Тренирам правилно, но...!

15.06.09
19:02

Здравейте всички, искам да споделя проблема си, ако мога да го нарека така и да си кажете мненията, не искам комплексирани изказвания, вие си знаете най-добре за какво горовя... :) Значи занимавам се от 4 приблизително 5 месеца с фитнес и тренировки, тренирам правилно с големи тежести за моето тегло, почивам достатъчно, използвам тридневен сплит, нямам специален хранителен режим но не ям лоши храни, само полезни храни, натурални зеленчуци, плодове, ядки, мляко, яица, месо, риба, и други домашни храни зготвени от майка... Проблемът ми е че за тези месеци, съм свалил 6 килограма бях 65 сега съм 59,2 днес се теглих след тренировка, тялото ми се извая и се пооформи, всичките мускули се очертаха долу-горе и си личат добре, нямам мазнини или увиснали части, но не качвам маса, тренировките ми са предимно за маса, както казах по горе... :( Но не се получава!? Какво ще ми препоръчате, да си дам почивка и да почна като се поразхлади есента ли? Или? Мнения, съвети, препоръки и всичко най-добро... Айде благодаря, че прочетохте, забравих да спомена , на 16 години съм, 175/59… :)

При тренировки за релеф и хранене за маса ще...качваш маса. Т.е. храненето е основното нещо! А на 16 бъкаш от хормони, организмът ти расте като гъба и имаш нужда от много повече храна, отколкото някой на 36. Така че не се притеснявай, тренирай си, хапвай хубаво и често и растежът ще дойде.

15.06.09
19:23

Да разбирам те, не тренирам за релеф, тренирам за маса както казах с големи тежести, малко пофторения и не повече от 2 до 3 серии за определен мускул. Проблемът ми е там, че свалям вместо да качвам, храня се добре поне по 5 пъти на ден основно хранене. Отделното не го броя, ако има...

15.06.09
19:51

това което си изброил като храна са повечето източници на протеин,недей забравя въглехидратите,ако искаш да качваш трябва да консумираш 4-5г въглехидрати на телесно тегло.

15.06.09
20:01

Да определено ям по супер много хляб, тестени изделия, макарони, юфка и други въглехидрати но... ама...

15.06.09
20:21

Да знаеш само, че народната кухня (това, което ти готви майка ти) в никакъв случай не е полезно и здравословно. Като гледам колко бързо си свалил и сега както ядеш и пак не качваш, бих те определил като ектоморф (търси инфо) т.е. качваш бавно, адски бавно, пък лесно губиш и мазно и мускул.

Друго какво да ти кажа.. След още една година същото ядене (по твоите думи обилно и често) се обади пак. За 6 месеца не знам какво очакваш. Та, давай си в същото темпо, бавно ще стане, но след време ще стане. Ако до.. още толкова го кажи нямаш резултати - тогава вече потърси проблема в тренировките.

15.06.09
21:02

Немога да кажа, че съм тесен в гръдния кош или твърде висок и слаб, но някой неща като по-дългите пръсти са на лице не са много дълги, но не са и много дебели... не са тънки сравнително нормални са, дядо ми е бил болен от захарна болест, прочетох, че там се споменава нещо такова. Не мисля, че са ми тънки костите, като се сравнявам с други хора по външен вид... И баща ми е бил 120 килограма сега е към 90, наближата 50-те говоря, когато е бил кам 30+ ... Не е слаб, не е мн висок, тоест не приличам много по него по физика най вероятно... така, че...?

15.06.09
21:10

Така, че.. какво? Казаното си остава. Малко си тренирал. Трупни още толкова, дори повече стаж, ако пак нищо не излиза - пак ще говорим, или с една дума - рано—е!

Мнението беше редактирано от ~ DN на 15.06.09 21:10.

15.06.09
21:25

Ок! Смятам да прекратя ся тренировъчната си програма за 3-4 месеца, че, накъдето е тръгнало ще останат 20 килограма от мен :D Ще я подновя на есен, когато се разхлади, да видим дали пак ще е така. :)

15.06.09
21:40

Няма смисал да спираш,все пак каквото остане по теб ще е ММ,макар че се съмнявам да свалиш още,нищо не ти пречи да си тренираш поне да подържаш това което си постигнал.2-3 пъти в залата няма да ти стане нищо.

15.06.09
21:59

Според теб, тия 5-6 килограма, които съм ги свалил е било нещо като изчистване, и съм оставил ММ затова сам отслабнал? Хората ми казват, на външен вид изглеждам “налял” вероятно не го мислят, но и аз мисля, че като се гледам в огледалото, не си личи, че съм свалил, а и гърдите ми порастнаха и се стегнаха, пресата ми се оформи добре, гърба ми се стегна, както и трицепсите...

Тогава какъв е проблема,че кантара не показва повече килограми?

15.06.09
23:05

Че кантара показва по-МАЛКО килограми! :(

16.06.09
00:34

Малко ти е храната. Прочети и си състави хранителен режим. Това е ключа към успеха. Много хора на твоята възраст си мислят че ядат много но това не е така... пак казвам трябват ти повече хранителни вещества - протеини, въглехидрати и мазнини.

16.06.09
01:41

Така и не получих отговор към въпроса ми, защо свалям килограми? Добри съвети давате, какво трябва да ям и да правя за да качвам, но защо свалям??

16.06.09
01:48

Aми казах ти де - малко ядеш и изразходваш повече енергия отколкото приемаш с храната. Увеличи си приема на храна. Мислиш си че ядеш достатъчно но явно не е така.

