15.06.09
19:02
Здравейте всички, искам да споделя проблема си, ако мога да го нарека така и да си кажете мненията, не искам комплексирани изказвания, вие си знаете най-добре за какво горовя... :) Значи занимавам се от 4 приблизително 5 месеца с фитнес и тренировки, тренирам правилно с големи тежести за моето тегло, почивам достатъчно, използвам тридневен сплит, нямам специален хранителен режим но не ям лоши храни, само полезни храни, натурални зеленчуци, плодове, ядки, мляко, яица, месо, риба, и други домашни храни зготвени от майка... Проблемът ми е че за тези месеци, съм свалил 6 килограма бях 65 сега съм 59,2 днес се теглих след тренировка, тялото ми се извая и се пооформи, всичките мускули се очертаха долу-горе и си личат добре, нямам мазнини или увиснали части, но не качвам маса, тренировките ми са предимно за маса, както казах по горе... :( Но не се получава!? Какво ще ми препоръчате, да си дам почивка и да почна като се поразхлади есента ли? Или? Мнения, съвети, препоръки и всичко най-добро... Айде благодаря, че прочетохте, забравих да спомена , на 16 години съм, 175/59… :)
15.06.09
19:16
При тренировки за релеф и хранене за маса ще...качваш маса. Т.е. храненето е основното нещо! А на 16 бъкаш от хормони, организмът ти расте като гъба и имаш нужда от много повече храна, отколкото някой на 36. Така че не се притеснявай, тренирай си, хапвай хубаво и често и растежът ще дойде.
Да разбирам те, не тренирам за релеф, тренирам за маса както казах с големи тежести, малко пофторения и не повече от 2 до 3 серии за определен мускул. Проблемът ми е там, че свалям вместо да качвам, храня се добре поне по 5 пъти на ден основно хранене. Отделното не го броя, ако има...
това което си изброил като храна са повечето източници на протеин,недей забравя въглехидратите,ако искаш да качваш трябва да консумираш 4-5г въглехидрати на телесно тегло.
Да определено ям по супер много хляб, тестени изделия, макарони, юфка и други въглехидрати но... ама...
Да знаеш само, че народната кухня (това, което ти готви майка ти) в никакъв случай не е полезно и здравословно. Като гледам колко бързо си свалил и сега както ядеш и пак не качваш, бих те определил като ектоморф (търси инфо) т.е. качваш бавно, адски бавно, пък лесно губиш и мазно и мускул.
Друго какво да ти кажа.. След още една година същото ядене (по твоите думи обилно и често) се обади пак. За 6 месеца не знам какво очакваш. Та, давай си в същото темпо, бавно ще стане, но след време ще стане. Ако до.. още толкова го кажи нямаш резултати - тогава вече потърси проблема в тренировките.
Немога да кажа, че съм тесен в гръдния кош или твърде висок и слаб, но някой неща като по-дългите пръсти са на лице не са много дълги, но не са и много дебели... не са тънки сравнително нормални са, дядо ми е бил болен от захарна болест, прочетох, че там се споменава нещо такова. Не мисля, че са ми тънки костите, като се сравнявам с други хора по външен вид... И баща ми е бил 120 килограма сега е към 90, наближата 50-те говоря, когато е бил кам 30+ ... Не е слаб, не е мн висок, тоест не приличам много по него по физика най вероятно... така, че...?
Така, че.. какво? Казаното си остава. Малко си тренирал. Трупни още толкова, дори повече стаж, ако пак нищо не излиза - пак ще говорим, или с една дума - рано—е!
Мнението беше редактирано от ~ DN на 15.06.09 21:10.
Ок! Смятам да прекратя ся тренировъчната си програма за 3-4 месеца, че, накъдето е тръгнало ще останат 20 килограма от мен :D Ще я подновя на есен, когато се разхлади, да видим дали пак ще е така. :)
Няма смисал да спираш,все пак каквото остане по теб ще е ММ,макар че се съмнявам да свалиш още,нищо не ти пречи да си тренираш поне да подържаш това което си постигнал.2-3 пъти в залата няма да ти стане нищо.
Според теб, тия 5-6 килограма, които съм ги свалил е било нещо като изчистване, и съм оставил ММ затова сам отслабнал? Хората ми казват, на външен вид изглеждам “налял” вероятно не го мислят, но и аз мисля, че като се гледам в огледалото, не си личи, че съм свалил, а и гърдите ми порастнаха и се стегнаха, пресата ми се оформи добре, гърба ми се стегна, както и трицепсите...
15.06.09
22:43
Тогава какъв е проблема,че кантара не показва повече килограми?
Малко ти е храната. Прочети и си състави хранителен режим. Това е ключа към успеха. Много хора на твоята възраст си мислят че ядат много но това не е така... пак казвам трябват ти повече хранителни вещества - протеини, въглехидрати и мазнини.
Така и не получих отговор към въпроса ми, защо свалям килограми? Добри съвети давате, какво трябва да ям и да правя за да качвам, но защо свалям??
Aми казах ти де - малко ядеш и изразходваш повече енергия отколкото приемаш с храната. Увеличи си приема на храна. Мислиш си че ядеш достатъчно но явно не е така.
Не можеш и да си представиш на някои хора колко им се налага да ядат, за да обърнат това което горят само от стоеж, пък с тренировки да не говорим.
