Счупена кост на дланта

13.06.09
12:41

Здравейте, постъпих доста глупаво, като на 17 май се посбихме малко и получих силен оток в областта на дланта ( по дължината на безименния пръст) , но не потърсих лекарска помощ с мисълта, че ще спадне отока и ще ми мине ... И ето сега след като, ръката не спадаше, а болката отмина се оказа, че съм бил счупил кост и е зараснала на криво, за операция е късно понеже коста е доста калцирала ... и ми препоръчаха да си оставя така ръката без лекарска намеса (видимо ръката като се погледне има лека подутина, вследствие на зараслата на криво кост) Ето и снимка :
http://www.picvalley.net/u/1501/190440821217724166801244896797DYICiZaH5VOhE41haP5h.JPG
Сега, ми каза докторът, че не трябва да спортувам поне 1 месец без тежки натоварвания, и че до 3 месеца ще зарасне напълно ...
Пиша ви с цел, да ми препоръчате нещо и да споделите от личен опит или от познати, какво да направя сега най добро за ръката ми ... защото е й дясна ръка определено ще ми трябва доста в живота ... интересува ме и дали ще ме боли след месец два ... когато пак почна да тренирам, е споделете нещо :)

Темата беше редактирана от The_Duke на 13.06.09 12:42.

EK

13.06.09
14:20

Нека ти се възтанови напълно, после тренирай с малки тежести.. и внимавай!!!

DO

17.06.09
22:46

Другият път като се “посбиваш”си припомни “твърдо в меко-меко в твърдо”за да нямаш контузий:)

17.06.09
23:56

Тези въпроси трябва да ги задаваш на лекаря си не на нас. Какво очакваш някой да ти даде диагноза по снимката ли?

DR

18.06.09
10:15

казано от The_Duke на 13.06.09, 12:41:

Здравейте, постъпих доста глупаво, като на 17 май се посбихме малко и получих силен оток в областта на дланта ( по дължината на безименния пръст) , но не потърсих лекарска помощ с мисълта, че ще спадне отока и ще ми мине ... И ето сега след като, ръката не спадаше, а болката отмина се оказа, че съм бил счупил кост и е зараснала на криво, за операция е късно понеже коста е доста калцирала ... и ми препоръчаха да си оставя така ръката без лекарска намеса (видимо ръката като се погледне има лека подутина, вследствие на зараслата на криво кост) Ето и снимка :
http://www.picvalley.net/u/1501/190440821217724166801244896797DYICiZaH5VOhE41haP5h.JPG
Сега, ми каза докторът, че не трябва да спортувам поне 1 месец без тежки натоварвания, и че до 3 месеца ще зарасне напълно ...
Пиша ви с цел, да ми препоръчате нещо и да споделите от личен опит или от познати, какво да направя сега най добро за ръката ми ... защото е й дясна ръка определено ще ми трябва доста в живота ... интересува ме и дали ще ме боли след месец два ... когато пак почна да тренирам, е споделете нещо :)

за съжаление това НЯМА да зарасне правилно, каквото и да правиш :/ Казвам ти го защото и аз така на един спаринг счупих фаланга и си остана “цицина” на ръката за цял живот.  Иначе болката бързо отминава(не помня за колко месеца),но  ще те боли при определени действия,особено които натоварват дланта(примерно някой да ти стисне ръката при здрависване), трябва мега много да се пазиш.
От всички възможни счупвания това е най-гадното :/

DI

21.06.09
13:50

Изторията ти е сащата като моят.Също се получи от сбиване(не е точната дума щото другия само хленчеше да го оставя и даже не ми отвърна)и се полу4и счупване на същото място и аз отидох на лекар след месец и доктора каза че е късно за гипсиране и ще имам проблем само от козметична гледна точка защото ксто свия юмрук се появяваше едно топче което вече не се вижда само се набутва.Единственото което правих е да ходя около10 дена на нагревки и на физио терапия .Помня даже че се мъчих у залата да ходя със счупената ръка.

SP

21.06.09
16:14

казано от diablo91 на 21.06.09, 13:50:

.Също се получи от сбиване(не е точната дума щото другия само хленчеше да го оставя и даже не ми отвърна

малииииииии корав беее :D :D :D сигурен ли си въобще, че си го бил, или той от страх и паника пред внушителния ти вид не е почнал да се налага сам?? :D ajahahahahahaa няма такъв смях като изцепките на някои хора тука :D :D :D

Мнението беше редактирано от Sparxter на 21.06.09 16:15.

DI

21.06.09
20:07

казано от Sparxter на 21.06.09, 16:14:

казано от diablo91 на 21.06.09, 13:50:

.Също се получи от сбиване(не е точната дума щото другия само хленчеше да го оставя и даже не ми отвърна

малииииииии корав беее :D :D :D сигурен ли си въобще, че си го бил, или той от страх и паника пред внушителния ти вид не е почнал да се налага сам?? :D ajahahahahahaa няма такъв смях като изцепките на някои хора тука :D :D :D

Изцепка?!Иди се заяждай с някой друк.

Мнението беше редактирано от diablo91 на 24.06.09 15:14.

21.02.12
18:04

имам същото счупване и ми е интересно дали ти зарасна както трява и имаш ли проблеми когато тренираш?

17.10.12
09:45

Здравейте! Имам подобен проблем. Моето счупване е на последната кост която е към кутрето. Историята ми е че след счупването ме приеха в болница и там ми сложиха 2 игли които да фиксират и да съединят коста като тези игли останаха да ми стърчат от кокалчето.Така 1 месец трябвашее да стоя с тях.След месец отидох на контролен прлеглед и след направената снимка доктора ми каза да стоя още един месец с тези игли.След 10 дена още и ми се възпали ръката.Отново в болницата. Махнаха ми веднага иглите и ме оставиха на банки с антибиотици в продалжение на 12 дена.Ръката ми беше много подута и синя, китката ми беше блокирана и от подуването глажните нерви бяха засегнати и неможех да я движа въобще, трябваше да си помагам с лявата ръка.По този начин ме изписаха и ми казаха че ще се оправя и да почна да си раздвижвам пръстите в къщи.Издържах така 1 седмица и реших да отида в Плевен.Там веднага ме приеха и почнаха с антибиотици за 5 дена и така ръката ми спадна значително и ме изписаха като ми предписаха да продължа да пия този антибиотик.Така вече втора седмица го пия и има съвсем минимален ефект.Започнах леко да свивам пръстите и палеца го движа леко.В Плевен говорих с ортопед и той ми каза да пия тази антибиотик 3 седмици след исписването и после да се свържа с него за да ме оперира на ново защото коста била зарастнала на криво и за това ми се е получило това възпаление.
Вие как смятате, имали ли сте нещо подобно?
Дали след операцията ще ми се възтанови цялата ръка?

Мнението беше редактирано от Niky Kardzhilov на 17.10.12 09:49.

20.10.12
21:14

Виж моита как беше и се оправи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1