моля помогнете :)

09.05.09
18:45

От 2 месеца някъде ме боли адуктора т.н. “футболна болест”. Ходих на лекар каза да го мажа с фастом гел . След 1 седмица никакво тичане - болки няма . Отида да тичам и веднага се появяват болките . Уж загрявам преди да почна да ритам . След това пак се мажа и пак същотото ..... то направо е ужасно . Дали физическото натоварване му е много и затова става така . Дали трябва да правя някакви упражнения ?

09.05.09
19:00

И аз имах подобна травма самоче в кръста, и мажех го с какви ли не чудеса и нищо не помага и си ме боли като бягам. Загравям, разтягам и ме боли, и накрая след месеци борба постепенно почна да ме отпуска и накрая спря да ме боли..можеби единственият лек е времето, пробвай това, стисни зъби и така..Успех ти пожелавам и дано се излекуваш най скоро!!

09.05.09
19:32

mrw преди 4-5 месеца имах същата травма (разтежение на адуктора),това не е футболна болест,футболната болест е херния.И аз по колко форуми писах,че не ми се ходеше на лекар ама накрая отидох и той ми каза следното:”това минава само с почивка” каза ми да почивам 2 седмици ама нищо да не правя и след 2 седмици да започна да тичам съвсем леко да започна с кросче 3 серии по 5 мин и всеки ден да увеличавам на серия с по 30 сек до 1 мин.И беше ми казал да бягам само в права посока,но аз бягах на стадион както и да е това няма значение.Но само искам да ти кажа да не “стискаш зъби” защото може да стане хронично,а и щом от 2 месеца те боли ...мога да ти дам примери с играчи,които са си прекратили футболната кариера заради подобни травми.Междодругото доктора ми беше казал да пия и хапчета-волтарен и още нещо беше,но аз не ги пиех много много,само първите дни.Мина ми с почивка!Мойто беше леко разтежение и ме болеше леко,но все пак ми пречеше,най-вече при пасове с вътрешната част.По добре си почини даже повече от 2 седмици-3 седмици до месец и почни леко да тичаш както ти казах по-горе,но най-добрият вариант си остава посещението на спортен лекар.

09.05.09
21:15

много мерси за мненията .
То почивах почти месец и не играх футбол . Последния път като тичах даже почти не ме болеше . Дано се подобрява :)

30.05.09
11:54

казано от mrw на 09.05.09, 21:15:

много мерси за мненията .
То почивах почти месец и не играх футбол . Последния път като тичах даже почти не ме болеше . Дано се подобрява :)

Има един нов загряващ гел- Нюфлекс се казва, използва се преди спортна активност, разбрах че повечето футболни отбори го ползват преди мачове за намаляване на риска от травми, така че явно е добър, може да пробваш с него преди тренировки....

Мнението беше редактирано от Paskal_79 на 30.05.09 12:02.

казано от camael на 09.05.09, 19:32:

mrw преди 4-5 месеца имах същата травма (разтежение на адуктора),това не е футболна болест,футболната болест е херния.И аз по колко форуми писах,че не ми се ходеше на лекар ама накрая отидох и той ми каза следното:”това минава само с почивка” каза ми да почивам 2 седмици ама нищо да не правя и след 2 седмици да започна да тичам съвсем леко да започна с кросче 3 серии по 5 мин и всеки ден да увеличавам на серия с по 30 сек до 1 мин.И беше ми казал да бягам само в права посока,но аз бягах на стадион както и да е това няма значение.Но само искам да ти кажа да не “стискаш зъби” защото може да стане хронично,а и щом от 2 месеца те боли ...мога да ти дам примери с играчи,които са си прекратили футболната кариера заради подобни травми.Междодругото доктора ми беше казал да пия и хапчета-волтарен и още нещо беше,но аз не ги пиех много много,само първите дни.Мина ми с почивка!Мойто беше леко разтежение и ме болеше леко,но все пак ми пречеше,най-вече при пасове с вътрешната част.По добре си почини даже повече от 2 седмици-3 седмици до месец и почни леко да тичаш както ти казах по-горе,но най-добрият вариант си остава посещението на спортен лекар.

Бъркаш!Футболната болест е точно 2та адуктура!Аз като тренирах футбол ходих в клиниката на Мишо Илиев за 10 рехабилитации нов човек!Просто отиди  на доктор да ти изпише лекарства и ходи на рехабилитации щото оправия няма след тва ги разгряваи продължително!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1