БОЛКА В ПЕДМИШНИЦАТА

DI

25.04.09
20:28

Преди около 3-4 месеца получих блока в едно сухожилие покрай предмишницата.В лявата ръка болката беше значително по силна .Отидох до личния лекар.Каза ми 2 седмици да го мажа  и да не го натуварвам.Аз за тези 2 седмици направо спрях залата уж се оправи но докато хвана лоста за бицепс и всичко от начало.Отидох пак при личния но заместваше друга лекарка която ми каза че такива травми се лекуват 1-2 месеца.Продължих да ходя в залата защото докторката каза че може да ходя само да не натоварвам сухожилието.забравих да кажа че дясната ми ръка се оправи но не и лявата.2 месеца не правих бицепс с лявата ръка.Отново болката изчезна но когато направих една десетка с ЕZлоста на другият ден болката се появи отново. от тогава мина 1 седмица болката намаля.Имам чувството че нещо хронично съм си направил защото преди 2 години когато ходих на самбо което се състои само от сабаряне на противника и може би десетки ако не са и стотици пъти падах на лявата си ръка.Тогава за първи път се появи тази болка но за 1 месец не ходих у залата и я мазах и изчезна.Този път си мисля че се появи от успоредката.Най силно се усеща блоката когато вдигам за бицепс с лоста.Когато го пусна болката става още по голяма. В понеделник пак ще ходя при личния да питам ко да прая,но не са излишни и съвети от други хора.

ЦЕ

25.04.09
22:15

Принципно и мен винаги ме наболява предмишницата когато правя с правия лост за бицепс. А незнам как не натоварваш предмишницата приположение, че тя се натоварва почти от всички упражнения не само от правия лост за бицепс.

26.04.09
08:38

казано от Цеков на 25.04.09, 22:15:

Принципно и мен винаги ме наболява предмишницата когато правя с правия лост за бицепс. А незнам как не натоварваш предмишницата приположение, че тя се натоварва почти от всички упражнения не само от правия лост за бицепс.

А бе има си точно една част от предмишницата която си се натоварва.И аз съм получавал такова разтежение ,но ми е минавало.Брат ми за сметка на това миналата година спря залата за около месец по тази причина и онзи ден ходихме на лостове и пак му се получи контузията.Просто си е слабо място.
1.Трябва да се тренира много концентрирано , с подрбана тежест и натоварването да пада на желания мускул.
2.Да се прави задължително 10-15 мин загрявка-10 мин. кардио и 5 мин. стречинг.
Откакто почнах да спазвам тези правила (да чукам на дърво) не съм получавал контузии.

Мнението беше редактирано от kilima7 на 26.04.09 08:38.

26.04.09
13:41

Аз това съм си го причинявал от канадска, много е неприятно, отнема ми силата от почти всички упражнения, даже и при пускането на лежанката, много трудно се оправя.

AH

18.06.09
20:45

Определено, не мисля, че ти е от самбото. При мен се появи същата болка и на моменти ме боли дори просто като си лежа... бицепс с лост вече мисля въобще да не правя... ще си съсипя ръката за цял живот. На днешната тренировка също много ме болеше, все пак предмишницата се натоварва в повечето упражнения... надявам се с тренировките да свикна и болката да отшуми

DR

19.06.09
02:09

а когато си отваряш ръката зада пуснеш лоста болката е най-силна нали?

19.06.09
06:03

Аз имах болки в предмишницата в лакътната кост точно от бицепсово сгъване с щанга.Смених го за около месец с такова с дъмбел и отшумяха.Сега си правя и двете и нямам такъв проблем.

DI

19.06.09
10:39

казано от ahaa_vd на 18.06.09, 20:45:

Определено, не мисля, че ти е от самбото. При мен се появи същата болка и на моменти ме боли дори просто като си лежа... бицепс с лост вече мисля въобще да не правя... ще си съсипя ръката за цял живот. На днешната тренировка също много ме болеше, все пак предмишницата се натоварва в повечето упражнения... надявам се с тренировките да свикна и болката да отшуми

Може да отшуми от самосебе си но няма да се управи. аз вече 5-6месеца съм така.Сега не ме боли изобщо но съм сигурен че ако фана лоста за бицепс и всичко ще започне наново.Аз я мазах с 3 вида мазила,пих някви нестеруидни хапчета(лекуват възпаления) и не се маха а тебе не те знам какмислиш че ще се махне без нищо.Аз за сега съм си решил проблема като тренирам само с дъмбели но не става да продължавам много така защото след време ще бера ядове

Мнението беше редактирано от diablo91 на 19.06.09 10:40.

DI

19.06.09
10:41

казано от DragonGod на 19.06.09, 02:09:

да така е при мен

DR

19.06.09
11:50

казано от diablo91 на 19.06.09, 10:41:

казано от DragonGod на 19.06.09, 02:09:

да така е при мен

И аз съм така, затова питах :) Айде дано някой каже кво да правим,защото бинта и мазилата само облекчават малко но не пълно

DI

19.06.09
12:28

теб и двете предмишници те болят и от кога?

DI

19.06.09
12:42

За

Мнението беше редактирано от diablo91 на 19.06.09 12:44.

20.07.09
21:52

И при мен е същата работа и хвана ли права щанга пак се обажда сериозно контузията на лявата ръка,без почивка просто няма да се получи!

20.07.09
22:38

Ето ти примерна рецепта за оправяне на проблема:
1. Почиваш толкова време колкото е нужно да спре да те боли (вероятно 10-14 дни), като през цялото време правиш ЛЕК стречинг, много внимателно да не те заболи;
2. Почваш да товариш предмишниците и китките с много малка тежест, все едно си абсолютен начинаещ. Може да го правиш и в домашна обстановка. ПРЕДИ и СЛЕД тренировката правиш сериозно разгряване И стречинг. Всичко това още 14 дена, всеки ден.
3. Почваш по-сериозно натоварване: 2 серии по 15-20 повторения лицеви опори под ъгъл (например с ръце на ръба на леглото); Работа с малки тежести(гирички), но наистина малки тежести - общо 1-2 серии. Пак сериозен стречин и загряване - преди и след тренировка. Това още около 14 дена - всеки ден.

През другото време може да си тренираш здраво в зала долна част на тялото, както и малко кардио - всичко това ще поддържа форма и почти няма да загубиш нищо въпреки, че няма да тренираш горна част на тялото.

4. Връщане в залата - почваш като пълен начинаещ, съвсем бавно, малко по-малко да товариш всички мускулни групи С МАЛКИ тежести освен ако не искаш да провокираш болка отново :)

Основната грешка след подобни травми е да се върнеш в залата и да се опитваш да тренираш с последната тежест която си чувствал, че спокойно можеш да вдигаш. Не ми се обяснява подробно защо горната програма като цяло е твоето решение, тъй като не ми се навлиза в подробностти какво се случва при травма, как реагират сухожилията, мускулите и нервните окончания в травмираната област.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1