16.06.09
22:17
Здравейте от мен аз съм момче на 16 години . Трябва ми някаква диета с която да сваля достта килца.Тежа 100 килограма и съм висок 1.75. Най-гадното е, че дигам кръвно ходих по лекари и се оказа, че имам и холестерол. Гледам да ям по 2 ,3 пъти мах на ден. Всеки ден бягам правя коремни преси и така. В момента съм на диета с която наблягам най вече на плодове. Реших да започна да пия Л Карнетин, но диетологът ми каза, че е вреден за кръвното даже ми забраниха да бягам и да се напрягам защото по този начин кръвното се дига и може да припадна.В момента пия някакви хапчета от които се сваляло, но да видим.Хапчетата се казват “Бодислим перфект”. Моля ви за помощ.Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от Simonn на 16.06.09 22:20.
16.06.09
22:49
Приятелю, тук могат да ти се препоръчат най - различни добавки, но щом имаш здравословни проблеми, не бих те посъветвал да ги пиеш на свой гръб. По - скоро трябва да говориш с лекаря си и да питаш него какво ще ти препоръча. Или можеш да му занесеш съдържанието на 2-3 вида добавки и да го питаш какво мисли. Но задължително първо говори с лекар! Успех
Благодаря. Ако може кажи ми някакви добавки, а аз тези дни ще отида и ще поговоря с лекар дано ми позволи да пия нещо.Благодаря.
Мнението беше редактирано от Simonn на 16.06.09 23:21.
16.06.09
23:24
Фетбърнър,но сигурно и от него ще вдигаш кръвно...
17.06.09
04:23
Кое точно е толкова спешно? Започваш да ядеш няколко 5-6-7 пъти на ден на малки храненета, спираш боклуците започваш да тренираш, наистина не ти препоръчвам бягането едно заради кръвното друго заради ставите. И спри да пиеш тия смотани ВС Телешоп хапчета, вероятно самите те ти вдигат кръвното.Изобщо всякакви хапчета прахчета и добавки махай. Храни се правилно, спортувай достатъчно често и интензивно и малко по малко ще влезеш в ритъм.
17.06.09
04:53
Организмът ти се нуждае от 2 неща, за да свали мазнините: енергия, за да може да ги стопи, и подходящата среда.
Енергията идва от храната. Ако организмът ти има по-спешни нужди, то той няма да отделя малкото си ресурси за да топи мазнини. За него са много по-важни работата на сърцето, на мозъка...
Подходящата среда е съвсем леко под необходимите ти калории на ден и тренировка, която кара организма ти да топи сланините.
Добавките помагат само ако ги има горните условия. Тогава, ако примерно може да свалиш килограм на седмица, с правилно подбрани добавки ще сваляш по 1,3кг.
Има една долна граница на калориите, която си е индивидуална за всеки. Паднеш ли под нея - организмът ти минава в стресов режим. Гледа да оцелееш и не го интересува нищо, което смята за излишно и не прави никакъв енергоразход, ако може да си го спести. В този режим косата не е важна и може да окапва (питай жените на строги диети), не е важно кожата ти да е здрава, нервите ти се прецакват. В този режим за гориво се използват мускулите, защото превръщането им на енергия отнема по-малко време и калории (КОИТО СА В ДЕФИЦИТ!) на организма ти, отколкото ако използва мазнините от тялото ти. Стоейки дълго време в стресов режим ще доведе и до отслабване на паласките по теб, но това ще е много след като са ти изядени мускулите, разбита нервната система и си си докарал коктейл от болести. А когато дойде дори и една хапка повече от колкото хапваш - веднага отива на мазнини, защото организмът ти знае, че гладува и гледа да се запаси. Излизането от този режим е съпроводено в крайна сметка с повишаване на теглото, но: докарал си си болести, загубил си мускулна маса, общата сланина по тялото се е повишила. Май никак не е добре, а?
Така че 2-3 пъти на ден ядене е малко, а само плодовете няма как да ти дадат нужните калории и ... отиваш в стресовия режим, описан по-горе.
Други, по-маловажни неща:
Коремните преси заздравяват корема, не топят сланина. Може да имаш плочки само с бягане, но само с коремни преси може да си си дебелак цял живот. А и на твоите килограми повече си вредиш с тях - товариш доста кръста си.
Иди на морето и виж колко от хората са супернаточени. Ако са много малко - значи магическо хапче не съществува. Най-малкото нямаше да има нито един дебел богат човек, ако имаше вълшебен начин да си слаб.
Ако искаш да се самоунищожиш - има по-приятни начини от това да гладуваш.
Бягането на този етап не е хубаво, защото прекалено много ще си товариш ставите...
Някаквa тренировка 2-3 пъти седмично + 2-3 пъти седмично кардио дейност (колело, ходене по пътечка...) са ти ОК. С добре подбрана храна, разпределена на 5-6-7 приема дневно ще свалиш.
Иван Шишманов е минал по твоя път и е добре да се вслушваш какво ти казва.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 17.06.09 04:59.
17.06.09
04:57
казано от Oranje на 17.06.09, 04:53:
Иди на морето и виж колко от хората са супернаточени. Ако са много малко - значи магическо хапче не съществува.
Това го потвърждавам както по отношение на хапчето, така и по отношение на наточените на плажа :). И да минавам по този път, дори май няколко пъти вече, и продължавам да минавам.
17.06.09
06:38
Според мене като за начало не трябва да стресираш организма с недохранване, в по горния пост ти обясниха всичко.Едно ще ти кажа!
НЕ СИ МИСЛИ ЧЕ КОЛКОТО ПО-МАЛКО ЯДЕШ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ГОРИШ... :)
17.06.09
08:06
Оптимизирай качеството на храната, която приемаш. Почни да тренираш, като усещаш тялото си. Махни хапчетата, ако пиеш кафе, чай, пушиш цигари, пиеш алкохол, и тях махни :) Не гладувай. :)
17.06.09
14:24
Simonn предполагам би било хубаво да си направиш дневник в раздела с дневници в който да вписваш храната и тренировката. Така ще те следят хората и ще ти дават конкретни съвети.