18.06.09
06:57
Добър ден .Занимавам се активно с баскетбол и лека атлетика.На 17г сам .Искам да попитам какви храни е хубаво да приемам преди тренировка и колко време преди това.Хранителният ми режим е сравнително добър-не ям сладко,пържено,мазно и т.н.Пия БЦАА Амино и Протеин.До сега преди тренировка ядях или намазан мед варху препечена филийка пълнозърнест хляб и някоя друга бисквита или банан с корнфлейкс 2 часа преди трен,а понякога заменям протеина преди трен с омлет от 4 яйца,като само 1 жълтък.30минути преди трен приемам протеина(ако не сам ял омлет) и аминото.Непосредствено след трен пия пак аминото и протеина.Искам да попитам това хранене преди тренировк правилно ли е?Благодаря предварително!
Комплексни въглехидрати с белтъчини. Примерно кафяв ориз с пилешко/телешко месо.
След тренировката бързи въглехидрати - мед, банан, корнита и т.н. с бърз протеин и аминота.
18.06.09
11:46
Значи това което съм правел до сега е грешно за меда преди тренировка и бананите
18.06.09
18:56
Багодаря!А след тренировка обикновено приемам само протеина и аминото,но понеже тренирам двуразово час и нещо-два след протеина и аминото обядвам като обяда включва салата ,някакъв сложен въглехидрат като например 80гр спагети или бобови изделия +пилешко или свинско месо филе + 300гр плодове.След този обяд имам около 2 часа и 30 до следващото хранене което е обикновено 2препечени филийки или 1банан +2 белтъка(2часапреди трен) и вечерта след трен пия протеин и амино и вечерям или малка салата(само домати и краставици) с пилешка паржола(бяло месо) или риба или омлет-4 яйца като от тях само 1 жълтък.Искам да попитам всичко това правилно ли е като се има в предвид че тренирам доста натоварено и след тренировка правя по 400 коремни от 2 вида.Не ходя на фитнес,вечер правя кофички и набирания ,целта ми е максималко изчистено тяло,но да не губя мускулна маса.Както забелязате съм нов в форума и е възможно да греша на много места.Благодаря предварително!
20.06.09
05:01
Кажете нещо моля ви!!!
Първо ни сподели защо двуразово, аз съм тренирал така и ти казвам хич не се възстановявах :)
20.06.09
10:12
Еми двуразово защото баскетбола не е като фитнеса смисал трябва да се тренира доста пвече време.А и не е всеки ден двуразово-около 3 пъти в седмицата максимум до 4 е двуразово като неделя е почивен ден,като имам по3.30-4часа чиста почивка между трен.Тренйорите изискват повече тренировки.