Не веднъж беше казано, че основата е в храната. Драсни ни в детайли какво си ял последните 3-4 дена, БЕЗ ДА ЛЪЖЕШ мъчейки се да ни увериш, че нямаш грешка в хапването, защото лъжеш себе си, не нас. Включи горе долу някаква мерна единица.. брой, грамажи и т.н според храната и да видим колко хапваш всъщност.
И след това вече може с всеобщи усилия да се заформи някакъв хранителен режим, формален и евентуално да ти се предложи някаква хранителна добавка - gainer предполагам? : )
Мнението беше редактирано от Somenone на 16.06.09 02:47.
16.06.09
07:58
За да качваш трябва да броиш всичко-белтъчини,въглехидрати,мазнини.Като ядеш всички храни спомагащи каването на ММ маса незначи че ядеш достатъчно(главно белтъчини и въглехидрати)Ти поне си лесен.Остройват те 150гр белтъчини и около 300-400гр въглехидрати.Нетрябва да забравяш и най-важното-калорийте.500+ от оптималните за теб-смятай.
Качването на ММ може да ви се струва лесно-блъскаш,потиш се ама тва е само 50%.Останалото е храната и почивката.Без строг и добре изчислен режим нестава.
Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 16.06.09 07:59.
Ами виж ся, аз лично никога не си меря храната в грамове. До това какво ям принципно, бях чел доста други хранителни режими, повечето имат яденета в 7 и 9-10 сутринта, аз тези ги пропускам защото се успивам, иначе ям на обяд някакви макаронени изделия, ям следобяд към 3, варени картофи с таратор, към 6 приемам някаква храна преди тренировка, по принцип не ям твърде много за да не ми тежи на корема, някаде 30-40 минути след тренировката ям пилешко месо, вечерта си хапвам 2-3 варени яйца и вече кам 12 преди да си легна ям нещо от в къщи, каквото си намеря, говоря за някакви манджи или домашно приготвени неща или сирене, не ям дюнери, хамбургери и други такива неща, не пия газирано, само натурални сокове и вода, не пия алкохол, не пуша, както казах не си меря яденето в грамаж, затова немога да ви кажа точно, ям толкова колкото да се почувствам нахранен и добре улегнал, това е принципно редовния ми режим на хранене... :)
16.06.09
12:12
казано от Pandiz на 16.06.09, 11:54:
1) ям на обяд някакви макаронени изделия -> въглехидрати
2) ям следобяд към 3, варени картофи с таратор -> въглехидрати
3) към 6 приемам някаква храна преди тренировка -> нещо си там
4) някаде 30-40 минути след тренировката ям пилешко месо -> белтъчини
5) вечерта си хапвам 2-3 варени яйца -> 20гр белтъчини и 20гр мазнини
6) и вече кам 12 преди да си легна ям нещо от в къщи -> нещо си там
СРАВНИ С:
1) Макаронени + сирене/месо 150гр.
2) варени картофи с таратор + месо 150гр.
3) месо 150гр + ориз/картофи/макаронени/хляб
4) пилешко месо + мед веднага след тренировката!
5) 5-6 варени яйца + хляб/ориз/макаронени
6) извара
В добавка може да мажеш масло по филиите, маслини, салати да поливаш обилно със зехтин и т.н.
Доста далеч си от минимума дори!
P.S. Забравил съм да ти сложа и ядки - спокойно може да хрупаш от тях, или едно то яденетата (което ти е някъде навън) да ти е от 100гр ядки. Ти си избираш някакъв микс ли да е, или ядеш такива, които най-много ти харесват.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 16.06.09 12:20.
16.06.09
20:53
а и ти пишеш че тренираш добре,но гледай да не претренираш защото няма да качаш от претрениране
17.06.09
14:30
казано от Pandiz на 16.06.09, 11:54:
Ами виж ся, аз лично никога не си меря храната в грамове. До това какво ям принципно, бях чел доста други хранителни режими, повечето имат яденета в 7 и 9-10 сутринта, аз тези ги пропускам защото се успивам, иначе ям на обяд някакви макаронени изделия, ям следобяд към 3, варени картофи с таратор, към 6 приемам някаква храна преди тренировка, по принцип не ям твърде много за да не ми тежи на корема, някаде 30-40 минути след тренировката ям пилешко месо, вечерта си хапвам 2-3 варени яйца и вече кам 12 преди да си легна ям нещо от в къщи, каквото си намеря, говоря за някакви манджи или домашно приготвени неща или сирене, не ям дюнери, хамбургери и други такива неща, не пия газирано, само натурални сокове и вода, не пия алкохол, не пуша, както казах не си меря яденето в грамаж, затова немога да ви кажа точно, ям толкова колкото да се почувствам нахранен и добре улегнал, това е принципно редовния ми режим на хранене... :)
Похвално, че не ядеш глупости :)
Увеличи тези количества :) Хапвай повечко месо ( каквото обичаш - свиня, теле, пиле, глиган ), яж вътрешности, месо от органи, яйца, масло, зехтин, маслини, ядки, орехи :) въглехидрати си хапваш, първо увеличи протеините и мазнините, пък после ако ти се яде, слагай още въглехидрати :)
17.06.09
15:39
Не всеки е фен на ВМ НВД . Не мисля ,че бодибилдърите включват повече мазнини от колкото въглехидрати в хранителните си режими дори когато чистят. Даже са на минимум.
С многото калорий обаче дават и много сила :) , ако ти трябва само сила стават.
Мнението беше редактирано от TrainHard на 17.06.09 15:40.