Протеин без подсладители и оцветители на ниска цена

13.06.09
13:54

Има една фирма в Стара Загора, която внася от Холандия протеин за хранителната индустрия и ми обясниха, че този протеин се купува и от фирмите производители на протеини в страната и само се добавяли оцветители и овкусители и се пускали на пазара, но по-този начин се оскъпяват разбира се. Предложиха ми 1 килограм суроватъчен протеин за 18 лв., което е страхотно ниска цена, но нито мога да знам каква доза да приемам от него, нито мога да знам и дали е наистина това, от което имам нужда.

13.06.09
14:24

Няма как да е истина защото доставните цени на истинският суроватъчен протеин който се използва от трениращи е значително по висока.

Това е протеин за хранително - вкусовата промишленост, който няма нищо общо с другият.

13.06.09
14:36

казано от Калоян Георгиев на 13.06.09, 14:24:

Това е протеин за хранително - вкусовата промишленост, който няма нищо общо с другият.

Би ли обяснил каква е разликата между двата? :)

13.06.09
14:58

Хаха нямало нищо общо а ? :D Се същия х*й си е .. Аз ако науча нещо за този протеин такъв ще си взема :)

13.06.09
15:15

казано от NoXtr3m3 на 13.06.09, 14:58:

Хаха нямало нищо общо а ? :D Се същия х*й си е .. Аз ако науча нещо за този протеин такъв ще си взема :)

Ами вземи си аз не бих рискувал със здравето си, като щом не мога да си позволя протеин то ще го компенсирам с храна.
А само да те попитам да си чувал нещо за Биологична стойност на протеина ? Явно не си.

13.06.09
15:19

Ами да чувал съм , обаче човека не е казал нищо повече за този протеин ;)

Само за пример ще ти дам тези на Нутрим дето пише на опаковката че са с много висока биологична стойност и тн.. И значи им са много добри протеините а ?

Мнението беше редактирано от NoXtr3m3 на 13.06.09 15:22.

13.06.09
15:23

Подразбира се.

13.06.09
15:43

Аз съм пил такъв протеин. Внос от САЩ за Нутрим. 20лв. килото и беше сравнително добър :)

13.06.09
15:52

казано от tra^la^la на 13.06.09, 14:36:

казано от Калоян Георгиев на 13.06.09, 14:24:

Би ли обяснил каква е разликата между двата? :)

- Low Bilogical Value
- inapropriate aminoacid profile
- нисък коефициент по PER
- High in Lactose
- до каква степен протеина е денатуриран?
- по какъв начин/метод е добит?

Протеина има доста по важни показатели от съдържанието на чист белтък за 100 грама. Защо не ги попитате тия търговци дето ви ги продават тия протеини какви са горните стойности? (ще се хванат за главата щото не са ги и чували). Или примерно да ви покажат certificate of analysis?

Всеки може да пакетира соево брашно в кутии за протеин - да ги направи грозни и да лъже че е много готин и не иска да оскъпява продукта допълнително... хубаво и евтино няма.

И вие наистина си мислите че в хранително-вкусовата промишленост надценките са по-малки? Гарантирам ви че тоя протеин ако е 18 лева крайна цена - доставната е не повече от 4-5 лева. Там надценките са жестоки, но вие много наивно вярвате. Имам представа колко струва кило протеин насипно, без да е овкусен и т.н.. цените са много по-различни от доставните на такъв тип протеин. И само да вметна че овкусяването на продукта не е процес който значително да оскъпява продукта, даже напротив - евтин процес е.

Пак казвам - такива продукти има много - може да ги пиете... много са евтини. Всеки който има колбасарски цех има на склад такива продукти... може лесно да ги намерите и да ги опитате... но знайте че това е протеин за хранително вкусовата промишленост.

Мнението беше редактирано от kao на 13.06.09 15:57.

13.06.09
16:51

Виж сега като прочетох горното компетентно мнение и размислих .. Все пак аминокиселини работи няма да са добри със сигурност ..

13.06.09
18:21

Ами тези неща са адски важни. Прочетете в гугъл ако ви се рови и ще разберете. Има безброй много статии за протеина и за неговите параметри  ит .н... Това е все едно да кажеш - той москвича е като мерцедеса - има фарове и парно, но не е само това.

И най-сериозно попитайте ги тези търговци да ви дадат документи и изследвания за тези протеини. След като продават толкова много няма как да нямат документи нали? Все пак тези продукти отиват в храната ни...

За съжаление всякакви глупости може да прочетеш от разни “свръх мега компетентни” колеги (билдери). Лошото е, че тук влизат доста начинаещи и като нищо някой може да направи някоя беля.  Има хора които дори рекламират тези продукти с думите “ми качих два сантиметра на ръцете от тоя протеин” друг пък в съседен раздел свалил 4 кг от витамини, изобщо положението не е  съвсем розово.

03.06.14
20:07

Здравейте.
Тъй като имам същото питане като автора на тази теми си позволявам да я ‘съживя’ след няколкогодишен застой.
Силно ме интересува дали в момента на БГ пазара се предлага суроватъчен протеин (чист - без подсладители и оцветители). Цената не ми е определяща, просто ме интересува марка (по възможност доказана) и да няма канцерогени отпадъци в протеина (като аспартам, сукралоза, фруктоза и т.н.).
redis.bg/bg/product-view/85.html
Това е което успях да намеря аз в интернет пространството. Като спецификация изглежда добре. Въпросът е дали не някоя бутафорна ‘гаражна’ пудра?
Благодаря за вниманието!

03.06.14
20:14

Това е единствения протеин, който съм срещала без изкуствени подсладители (съдържа ксилитол), но не е изобщо евтин, а и в България го има само на едно място. ;)

03.06.14
21:13

Nature’s Best Zero Carb Isopure
NOW Foods Whey Protein Isolate Unflavored
Optimum Gold Standard Natural 100% Whey

Скъпички са обаче.

Мнението беше редактирано от rvg на 03.06.14 21:41.

06.06.14
14:35

Тези са добри обаче са цифра, не всеки може да си ги позволи :)

Мнението беше редактирано от Gogo Petrov на 15.06.14 16:52.

06.06.14
14:43

Неовкусен концетрат на bulkpowders е най-евтниния вариант.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1