Закуска

14.06.09
05:51

Въпроса ми е изварата подходяща ли е за след ставане,в комбинация с 2-3 яйца ?

не по скоро овесени ядки с 2-3 яйца

14.06.09
06:34

Подходяща е.Хубаво е да добавиш и някакъв въглехидрат, например овесени ядки или спагети/макарони.

14.06.09
07:35

казано от korpusito на 14.06.09, 05:51:

Въпроса ми е изварата подходяща ли е за след ставане,в комбинация с 2-3 яйца ?

Да, но добави въглехидрати.

14.06.09
09:10

казано от Иван Шишманов на 14.06.09, 06:14:

Перфектната закуска според мен! :)
Черни макарони също стават. :P

Мнението беше редактирано от Финдо на 14.06.09 09:10.

казано от Финдо на 14.06.09, 09:10:

И аз мислех, че е перфектна но тука гледам други съвети дават. Според мен изварата е бавен протеин и не е добре да се слага за закуска защото тогава ти трябва бърз протеин за спиране на катаболните процеси, както и въглехидрат за попълване на гликогеновите нива. Освен овес и черни макарони може да се ползват разни ръжени продукти.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 14.06.09 09:47.

14.06.09
10:26

казано от Иван Шишманов на 14.06.09, 09:47:

казано от Финдо на 14.06.09, 09:10:

И аз мислех, че е перфектна но тука гледам други съвети дават. Според мен изварата е бавен протеин и не е добре да се слага за закуска защото тогава ти трябва бърз протеин за спиране на катаболните процеси, както и въглехидрат за попълване на гликогеновите нива. Освен овес и черни макарони може да се ползват разни ръжени продукти.

Друг е въпроса,че като станеш от сън едва ли ще ти се яде точно извара.

14.06.09
10:28

Кой протеин е бърз и кой бавен?

14.06.09
10:31

Извара - бавен.
Яйца - бърз.

казано от Thrashmetal на 14.06.09, 10:28:

Почети малко бързо усвояем бавно усвояем, казеин, суроватъчен яйчен изолат, ако незнаеш това, е странно, че си дал препоръка по темата.

14.06.09
10:36

казано от Иван Шишманов на 14.06.09, 10:31:

казано от Thrashmetal на 14.06.09, 10:28:

Почети малко бързо усвояем бавно усвояем, казеин, суроватъчен яйчен изолат, ако незнаеш това, е странно, че си дал препоръка по темата.

Е нали е протеин...Какво толкова! :)

BTW:За пръв път да съм на едно мнение с Тони,браво!

Мнението беше редактирано от Финдо на 14.06.09 10:37.

Абе не е хубаво да даваш препоръки и съвети при положение, че не си запознат, то и захарта и овесените ядки все са въглехидрати ама .... :-)

14.06.09
18:03

може и извара да ядеш сутрин

Дам пък иначе винаги може да закусиш с кифла с шоколад и половин литър кока кола.

14.06.09
18:54

Проблема е,че ставам около 7 сутринта и нямам време да си правя овес,та в последно време карах само на 2-3 бързи яйца...затова сега се чудя на други по-бързи алтернативи,като обмислям и протеин да почна да пия,че не насмогвам....иначе за тая седмица ще карам на яйца+банани за закуска,мисля че е ок.

14.06.09
19:12

Какво пречи да станеш в 6:30, да не би да си лягаш след 00:00?

пич ставам в 6:00 и в 6 и 45 нааай късно съм навън от нас, утре ще съм навин в 6 и 30 ставам мия се оправям се слагам 100 грама овес в една куутиика от маргарин, сипвам вътре вода и започвам да махам с лъжицата отнема ми няколко минути. Докато дъвча си нареждам храната в кутиите слагам ги в една торба била обличам се и навън. Тоест ядките сутрин отнемат няколко минути около 30 секунди повече от изварата .

14.06.09
19:57

Проблема е,че ставам около 7 сутринта и нямам време да си правя овес

? какво му правиш на тоя овес толкова? Колко време ще ти отнеме да си сипеш ядките в една купичка и да ги залееш с вряла вода?

Ако си накиснеш преди лягане ядките ще се развалят ли, или Tooth Fairy ще пусне вътре хапчета за напълняване?

15.06.09
11:40

Най- вероятно второто :D Аз сипвам овеса в една купичка, слагам прясно мляко и за 1 мин в микровълновата и е готово.

TR

15.06.09
13:40

Аз пък в кисело мляко със степче , или пък можеш да си правиш вид кекс от вечерта : разбиваш с блендер количество овесени ядки , добавяш яйца и степче (може и мед ) пак миксираш с блендера. Печеш(аз имам оризова хартия и печа без мазнина на партигрил) отнема 10 мин. , сутринта нагъваш набързо и си готов !

15.06.09
18:20

аз не виждам къв е проблема да яде извара сутрин,Иван Шишманов,ти като закусваш всеки ден с яйца,да не си мнго як?(лошо е да има вманиечаване)

ilko ти прочете ли какви глупости си написал. Ми да бъди сигурен, че съм по як от много хора във форума е и ?!?! проблем ли ти е? И не ям винаги яйца, ям това което имам и бъди сигурен, че ако имам овес и извара за закуска ще предпочета овеса, особенно в период за качване на маса. Това не е вманиачаване по скоро е оптимизиране. Сега пича ако го мързи сутрин да яде овес и му е по лезно извара проблема е друг. Пита дали изаварата е подходяща ние му казваме ДА, но по подходящо е овес с яйца. Кво ли съм седнал да ти обяснявам

16.06.09
06:40

Мерси за отговорите на всички,не превръщайте прост въпрос в безсмилен спор...

17.06.09
09:10

Иван Шишманов,знам ,че имаш комплекси,но моля ти се замълчи....

казано от ilko на 17.06.09, 09:10:

Иван Шишманов,знам ,че имаш комплекси,но моля ти се замълчи....

Мнението ти не е по темата и не е компетентно. И определено виждаме какво знаеш.

TR

17.06.09
14:15

ilko , не си прав ! Евала на Иван Шишманов ,че си е подобрил тялото за 1 година. Незнам ти колко си як и колко разбираш , не знам вманиачаване ли е ,човека казва как се прави попринцип. А дали някой е с бърз метаболизъм и не му влиаят много бързи въглехидрати и не качва мазнини незначи ,че всички са така. Ето защо се приемат такива храни ;)
Пиша с добри чувства , обаче помисли малко като пишеш кой е як и кой не е. Щото Иван Шишманов с доста труд и правилно хранене е постигнал това което е без значение дали на другите им харесва. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1