Отново съвети за мускулна маса...

20.06.09
02:05

Здравейте!
  Знам, по тази тема е говорено много, но винаги има какво още да се каже и да я направи актуална. Ето и моето положение:
На 20 години и половина съм, 177см/69кг (казват, че изглеждам 75кг). Занимавам се с тежести около 5 години, 3 години редовен фитнес. Като добавки съм приемал най-вече креатин монохидрат, в началото когато бях по-непросветен ползвах само продукти на Nutrim и Biogame от аптеките :):). Метаболизмът ми е бърз, затова качвам трудно, а като не тренирам слабея с часове.
  Сега съм се заел да подобря формата си, или поне да върна тази от преди година(74кг).
  Както при много хора тук, и при мен присъства финансовия проблем с добавките - не мога да отделям по 200лв на месец за добавки. Сега съм запланувал по около 100 лева месечно и търся съвети за подходяща комбинация от добавки за покачване на маса.
Ето и някои варианти на които съм се спрял:
  1.Createston massiv на PEAK
  2.Peak - CreaXtreme/CreatineHyperFusion + някакъв не много скъп протеин ?
  3. BSN CellMass(сега е на промоция :) )  + ~протеин ?
  4.EST -  Propadrol/Methyl E +..  - тук вече става сериозно - до сега никога не съм ползвал хормонални/прохормонални продукти. Знам, че след цикъл задължително ще ми трябват и някакви стабилизатори.
  В този ред на мисли, искам да попитам още нещо - има ли смисъл на моите години(още нямам 21) да се приема трибестан ?
  Още нещо - мисля да възстановявам с 40-50гр декстроза веднага след тренировка, заради бързия си метаболизъм. Много хора са на мнение, че е по-добре и по-изгодно с нея + протеин, отколкото гейнер.
  Очаквам критики и други, по-добри предложения от вас. Вярвам, че има много хора намиращи се в подобна ситуация като мен и на които биха им помогнали отговорите на тези въпроси.
  Благодаря ви предварително!

Темата беше редактирана от NightElf на 20.06.09 02:08.

20.06.09
04:44

Здравей, ако се храниш “здраво”/по много и качествено/ то протеина може и да отпадне. Което значи че може да търсиш друга комбинация:
Креатин + спортни мултивитамини - това според мен ще е доста по-удачно за теб като вариант. Но да не са на фирми като Biogame, Nutrim а на качествени американски фирми /в този ред на мисли може да пропуснеш ПЕАК/.
По-здрави.

казано от tonu на 20.06.09, 04:44:

Здравей, ако се храниш “здраво”/по много и качествено/ то протеина може и да отпадне. Което значи че може да търсиш друга комбинация:
Креатин + спортни мултивитамини - това според мен ще е доста по-удачно за теб като вариант. Но да не са на фирми като Biogame, Nutrim а на качествени американски фирми /в този ред на мисли може да пропуснеш ПЕАК/.
По-здрави.

Това ти трябва. Ако много държиш на протеина - остави си по доза суроватъчен с декстрозата за след тренировката, който ще ти излиза около 15лв месечно.

20.06.09
09:59

Благодаря ви!
Oranje, можеш ли да бъдеш по конкретен с избора на тази суроватка? (може и ЛС)
А за Peak наистина чета много противоречиви неща изз форумите, но нямам приятели които са ползвали техни продукти.

А това е примерен хранителен режим, който се старая да пазя:
1. 250гр пилешко месо ~ 50гр протеин
2. 250гр  извара ~ 50гр протеин
3. 6 яйца(3 жълтъка)  ~ 30гр протеин
4. 2 кисели млека ~ 25гр протеин
Останалото е максимум въглехидрати...
  ~

TR

20.06.09
12:59

Гледай да са най-много 150 грама месо и 200 грама извара за твоите килограми на прием. Останалото няма да се усвои а се превръща в мазнина. 6 цели яйца не са 30 грама протеин а около 48 грама и от тях извади. Да не ти се получава повече от 40 грама на прием.

Мнението беше редактирано от TrainHard на 20.06.09 13:00.

Мисля,че и 30 грама на прием са напълно достатъчни.

20.06.09
14:06

Ям 6 белтъка и 3 жълтъка. При средно големи яйца мисля, че се получава 30-35 гр. протеин :)
А може ли някой да даде повече информация за продуктите на EST? В смисъл, освен това което е написано в сайтовете където ги продават. Достатъчен ли е стажът ми в залата за такива продукти? Годините? Струва ли да се приемат при моя хранителен режим ?
Спрял съм се също и на Methyl Mass, който мисля не е хормонален продукт, а по-скоро азотен буустър.

20.06.09
14:22

МетилМасс е също и креатинова матрица.ДОбър избор ;) не виждам проблем да го пиеш ;)

20.06.09
21:14

аз наблягам на пилешко - 500 гр ако не и повече,по-малко яйца,прясно мляко и яко ориз и картоф,а суроватка като има лев,иначе креатин малат редовно :)

20.06.09
23:14

Пиеш креатин малат защото монохидрата не ти понася, или защото дава по-добри резултати ? Аз освен монохидрат още не съм пил друг и не знам какви са разликите в ефекта.

21.06.09
11:29

монохидратът ми понася,но задържам много вода,защото аз попринцип приемам дневно много течности,някак си много подпухнал ставам,пък от креатина търся сила и по-добро възстановяване,така че за мен малатът е оптималният вариант(доколкото знам не е полезно задържането на течности).Но отдавна се убедих че без добавки не става( е става но се иска много добър ген и много много търпение и постоянство ).Но  гледайте да не прекалявате с креатина,един познат пи малат 7 месеца без прекъсване и доста си затормози бъбреците,повиши доста нивото на креатинина.Е,но то от невежи аман!

22.06.09
18:48

А какви са отзивите ви за Createston ? Друго - желателно ли е след цикъм с Methyl Mass да се прибягва до Test Drive ?

22.06.09
19:03

казано от NightElf на 22.06.09, 18:48:

Друго - желателно ли е след цикъм с Methyl Mass да се прибягва до Test Drive ?

Methyl Mass не е прохормон, така че няма нужда от PCT.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1