31.01.05
16:21
Аве чудя се дали да си взема лежанка за в къщи ? Вие как мислите ? :roll:
Ако имаш място не е лоша инвестиция. Но аз си предпочитам тренировката в залата.
по-здрави
31.01.05
19:50
И аз имам лежанка вкъщи братле ама да ти кажа честно по ми е год да си ходя в залата там повече се стимулирам отколкото в нас :wink:
31.01.05
19:59
amdor , според мене , няма лошо да имаш лежанка вкъщи, но не знам какви са ти целите .Ако си решил да изградиш мускулесто тяло , най-доброто място е фитнес-залата.
по-здрави
Ако имаш излишни пари е добра инвестиция, защото не трябва да ходиш в залата всеки ден (като тренираш 4-5 пъти седмично), аз лично бих си взел, но нямам никакво място в къщи!!!
01.02.05
10:27
Аз съм силно против това не е рентабилно.Една лежанка струва колкото 10 месеца зала, с една лежанка за никъде после ти трябват тежести дъмбели други уреди и т.н. и т.н. излиза по евтино да си на зала.Едно на ръка, че трябва да имаш място.Едва ли е случайно всички състезатели и звезди да тренират по залите.Те хората са го смятали. :D
Абе рентабилно си е, в дългосрочен план, защото щангата почти не се износва, и може да те надживее (ако е читава). Сметни си за 5 години колко ти излиза залата, и колко едно стабилно оборудване за домашни условия. Освен това не губиш време за път до залата (ако е наблизо добре, ама иначе). Не се съобразяваш с останалите, може да си планираш по - добре тренировките и т.н. Само ти трябва помечко място в стаята.
Аз по нататък ще се обзаведа с домашен фитнес, ама искам да си взема повече неща наведнъж. Към 500 - 600 лева като начало стигат, за стабилно оборудване (лежанка, стойки за клек, щанга, дъмбели, дискове).
01.02.05
12:58
500-600 лева няма да ти стигнат за лежанка , лост , тежести (особено те са много скъпи ) . С тези пари не може да направиш така ,че да се замени тренировката в залата .
Моят съвет е с тези пари да си вземеш суплементи и каквото остане за храна (пилешко , мляко , айца и т.н. ) .
01.02.05
15:21
[quote author=“ShitHappen”]500-600 лева няма да ти стигнат за лежанка , лост , тежести (особено те са много скъпи ) . С тези пари не може да направиш така ,че да се замени тренировката в залата .
Моят съвет е с тези пари да си вземеш суплементи и каквото остане за храна (пилешко , мляко , айца и т.н. ) .
Аз си купих правена лежанка за 10 лева, правен лост за 10 лева и почти всички дискове ми ги направиха на струг и да ви кажа всичко не ми е излязло по скъпо от 70-80 лева от приятели събрах дъмбели и други дискове напрвих си успоредка и скрипец с подръчни материали и тренирам вече 3 години в тия условия вкъщи и ми е супер!!!!! Така че съвета ми е ако можеш взимай си и си направи едно фитнесче у вас :roll:
[quote author=“ShitHappen”]500-600 лева няма да ти стигнат за лежанка , лост , тежести (особено те са много скъпи ) . С тези пари не може да направиш така ,че да се замени тренировката в залата .
Тежестите са по 2 лева килото, аз ги смятах 150 кг като начало. 60 лв лост, 150 лежанка и 100 лева стойки за клякане. Казах, като начало. Иначе, може всеки месец да си купуваш още малко тежести или оборудване. 1000 лева е напълно реална цена за качествен домашен фитнес, при това ако вземеш олимпийски лост, вместо малък.
Суплементи за 600 лева посмъртно няма да си взема, защото не употребявам, а за храна повече от два - три месеца с тези пари няма да изкараш ;) А и още ги нямам тези пари, така излишни :) Говорех принципно, че в бъдеще съм замислил нещо подобно.
Помислете реално - 1000 лева са ви един средно добър компютър, който повечето ще ползват само за игри или интернет. А за тези 1000 лева може да се обзаведе перфектен домашен фитнес, който да се ползва поне 10 години, докато компютъра ще трябва да го смените след две. Дисковете и щангата не се амортизират много, а лежанката и тя има доста дълъг живот. За това време ще се е изплатил неколкократно, само от спестените такси за залата. А и винаги може да се продаде без много голяма загуба, една боя на дисковете и минават за нови ;)
Сега, всеки сам да си решава де, но аз ако имах възможност, щях да си обзаведа домашна зала. Говоря за перспективата да тренирате цял живот, а не само една две години, докато сте млади. Ако разгледате нещата от този ъгъл, един фитнес в къщи е доста изгоден. Поне няма да имате извинение да пропускате тренировка, понеже времето било лошо или залата била далече, няма да зависите от това, дали близо до вас има подходяща зала, дали е пълна, точно когато нямате много време и бързате. Има и още предимства.
А и това не пречи да си ходите и в залата понякога, за разнообразие ;)
01.02.05
17:02
Добре де ама само с лежанка и тежести заникъде.Трябват ти нещо за крака само да клякаш 20 години няма да стане, трябва ти за ръце само обикновенни сгъвания пак трудно ще стане, а за гръб ?!?Абе според мен хората са го сметнали 1000 лева делено на 25 лева карта = 40 месеца зала в която има какви ли не уреди и огромно разнообразие.За 1000 лева лева във вас трудна работа.
Не искам да обидя никого, но дали можете да ми посочите човек със сериозни успехи в бб който си тренира в къщи?
