Няколко въпроса за хранителния ми режим

18.06.09
06:41

Здравейте,ще почвам по сериозно с тренировките и хранителния режим,но имам няколко въпроса на които ще се радвам да ми отговорите.В момента съм 97 кг с около поне 22 % мазнини.До преди 2 години ходих редовно на фитнес и спазвах някакъв режим.Сега почвам пак да ходя на фитнес,да правя кардио и да пазя диета.Значи въглехидратите ще ги въртя,като смятам да използвам кафяв ориз(варен или печен),картофи(варени или печени),и овесени ядки или трици от сложните въглехидрати и домати,краставици от зеленчуците.Единия ми въпрос е как да смятам грамажа на ориза,картофите и овесените ядки сурови или вече като са приготвени.Другото е за доматите и краставиците,макар че имат малко въглехидрати и са зеленчуци,да смятам ли и въглехидратите от тях или примерно 400-500 гр,домати и краставици на ден мога да приемам без да им смятам въглехидратите.За белтъчините въпроса ми,сметнах че за моето желано/идеално тегло 85-90 кг,трябва да приемам по 300 гр белтъчини на ден,особено ако тренирам и с тежести.Това ми се струва много при положение че досега съм се хранил хаотично и надали съм приемал по повече от 100-150 гр на ден.Но от друга страна въглехидратите в най богатия ми ден ще бъдат 160 гр,така че за да си набавя нужните калории наистина остава варианта много белтъчини.Понеже нямам много финансова възможност проблем ли ще е да приемам по 100-120 гр от белтъчините за деня от обезмаслена извара,както и да ям по 5 цели яйца на ден.И за месото също така проблем ли ще е ако го набавям от пилешки бутчета и цяло пиле предимно а не от пилешки гърди.И също така как да смятам грамажа на месото преди печене или след.Защото както знаете 1 кило пилешки гърди след печене остават 800-850 грама.Благодаря за съветите предварително.

18.06.09
08:54

Няма проблем с доматите и краставиците,хапвай си салата.
Мериш в сурово състояние.
100 гр.белтъчини са малко!
Как ще въртиш въглехидратите,като най-големия прием ще ти е 150 гр.?
Това може да ти е средно въглехидратния ден.А във свръх въглехидратния зареждай здраво,не си прави труда да ги броиш.С една дума МНОГО. :)

18.06.09
09:43

казано от Финдо на 18.06.09, 08:54:

Няма проблем с доматите и краставиците,хапвай си салата.
Мериш в сурово състояние.
100 гр.белтъчини са малко!
Как ще въртиш въглехидратите,като най-големия прием ще ти е 150 гр.?
Това може да ти е средно въглехидратния ден.А във свръх въглехидратния зареждай здраво,не си прави труда да ги броиш.С една дума МНОГО. :)

Имах впредвид че 100-120 гр гр белтъчини ще са ми само от изварата,дали ще е проблем това,а другите ще са от месо и яйца.Но се чудех наистина ли е нужно да приемам по 300 гр белтъчини на ден ако тренирам с тежести.А за доматите и краставиците,примерно половин килограм от тях са ми 20 гр въглехидрати,значи мога да приема 150 от сложните + тези 20 от зеленчуците.Ами смятам да ги въртя 150/150/100/50/50/  и след това пак отначало,понеже съм ендоморф и качвам мазнини много лесно.

Мнението беше редактирано от biker_boy на 18.06.09 10:38.

TR

18.06.09
10:09

Не е толкова лоша тази идея.На всяко ядене да има от зеленчуците , включи и зеле ако можеш. Вечер да има само зеленчуци и протеин.Ектоморфите попринцип много трудно правят маса (мускулна и не мускулна) и много трудно задържат мазнини. Ти си ендоморф.

18.06.09
10:14

Въглехидратите от краставици и домати не ги брой.
Всъщност цифрите,които си посочил като количество въглехидрати е неточно,тъйкато те не отговарят на човек тежащ 97 кг.

18.06.09
10:38

казано от TrainHard на 18.06.09, 10:09:

Не е толкова лоша тази идея.На всяко ядене да има от зеленчуците , включи и зеле ако можеш. Вечер да има само зеленчуци и протеин.Ектоморфите попринцип много трудно правят маса (мускулна и не мускулна) и много трудно задържат мазнини. Ти си ендоморф.

Да,моя грешка,ендоморф съм,не ектоморф

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1