Тренировка без добавки!

ST

11.06.09
16:32

Здравейте спортни другари :) ! Едва ли съм първия който създава такава тема но нека обясня по подробно въпроса за който очаквам и се надавям да бъде отговорен.Та от 6 седмици тренирам у нас,не ползвам фитнес защото нямам желание да ходя там.Начин по който тренирам е на принципа на суперсериите,съжалявам че не мога да дам подробния план но човека който ме посвети в него ме помоли да не го раздувам наляво и надясно тъй като самия той го е създал след години провал и поука.Та общо взето тренирам със мое собствено тегло,имам си лост и макар че още ми е трудно изпълнявам максимално чисто упражненията на него,другото което включвам е лицеви опори,коремни преси,няколко упражнения с дъмбели.Ефекта който целя е здраво,стегнато и оформено тяло,не искам напомпани мускули който да късат тениски.Принципно съм широкоплещест,почнал съм от скоро и имам проблеми с корема(от многото години трупане :P),не пуша,не пия(нито едно от двете не съм правил през целия си живот) на 23 години съм(воден от мотото “Късно е да тренираш когато умреш”),преизпълен съм с хъс и желание.Всичко това ми се върти в главата наравно с въпроса:”Ами добавки....?” задължително ли е да ги взимам,толкова ли са нужни,толкова ли са незаменими.Значи ли че без тях няма да изградя тялото което искам?Тези въпроси ме измъчват и ме карат да си мисля че без протеин или амино киселини съм обречен...А всъшност се старая да постигна ефект(някакъв) правя кардио всяка събота и неделя и то на гладно и не е джог а фартлек,тренирам през ден,примерно:сряда,петък,неделя като в един ден не комбинирам упражнения който имат дърпащ и избутващ ефект(кофички и набиране в един ден примерно).Водя си спортен дневник знам че е рано за визуални промени но искам да знам,обречен ли ми е труда без тези прехвалени от всеки добавки.Преди тренирах за година във фитнес но ефекта който постигнах изчезна за нула време,затова сега се доверявам на лостовете,успоредките и упражненията със собствено тегло.

11.06.09
17:18

Не са ти нужни. Яж месо, яйца и няма да ти трябват протеини и аминокиселини. Повече от 3 грама протеин на килограм телесно тегло не може да бъде усвоен, дори съм написал по-голямо число.
Във фитнеса сигурно си помпал като луд, следвайки стандартните тренировки. Нормално е да се стопят резултатите ако не тренираш, причината се крие в различните видове мускулен разтеж.

11.06.09
17:23

няма смисал добавки... хапвай си .... за мен добавките е за хора над 20 години които са супер слаби и не могат да качат КГ с храна и да зимат добавки .... за мен добавката е изкувствено хранене ... излишно

11.06.09
17:35

казано от radoslav1 на 11.06.09, 17:23:

няма смисал добавки... хапвай си .... за мен добавките е за хора над 20 години които са супер слаби и не могат да качат КГ с храна и да зимат добавки .... за мен добавката е изкувствено хранене ... излишно

Определено не мога да се съглася с теб. Не бих казал че добавките са за слаби, които не могат да качат - определено всеки може да извлече огромна полза от тях.
Относно темата - определено не си обречен на провал. Разгледай различните режими из сайта, добър източник на знания са и най-разнообразните дневници. За твойте цели един изпипан режим ще има главозамайващ ефект.

ST

11.06.09
17:43

Благодаря за отзивите :)

За твойте цели един изпипан режим ще има главозамайващ ефект.

Правилно и вече имам такъв,програмта която тренирам кара тялото да даде всичко от себе си като има пагубен ефект върху подкожни мазнини.Целта на програмата ми е организма да прибегне до запасите мазнини.Всички упражнения са изчислени и се правят стриктно,така че не правя разни необмислени неща.
Относно тялото ми-проблеми с качване на маса няма,ям каквото ми падне не съм привърженик на глупостите от рода на никога повече шоколад или баница.Сутрин(понякога) ям супер мазна и пълна баница,ако не е тя ще се чувствам като болен и е факт че го правя откакто тренирам и не качвам а свалям ненужни кила.Мисля лятото да си взема и гребен тренажор който да съчетая с фартлека :)

Не са ти нужни. Яж месо, яйца и няма да ти трябват протеини и аминокиселини

Вече го правя :) но по твоите думи се вижда че правилно съм се ориентирал.Яйца си гълтам след тренировка а киселото мялко го пия с промишлени количества,обожавам кисело мляко.Общо взето почвам така:началото на деня-въглехидратна храна/края на деня-бедна на въглхидрати храна(ориз на вечеря-никога).Още веднъж благодаря за отзивите :)

Мнението беше редактирано от Strider на 11.06.09 17:46.

