Глезен

19.06.09
14:50

Трети месец ходя на фитнес и мисля да започна да скачам на въже. Доста съм тежък и имах сериозна контизия на левия крак (бях го вчупил малко над глезена преди 17 месеца). С бягането съм малко скаран (примерно като бягам 2 дни и на третия имам болки) и наблягам на велоаргометъра. Пък и така избягвам да натоварвам крака. Дали със скачането няма да направя някаква контузия.Това ми е притеснението, дайте съвет моля!

19.06.09
14:59

100 % ще те заболи от важенце .... важето натоварва много глезените и постояното скачане особено  както викаш си тежък .. недей

Няма ли как да си скачам дори и след време?

19.06.09
16:36

Еми напиши колко си кг., но ортопедите дори препоръчват хората с наднормено тегло да не се захващат с тичане, но и скачането на въже си е доста товарещо ставите. Не виждам какъв ти е проблема да си въртиш велото - доста е добро като кардио, но и някаква диета за понижаване на тегло трябва задължително.

Мнението беше редактирано от Мирослав на 19.06.09 16:37.

казано от Радомир Ангелов на 19.06.09, 14:50:

Трети месец ходя на фитнес и мисля да започна да скачам на въже. Доста съм тежък и имах сериозна контизия на левия крак (бях го вчупил малко над глезена преди 17 месеца). С бягането съм малко скаран (примерно като бягам 2 дни и на третия имам болки) и наблягам на велоаргометъра. Пък и така избягвам да натоварвам крака. Дали със скачането няма да направя някаква контузия.Това ми е притеснението, дайте съвет моля!

Засега не скачай, първо, казваш, че си тежък, 2-ро, си бил контузен, и 3-то за да скачаш добре на въже е нужно да можеш да приземяваш добре.

Продължавай да тренираш ( може да напишеш какво правиш и какво искаш да постигнеш, може да помогнем със съвети ), оптимизирай си храната, възстановяването, водата, стреса и тогава като станеш по-здрав ( от здраве :) ) и силен, питай пак за въжето :)

Преди малко пробвах да скачам с един кабел и няма проблеми. Нито изпитах болка нито нищо от сорта, докато като бягам винаги усещам напрежението. Един вид искам да заместя бягането с въже. Пък и велото не ме удовлетворява. Нали за това тренирам, да научавам все по нови неща и да се усъвърщенствам. Само малко техниката не мога да усвоя. Иначе съм 90 килограма, целта ми е да се “урелефя” малко и да стана по издръжлив. По 10 мин. преди тренировка не мисля, че ще ми попречат.

Мнението беше редактирано от блабалбалбалб на 19.06.09 17:15.

19.06.09
18:06

10 минути изобщо не са малко за непрекъснато скачане на въже.
Щом имаш проблем с глезена, първо гледай да оправиш техниката, щом толкова държиш да скачаш.
Досега скачал ли си или сега за първи път?
Но въпреки всичко, както казаха и другите по-добре да не го правиш - товари основно стъпалата и глезените.

Добре, все пак благодаря за съветите. Ще пробвам няколко пъти ако не ми пречи ще продължа.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1