13.06.09
11:22
Привет на всички, изчетох тази тема, която ми отговори на доста въпроси, но ми останаха някои неясноти, заради които реших да пусна нова. Тренирам активно от половин година, тежа 80кг при ръст 187см. Планирам да започна да правя кардио тренировки, като след дълго ровене из сайта, реших да е сутрин (имам крос тренажор вкъщи). Целта на кардиото е стандартната за ектоморф като мен - горене на мазнини с минимум загуба на ММ. Мисля, че схванах идеята за продължителността (15-20мин), но ми възникнаха въпросите дали да е на гладно, дали между първата закуска и междинното хранене и т.н. Към момента веднага след ставане приемам прости въглихедрати, а след час, час и 1/2 - качествена протеинова закуска. Та се зачудих ако правя кардио съвсем на гладно, нали организмът през нощта е изгорил всичките въглихедратни запази... да не стана 70кг за 2-3 седмици кардио =)))
Благодаря предварително на всички, които вземат отношение по темата.
13.06.09
12:59
Има адски много коментари по темата, но все пак - кардиото го правиш на гладно, точно защото през нощта гликогенът се е изчерпал и организмът ти ще посегне на мазнините ти като източник на енергия. Според мен спокойно можеш да го вдигнеш на 30 мин. без да сваляш мускул. Най-добре според мен е протеинов шейк след ставане и се мяташ на тренажора. Така ще си сигурен, че предпазваш мускула (опция са и аминокиселини)...
15-20 минути кардио става,но трябва да използваш метода HIIT!
ЕДИТ:С прости въглехидрати,мазнини не се чистат,затова вкарай протеин като станеш и след кардиото.
Мнението беше редактирано от Финдо на 13.06.09 13:09.
Добре де.. като се прави кардиото преди трен, кога трябва да се взимат гейнери, протеини и тн, преди кардиото или след?
14.06.09
07:34
казано от ilko на 14.06.09, 07:13:
преди
?!?! защо така