11.06.09
18:37

Може и без добавки,но в това ежедневие,все ще се наложи да не може да хапнеш през определен интервал или пък няма да си вкъщи,то тогава една доза хубав протеин ще ти дойде супер.Всъщност протеин може да пият и хора,които не са спортуващи!
Суперсериите са добър метод на трениране,но не трябва да се прекалява с тях,камоли да се тренира системно.

Мнението беше редактирано от Финдо на 11.06.09 18:37.

ST

11.06.09
18:47

все ще се наложи да не може да хапнеш през определен интервал

За сега нямам този “късмет” и си се храня разделно,не се тъпча но поне 4-5 хранения на ден правя,плюс това се вслушвам в тялото си-кога му е достатъчно,кога иска още.Не гладувам но също така и не се тъпча като свиня :)

12.06.09
08:15

Никой не казва, че добавките са задължителни. Ще отговоря по следния начин, пък ти сам си прави изводите: ако не пия най-малкото протеин след тренировка, се чувствам изцеден и смачкан. С доза протеин съм жизнеспособен, а ако се добавят и други неща (амини, ВСАА, глутамин) още по-добре. Всичко опира до личен избор. Има и още нещо - ако целите тии са не само да изглеждаш добре, а да си масивен и това да е мускул, а не мазнина, да определено добавки си трябват. И без тях би станало, но по-бавно.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.06.09 08:16.

12.06.09
12:09

Различни хора различни виждания.Аз съм твърдо за добавките те не са вредни както повечето хора си мислят и ги наричат химия (включително и аз до скоро)и още се съмнявам в някои добавки,но няма смисал да се тревожа.Едно разбрах че те са нещо което ти помага както казва Стоянчо-след фитнес да не се чувстваш като парцал а да си бодар,енергичен а и ти помагат да качиш някои дуг килограм мускулна маса по-лесно.Всичко идва от името им ХРАНИТЕЛНИ добавки-добавка към храната,аз поне така си ги обяснявам.Ти и без добавки можеш,здраво тренировки,стабилно хранене и дълги почивки вършат същата работа както добавките,ама с тях качваш по-бързо.

12.06.09
13:50

Аз никога не съм зимал добавки.. бавно качвам ..  но никога не се чувствам смачкан... винаги се чувствам добре напомпан и трениран ...
Пак е тапото че секи бърза да качва ... особено момчета по на 14 -15 год ....  за мен когато човек не се храни достатачно и правилно не качва много в фитесна и затова се стига до добавки да си набави нужното за растеж което не може с храна ...

DI

12.06.09
15:19

До колкото знам добавките никога не са излишни ,но ако можеш да се храниш правилно може и без тях а при правилно хранене имам предвид режим . Лично за мен не е лесно да съобразя ежедневието с режима защото на едно хранене организма освоява(не помня точната цифра)30-40г протеин следователно трябва да се храниш 5-6 пати на ден а не да се натъпчеш здраво 3-4 пъти в деня и да си мисли че си направил голяма работа.

Мнението беше редактирано от diablo91 на 14.06.09 08:25.

казано от Витан на 11.06.09, 17:35:

Определено не мога да се съглася с теб. Не бих казал че добавките са за слаби, които не могат да качат - определено всеки може да извлече огромна полза от тях.
Относно темата - определено не си обречен на провал. Разгледай различните режими из сайта, добър източник на знания са и най-разнообразните дневници. За твойте цели един изпипан режим ще има главозамайващ ефект.

+ 1…Не може да кажеш , че добавката е излишна!За да набавиш толкова количество протеин за да е максимално пълноценна тренировката, трябва да се РАЗБИЕШ от ядене,а с протеинчето сичко става, в 200 300 мл мляко!Предлагам, да си вземеш добавка!Няма да навреди!Стига,да не си на принципа ‘’колкото повече, толкова повече”като 1 приятел си купи течен Лкарнитин и го изпи за 10 дни и свали точно 1 килограм!

DI

14.06.09
08:32

казано от Младен Михайлов на 12.06.09, 16:15:

казано от Витан на 11.06.09, 17:35:

+ 1…Не може да кажеш , че добавката е излишна!За да набавиш толкова количество протеин за да е максимално пълноценна тренировката, трябва да се РАЗБИЕШ от ядене,а с протеинчето сичко става, в 200 300 мл мляко!Предлагам, да си вземеш добавка!Няма да навреди!Стига,да не си на принципа ‘’колкото повече, толкова повече”като 1 приятел си купи течен Лкарнитин и го изпи за 10 дни и свали точно 1 килограм!

Този твои приятл е извадил голям късме с тоя л-канетин щом само с това се е разминал защото последствията от предозиране на л-карнетин са главоболие, повръщане ,диариа, световъртеж може и проблеми с сърцето да докара, вече индивидуално съм чувал за депресия нервни кризи проблеми с очите загуба на мускулна маса треперене имаше и др. ма не се сещам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1