си представям нещата, той върви неотлъчно с кардио тренировката, а тя е именно.... Също признаци като: ускоряване на метаболизма, подобряване на здравето, усъвършенстване на опраделени части от тялото, амбицията към нови постижения ме подвеждат по скоро да го свързвам като спорт.
Принципно, ако ме попитат дали спортувам, аз отговарям, че ходя на фитнес. Ако човек се занимава сериозно с железата (непрофесионално, но достатъчно раздаващо се), за друг спорт трудно остават сили (освен, ако не е плуване). Та при положение, че някой ходи само на фитнес, нима той не спортува. Всеки има своя житейска философия и някой го наричат просто начин на живот, но въпреки всичко, това си е активност, която е полезна за тялото, а като таката моето виждане е, че е спорт. :)
11.06.09
10:50
Аз живея за фитнеса.Наистина не мога без него.Странно е колко съм отдаден, защото познавам доста хора, които ходят едва ли не насила в залата и само си бъбрят и се чудят как да почиват повече.А аз същевременно всеки ден поглеждам колко е часа и чакам да стане 18:30 за да се отпътя към залата.Даже и в тези големи жеги няма да се откажа.Познатите ми предпочитат да пият бирички по цял ден, ама като ме виждат със всеки месец как се променям и тихичко си завиждат... :)
Относно форума - няма нищо общо със останалите форуми в бг.Този е най-културният,най-богатият на информация и тук са най-отзивчивите колеги.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 11.06.09 10:50.
11.06.09
17:26
Така да е,далеч по-добре е да търсиш информацията в интернет,която те интересува.
А 80% от този форум са като теб,нищо странно няма. :)