товарене на ставите - фитнес, бокс

17.06.09
11:57

Здравейте ще ви помоля да ми кажете  във кой от двата спорта ставите се натоварват повече, понеже се чудя с кой спорт да се занимавам от двата по сериозно, много ми се иска да ходя на бокс и на състезания :) ама като помисля като остарея как ще ме болят ръце и така ... има ли нещо вярно ? :) Или си въобразявам ? :) Благодаря предварително !

TR

17.06.09
13:16

За цялостното здраве фитнеса е по-добре. Боксът не натоварва ставите колкото фитнеса , но колкото и да си добър получаваш много удари в главата. Ако дигаш яко което пак сигурно ще стане , пак се изтъркват ставите. Аз ако бях на твое място бих тренирал сериозно бокс(Така можеш да тренираш едновременно и двете , докато ако тренираш сериозно бодибилдинг не можеш да ходиш да се боксираш.)

17.06.09
16:05

не се занимавай вобще с бокс ;] !

казано от r0ck на 17.06.09, 11:57:

Здравейте ще ви помоля да ми кажете  във кой от двата спорта ставите се натоварват повече, понеже се чудя с кой спорт да се занимавам от двата по сериозно, много ми се иска да ходя на бокс и на състезания :) ама като помисля като остарея как ще ме болят ръце и така ... има ли нещо вярно ? :) Или си въобразявам ? :) Благодаря предварително !

Аз бих ти препоръчал да се занимаваш и с 2-те едновременно :) Комбинирането на бокс и фитнес води до чуднички резултати :) От моята група по бокс 90 процента и повече тренират И с тежести и изглеждат, движат се, чувстват се много добре :)

Ставите ти няма да страдат, ако подходиш постепенно и внимателно и към 2-те неща - откъм натоварване, интензивност, подбор на упражнения, ако се храниш, пиеш вода, възстановяваш, оптимизираш стреса :)

Ръцете не е задължително да те болят от бокса, разбира се, има натоварване за тях, обаче всичко е до подход :)

казано от TrainHard на 17.06.09, 13:16:

За цялостното здраве фитнеса е по-добре. Боксът не натоварва ставите колкото фитнеса , но колкото и да си добър получаваш много удари в главата. Ако дигаш яко което пак сигурно ще стане , пак се изтъркват ставите. Аз ако бях на твое място бих тренирал сериозно бокс(Така можеш да тренираш
едновременно и двете , докато ако тренираш сериозно бодибилдинг не можеш да ходиш да се боксираш.)

За бокса - натоварва ставите, може и да е повече от бокса, зависи :) това за получаването на удари в главата не е точно така :) Ти боксирал ли си се ? И ако да, колко време  и на какво ниво ? :) Не се заяждам, питам, защото обикновено такива работи твърдят хора без опит в бокса :)

И това за изтъркването на ставите не е точно така, при правилна доза и методика ставите и костите стават по-силни, по-плътни и съответно по-здрави, :)

18.06.09
12:46

Благодаря на всички за отговорите ! :) Може ли да ми отговорите също при кои от 2та спорта стават по-често контузии и по-сериозни? :)

18.06.09
16:32

При бокса.

18.06.09
16:41

казано от summer_jam на 18.06.09, 16:32:

При бокса.

Може ли да ми кажеш какви контузии стават във бокса ?

TR

18.06.09
16:42

казано от Александър Тосков на 17.06.09, 16:59:

казано от TrainHard на 17.06.09, 13:16:

За цялостното здраве фитнеса е по-добре. Боксът не натоварва ставите колкото фитнеса , но колкото и да си добър получаваш много удари в главата. Ако дигаш яко което пак сигурно ще стане , пак се изтъркват ставите. Аз ако бях на твое място бих тренирал сериозно бокс(Така можеш да тренираш
едновременно и двете , докато ако тренираш сериозно бодибилдинг не можеш да ходиш да се боксираш.)

За бокса - натоварва ставите, може и да е повече от бокса, зависи :) това за получаването на удари в главата не е точно така :) Ти боксирал ли си се ? И ако да, колко време  и на какво ниво ? :) Не се заяждам, питам, защото обикновено такива работи твърдят хора без опит в бокса :)

И това за изтъркването на ставите не е точно така, при правилна доза и методика ставите и костите стават по-силни, по-плътни и съответно по-здрави, :)

Не не съм , гледам реално на нещата. Ако не бях поне малко прав , защо има толкова много нови забрани в двубоите ?

GO

18.06.09
17:46

Попринцип треньорите по бокс казват , че занимаването със фитнес(тежки килограми) и бокс не са едно за друго , но когато ходиш на фитнес просто да поддържаш форма и не вдигаш тежки килограми одобряват.

Ако искаш Фитнес(тежки килограми) и бокс , не става...

18.06.09
20:51

казано от Bezgreshniat на 18.06.09, 17:46:

Ако искаш Фитнес(тежки килограми) и бокс , не става...

Я им го кажи на тия :)
http://www.youtube.com/watch?v=Fvv_6-lT0N4
http://www.youtube.com/watch?v=B9hk9z1YVcE

Мнението беше редактирано от Петко К на 18.06.09 20:58.

19.06.09
10:54

казано от r0ck на 18.06.09, 16:41:

казано от summer_jam на 18.06.09, 16:32:

При бокса.

Може ли да ми кажеш какви контузии стават във бокса ?

Тренирах бокс известно време преди да се захвана с фитнеса. Често стават фрактури, растежения, скъсвания на връзки .... хилядите удари ,които получаваш в главата със сигурност не се отразяват добре и тн. и тн. Като цяло боксът е страхотен спорт и бих ти го препоръчал въпреки рисковете.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1