БОлки в коленете

25.10.08
14:08

Привет!
По принцип от скоро правя клек с щанга(3м) доста често и ме болят когато примерно съм седнал на стол и се изправям.Болката не е много силна и се усеща в горната част-там където бедрения мускул се захваща с капачката.Обаче не ме болят когато клякам(винаги загрявам стабилно,и всяка стурин правя стречинг).Клека го правя до 90 градуса заради лоша техника,но първие месец кляках до долу.
Какво мислите? smile

25.10.08
14:11

Според мен именно в клякането до средата е проблемът - коляното се натоварва много повече, когато не довършваш движението докрай, а спираш инерцията в средата.
Мен лично ме наболяват коленете (особено лявото) от много преди да започна изобщо да клякам. Имам си обяснение, де - бях дебел, докарах се до доста над 120 кила и пълно обездвижване в един момент...
Но откакто тренирам, винаги съм клякал до долу и не съм имал по-серизони проблеми с коленете досега.

26.10.08
19:52

ВЪзможно ли е да е от нещо друго?
Мисля си,че заради бързото вдигане на килограмите ставите ми може още да не са привикнали на натоварването и след време да мине?

Лег преса правиш ли, това наи-много прецаква според мен.!.

27.10.08
08:09

Правя,но и преди съм правил,а проблеми нямах.

27.10.08
20:26

Днес тренирах крака.Пропуснах клека,но правих на ХАкен-клека(както всеки път от няколко седмици насам)и се замислих,че откакто го правя него май оттогава ме болят коленете.Ще видим.Смятам да видя как ще се чувствам и да изклщча Хакен-а от тренировката си-белкем не ме болят повече.

28.10.08
06:20

казано от tra^la^la на 27.10.08, 20:26:

Днес тренирах крака.Пропуснах клека,но правих на ХАкен-клека(както всеки път от няколко седмици насам)и се замислих,че откакто го правя него май оттогава ме болят коленете.Ще видим.Смятам да видя как ще се чувствам и да изклщча Хакен-а от тренировката си-белкем не ме болят повече.

Хакен-клека съм го разкарал отдавна и аз от тренировката си точно по тази причина.

13.06.09
20:05

виждам 4е по темата не е писано в скоро време но смятам 4е тук е най добре за моя проблем които е болки в коленете :)
така работата е следната преди една година реших да тренирам крака тренировката беше следната:

разтягания и разгрявка(клякания без никакви тежести)
ханкен клек на машина до 90 градоса м/у бедрото и прасеца
лег преса с пускане до 75 градоса м/у бедрото и прасеца
бедрено разгъване пълна аплитуда

отна4ало бяха малко келата ама мн бързо ги вдигнах мн и тренирах така за пример на лег преса правих с 80 в на4алото

ханкен клек на машина до 90 градоса м/у бедрото и прасеца:
по4вам с 40 после 80 и с 20 кела на серия 5 серий общо

лег преса 75 градоса м/у бедрото и прасеца:
по4вам с 140 и вдигам с 20 на серия 5 серий

сега някой може да каже тва е нормално ама аз пак сам 70 кела нещто не вари да вдигам толкова нали ? :)

и така докато не изпуснах 240 кела на лег пресата (не беше особено приятно) оттарвах се с изкъл4ен глезен а проблема е 4е от 10 месеца не сам правил крака а ме болят коленете и най ве4е дясното и смятам 4е е от това комбинирано с работата ми ж която се налага на седя прав от 9 до 12 един 4ас обедна по4ивка и после от 1 до 6 с една 10 мин по4ивка посредата и преди и след работа имам по един 4ас път и сега и взех на EXPLODE YOUNG AND FLEXI

та някакви мнемия дали е от тези фактори болката и дали този продукт ще ми и междо дръгото гълтам и анимал пак тои дали има благоприятни деиствия в/у коленете ми :)

При случаите, които съм имал с болки в коленета обикновено се получава така, че мускулите отпред на бедрото и отзад на прасеца са прекалено силни в сравнение с тези отзад на бедрото и отпред на прасеца и дърпат коляното назад, което води до проблеми. Какво правя аз в такива случаи :
- Давам упражнения за гъза и задната част на краката ( гъзът обикновено не работи) - различни видове тяга, клекове, напади, хиперекстензии, пултру, плиета - във всякакви бройки
- Дорсифлексии ( сгъване с ластик или дъмбел за предната част на пищяла) - тук с повече повторения - 15-20
- Упражнения за мобилност на таза и глезените
- Разтяжки където е нужно

Хранене :
= рибено масло - 2-3 грама омеги на ден
-бульони от кости ( телешки или свински )
-богати на калций и витамин Д храни ( за калция - млечни продукти и бульони от кокали; за витамин Д- масло, сланина) , за последното - 15-30 минути на ден поне на слънце :)

17.06.09
16:23

мерси много тази информация ще ми е много полезна

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1