16.06.09
02:45

Не можеш и да си представиш на някои хора колко им се налага да ядат, за да обърнат това което горят само от стоеж, пък с тренировки да не говорим.

Не веднъж беше казано, че основата е в храната. Драсни ни в детайли какво си ял последните 3-4 дена, БЕЗ ДА ЛЪЖЕШ мъчейки се да ни увериш, че нямаш грешка в хапването, защото лъжеш себе си, не нас. Включи горе долу някаква мерна единица.. брой, грамажи и т.н според храната и да видим колко хапваш всъщност.

И след това вече може с всеобщи усилия да се заформи някакъв хранителен режим, формален и евентуално да ти се предложи някаква хранителна добавка - gainer предполагам? : )

Мнението беше редактирано от Somenone на 16.06.09 02:47.

За да качваш трябва да броиш всичко-белтъчини,въглехидрати,мазнини.Като ядеш всички храни спомагащи каването на ММ маса незначи че ядеш достатъчно(главно белтъчини и въглехидрати)Ти поне си лесен.Остройват те 150гр белтъчини и  около 300-400гр въглехидрати.Нетрябва да забравяш и най-важното-калорийте.500+ от оптималните за теб-смятай.
Качването на ММ може да ви се струва лесно-блъскаш,потиш се ама тва е само 50%.Останалото е храната и почивката.Без строг и добре изчислен режим нестава.

Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 16.06.09 07:59.

16.06.09
11:54

Ами виж ся, аз лично никога не си меря храната в грамове. До това какво ям принципно, бях чел доста други хранителни режими, повечето имат яденета в 7 и 9-10 сутринта, аз тези ги пропускам защото се успивам, иначе ям на обяд някакви макаронени изделия, ям следобяд към 3, варени картофи с таратор, към 6 приемам някаква храна преди тренировка, по принцип не ям твърде много за да не ми тежи на корема, някаде 30-40 минути след тренировката ям пилешко месо, вечерта си хапвам 2-3 варени яйца и вече кам 12 преди да си легна ям нещо от в къщи, каквото си намеря, говоря за някакви манджи или домашно приготвени неща или сирене, не ям дюнери, хамбургери и други такива неща, не пия газирано, само натурални сокове и вода, не пия алкохол, не пуша, както казах не си меря яденето в грамаж, затова немога да ви кажа точно, ям толкова колкото да се почувствам нахранен и добре улегнал, това е принципно редовния ми режим на хранене... :)

казано от Pandiz на 16.06.09, 11:54:

1) ям на обяд някакви макаронени изделия -> въглехидрати
2) ям следобяд към 3, варени картофи с таратор -> въглехидрати
3) към 6 приемам някаква храна преди тренировка -> нещо си там
4) някаде 30-40 минути след тренировката ям пилешко месо -> белтъчини
5) вечерта си хапвам 2-3 варени яйца -> 20гр белтъчини и 20гр мазнини
6) и вече кам 12 преди да си легна ям нещо от в къщи -> нещо си там

СРАВНИ С:
1) Макаронени + сирене/месо 150гр.
2) варени картофи с таратор + месо 150гр.
3) месо 150гр + ориз/картофи/макаронени/хляб
4) пилешко месо + мед веднага след тренировката!
5) 5-6 варени яйца + хляб/ориз/макаронени
6) извара
В добавка може да мажеш масло по филиите, маслини, салати да поливаш обилно със зехтин и т.н.
Доста далеч си от минимума дори!
P.S. Забравил съм да ти сложа и ядки - спокойно може да хрупаш от тях, или едно то яденетата (което ти е някъде навън) да ти е от 100гр ядки. Ти си избираш някакъв микс ли да е, или ядеш такива, които най-много ти харесват.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 16.06.09 12:20.

DR

16.06.09
20:53

а и ти пишеш че тренираш добре,но гледай да не претренираш защото няма да качаш от претрениране

казано от Pandiz на 16.06.09, 11:54:

Ами виж ся, аз лично никога не си меря храната в грамове. До това какво ям принципно, бях чел доста други хранителни режими, повечето имат яденета в 7 и 9-10 сутринта, аз тези ги пропускам защото се успивам, иначе ям на обяд някакви макаронени изделия, ям следобяд към 3, варени картофи с таратор, към 6 приемам някаква храна преди тренировка, по принцип не ям твърде много за да не ми тежи на корема, някаде 30-40 минути след тренировката ям пилешко месо, вечерта си хапвам 2-3 варени яйца и вече кам 12 преди да си легна ям нещо от в къщи, каквото си намеря, говоря за някакви манджи или домашно приготвени неща или сирене, не ям дюнери, хамбургери и други такива неща, не пия газирано, само натурални сокове и вода, не пия алкохол, не пуша, както казах не си меря яденето в грамаж, затова немога да ви кажа точно, ям толкова колкото да се почувствам нахранен и добре улегнал, това е принципно редовния ми режим на хранене... :)

Похвално, че не ядеш глупости :)

Увеличи тези количества :) Хапвай повечко месо ( каквото обичаш - свиня, теле, пиле, глиган ), яж вътрешности, месо от органи, яйца, масло, зехтин, маслини, ядки, орехи :) въглехидрати си хапваш, първо увеличи протеините и мазнините, пък после ако ти се яде, слагай още въглехидрати :)

TR

17.06.09
15:39

Не всеки е фен на ВМ НВД . Не мисля ,че бодибилдърите включват повече мазнини от колкото въглехидрати в хранителните си режими дори когато чистят. Даже са на минимум.
С многото калорий обаче дават и много сила :) , ако ти трябва само сила стават.

Мнението беше редактирано от TrainHard на 17.06.09 15:40.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1