Видове тренировка

SN

05.04.04
01:19

В тази тема искам всеки който знае някакъв вид или начин на трениране да го каже и да го опише обстойно.(пример е така наречената “пирамида” :) )
Много ми е интересно какви са другите видове трениране и кога се използват :D Благодаря на всички предварително за отговорите :D

Определено питаш за тренировъчните принципи - за тях има статия в сайта, която сигурно не си погледнал -> http://www.bb-team.org/training/training-pr.php.

Основата е там. Тук повечето ще кажат някои разновидности на горепосочените тренировъчни принципи.

SN

05.04.04
12:15

Видях статията  :) Обаче още не ми е ясно кога се прави 5x5(или 10x10 не си спомням кое беше :oops: ) и как се прави (в смисал за всички муск. групи ли или само за някой ?

05.04.04
12:26

Препоръчвам ти моята любима книга - “Енциклопедия на Културизма”. Там има всичко от което можеш да имаш нужда от тренировката.

05.04.04
13:27

Да не е лошо да се осведомиш за принципите на тренировки.И ма много писани неща за тях.Сега и да ти пишем само ще се обьркаш.Що се отнася до 5х5 и 10х10 са много стари принципи и се правят само от напреднали.Означават 5 серии по 5 повторенияи сьответно 10 серии с по 10 повторения :wink:

5х5 и 10х10 я правеше Image преди няколко месеца. Идеята е да се правят 5 или 10 серии с еднаква тежест с почивка от около 30 секунди. Натоварването е страхотно, изграждат се качествени мускулни влакна, но границата с претренирането е много близо до този метод. Не е препоръчителен за начинаещи или за такива, които не са сигурни дали с други принципи няма да качат мускулна маса. Image е тренирал 4-5 години преди това и има основата.

SN

05.04.04
18:35

Благодаря на всички за отговорите  :D Ако искате можем да отворим нова тема или направо тука всички да напишат книгите за Културизъм които знаят може да са от полза на повечето момчета тука  :D

05.04.04
19:54

БОДИБИЛДИНГ
на Беренд Брайтенщайн

Това е мойта библия :)

LU

05.04.04
22:17

Сега наскоро излезе една също доста интересна:
ФИТНЕС:СИЛОВА ТРЕНИРОВКА на Беренс и Бускис

Да ви кажа чесно за мен книгата е била винаги www.google.com -> search. Абсолютно всичко, което ми е трябвало съм го намирал. Повечето подобни книги ги има в мрежата. Като цяло обаче харесвам една бб енцклопедия - адски лъскава, на руски е и е около 2500 страници. Продава се в една книжарница до хотел Даунтаун - София. Цената и е около 50-60 лв и все като събера парите става нещо та не мога да си я купя, но и това ще стане, защото определено си заслужава.

Аз сега видях в нета за тези книги “Бодибилдинг” и “Енциклопедия на културизма” са съответно по 7 и 8 лв, но се чудя дали си заслужават. Дали не са някакви тъпи книги, за още по-тъпи хора дето да си дадат парите за книга, в която не пише нищо повече от това, което са знаели и преди? Кажете си мнението и ако сте доволни наистина да знам дали да търся във Варна за тях 8)

LU

06.04.04
16:59

Абе братле няма кво ново да научиш от тях,защото са написани по-скоро за начинаещи. :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1