07.06.09
22:50
някой пробвал ли е да пие глюкоза(говоря за шишетата дето ги продават по аптеките), и можете ли да ми кажете максимална дневна доза, и някоя-друга идея за приемане(като режим).Горе долу 80кг съм
Идеята ми е че не ям особено много плодове(по половин кило средно на ден), а не ям никакви сладки неща(избягвам консервантите защото ми забавят метаболизма), мед бича яко(по 1 буркан за 3 дни,отива си заедно с едно кило овесени ядки) но искам още нещо сладичко
ОСНОВНАТА ИДЕЯ-да стимулирам тялото ми да произвежда повече инсулин(не съм диабетик)
08.06.09
17:34
Не знам какви буркани мед ядеш за 3 дена, но ако са от стандартните по 800мл, сериозно те съветвам да намалиш това количество, защото си е опасно да не хванеш диабет...
Предполагам, че си дочул от някъде, че от високия инсулин се качват мускули и затова професионалните културисти си бият инжекции инсулин, но нещата не са толкова прости, затова е по-добре да попрочетеш малко за това.
Емил каза най-важното, аз само ще допълня, че бързи въглехидрати са ти нужни само след тренировка, а през останалото време изобщо не е желателно да консумираш, освен, ако не си с някакъв супер бърз метаболизъм и динамично ежедневие, че да не се боиш от омазняване.
А по темата, просто няма смисъл от тази глюкоза, щом може да си набавяш мед за след тренировка.
09.06.09
15:48
мерси за отговорите, стана ми по-ясен въпроса
да се включа и аз.. след тревнировка (и заедно с дозата креатин) е хубаво да приемаш декстроза (глюкоза на прах) която може да си купиш от диетичните магазини. Тази дето ти си я описал “глюкоза(говоря за шишетата дето ги продават по аптеките)” не може да се пие, а се бие на инжекции ...
14.06.09
22:34
казано от n_sko на 11.06.09, 21:08:
да се включа и аз.. след тревнировка (и заедно с дозата креатин) е хубаво да приемаш декстроза (глюкоза на прах) която може да си купиш от диетичните магазини. Тази дето ти си я описал “глюкоза(говоря за шишетата дето ги продават по аптеките)” не може да се пие, а се бие на инжекции ...
Всъщтност може да се пие, знам защото преди 2-3 години като бях болен ме караха да пия по 2 банки на ден(на вкус е като много сладка вода)
ПП:
http://www.bb-team.org/articles/3551/
:)
Мнението беше редактирано от DragonGod на 14.06.09 22:37.
аз съм питал фамрацевт и той ми обясни че не се пие - имаше някви проценти коит се гледаха, не си спомням вече, и това ми е останало като спомен...е щом си пил значи може :)
24.06.09
22:39
Ето още нещо по темата http://www.bb-team.org/articles/3552/