Мисля че е по-важно да има ефект, а не да е възможно най-евтино ...
Зависи какво разбираш под сериозни успехи. Аз състезател няма да ставам, повечето хора също. А и в залите има много хора, дето нямат сериозни успехи, така че това не е гаранция ;).
Kulturista, аз огромното разнообразие от уреди не го ползвам. Уредите, които съм описал, плюс лост за набиране, който лесно може да се приспособи, на мен са ми достатъчни. В залата други уреди почти не ползвам. Много зали за по левче и без това нямат много повече уреди от описаните от мен, освен някой скрипец отгоре. За да имаш успехи не е важно разнообразното оборудване.
А и 40 - те месеца, дето си ги дал за пример са малко над три години, а както казах, това оборудване може да се ползва много повече, при това не само от теб, а и от приятели и други хора от семейството.
Аз тренирам в зала все още. Не съм казал, че като имаш уреди в къщи не можеш пак да ходиш в зала, ако искаш, но просто ще е по - удобно да си имаш и уреди в къщи. За момента ми е тясно и нямам достатъчно средства, иначе щях да си спретна един домашен фитнес ;) Засега имам само 25 кг дъмбел, и го ползвам понякога да се раздвижвам.
01.02.05
18:02
Може да се тренира вкъщи, защо не?
Друг е въпросът, че трениращите със сериозни успех превръщат успехите си в бизнес, а бизнесът често включва и зала, а в залата може да тренират каквото си поискат. Но лично аз си мисля, че много от тях са започнали и от по - малко. Дори бих казал - сигурен съм.
Пък и за сериозни успехи в бб не знам, ама май една голяма част от борците и щангистите в бг в миналото са тренирали много не само вкъщи, но дори на самоделки :)
Идеята е ясна, принципът на изолацията е важен за културизма, но с желание според мен всичко може да се постигне.
А желанието е доста добро, защо да го убиваме?
Културиста:
За крака не трябва нищо повече от стойка, която човек и сам може да си направи.
За гръб?
Мерси че попита, аз скрипец не ползвам, дъмбели много рядко.
Програмата за гръб ми ключва набиранки, гребане със щанга и тяга. Е защо да не става с щанга и вкъщи?
Ако за нещо не става толкова добре, то е по - скоро прасец и трицепс и затруднения при рамо, но с желание всичко се постига.
D3BEP, и мойте упражнения за гръб са същите ;) Понякога правя и някой скрипец или гребане с дъмбел за разнообразие, но рядко. А рамото се тренира перфектно с щанга и дъмбели, не виждам кое да не става. В домашното оборудване, дето изброих, имаше и дъмбели :)
[quote author=”Петко К”] Поне няма да имате извинение да пропускате тренировка, понеже времето било лошо или залата била далече, няма да зависите от това, дали близо до вас има подходяща зала, дали е пълна, точно когато нямате много време и бързате. Има и още предимства.
А и това не пречи да си ходите и в залата понякога, за разнообразие ;)
А намират се пак извинения колко пъти ми се е случвало
02.02.05
14:28
[quote author=”Петко К”]D3BEP, и мойте упражнения за гръб са същите ;) Понякога правя и някой скрипец или гребане с дъмбел за разнообразие, но рядко. А рамото се тренира перфектно с щанга и дъмбели, не виждам кое да не става. В домашното оборудване, дето изброих, имаше и дъмбели :)
Напълно съм съгласен може би повечето хора които тренират вкъщи имат подобна система на трениране защото и моята тренировка за гръб е същата- набиране,гребане с щанга и тяга... и от друга страна с подручни матеряли стават супер домашни уреди. Аз напримар имам правени скрипец, успоредка, стойки за крака и т.н. В крайна сметка не всичко е като на машините в залата но без съмнение може да се постигнат добри резултати и в домашни условия 8)
02.02.05
14:42
A то аз не тренирам вкъщи :) В зала тренирам.
и аз тренирам вкащи и си мисля че ако имаш възможност по-добрия вариант е залата! ще научиш повече неща и ще имаш повече стимул и че си прекарваш по приятно и най-вече, евентуално, ще научиш по парвилно движенията и ще имаш по малак риск от контузии. а иначе за домашен фитнес мен ме управиха 500лв макс и всичко е от магазаин :)
04.02.05
09:42
Ами аз все пак си взех лежанката и трябва да кажа че съм много доволен от тази инвестиция :D Естествено обче, че без тренировки в зала няма да мина. Лежанката я взех защото от работа и лекции, нямам никакво време за зала :( та с нея в къщи ще мога да поддържам форма. Но определено не е същото като тренировките във фитнеса :wink:
04.02.05
09:45
[quote author=“noolo6”] а иначе за домашен фитнес мен ме управиха 500лв макс и всичко е от магазаин :)
Да за момента и при мен е така, ама скоро време май ще надхвърля този лимит...аве в зала си е най-добре ама няма времеееее :(
04.02.05
09:53
[quote author=“the_Doc”]Не искам да обидя никого, но дали можете да ми посочите човек със сериозни успехи в бб който си тренира в къщи?
Мисля че е по-важно да има ефект, а не да е възможно най-евтино ...
Братле аз не съм тръгнал да ставам като Христомир например, тренирам за здраве, за хубаво тяло и за удоволствието от самото трениране. И с риск да се повторя за трети път вече, не си купих лежанката за да ми е по-евтино, ами заради липсата на СВОБОДНО ВРЕМЕ. За жалост поне за момента немога да отделя достатъчно време за ходене на фитнес, а не искам да увисвам :wink: