Малко недоумение

20.06.09
11:07

С две думи: тренирам от година, винаги съм тежал 100+ сигурно от 10 клас... За година от 107 свалих на 87 и ефекта е много добър като цяло (183 съм). Храня се на нещо като РБД, защото като живееш при родители е трудно да им обясниш, че манджите не са ти нужни и искаш само пиле и извара...
От 2 месеца си седя на 87 и нямам видимо подобрение, а към 3 седмичния тренировъчен сплит вкарах и 3 пъти тичане по 30 мин. Никаква промяна отново... Имам тъпия навик веднъж в седмицата да ям нещо от забранените храни - сладолед/шоколад/бисквити... Просто цял живот съм се тъпчил с тях и ми е останало нещо като наркомания :)
Въпросът ми е дали точно от това “отклонение” не мога да продължа с положителните резултати ами съм затънал в някакво средно положение?

20.06.09
12:21

Едва ли е от това хранене по скоро нещо от следните: Много калории или недобре изчислени, Калориите ако идват на веднъж вечер, Твърде малко храна като цяло, Малко вода, Недостатъчно движение....

20.06.09
12:52

Примерче:
9:00 ставане, протеинов шейк, кафе
9:30 тичане
11:00 80-90 гр. овесени ядки+200мл пр. мляко + някакъв плод
13:00 омлет 5 белтъка + 2 жълтъка + 50 грама сирене
15:30 пр. шейк
17:00 кисело мляко с малко ядки
18:30 200 гр. пилешко + салата
20:30 извара с някой зеленчук

Ако не е тичането, след ставането е тренировка + 20 мин кардио след нея. Тренирам силово/кардио 5-6 пъти седмично. Сигурно водата и калорийте са ми по-малко, но и така да е трябва да свалям ако ще и мускул да е :?
ПС: не съм включил злоупотребата с диня/череши и шейковете и кафето ги пия с прясно мляко, което може да ме спъва...

Мнението беше редактирано от Voltmachine на 20.06.09 12:55.

20.06.09
14:47

Явно си изпаднал в застой.

20.06.09
14:50

Може да спреш да тренираш за седмица -две. После като възобновиш тренировките може и да има ефект. Аз нещо подобно забелязвам в себе си. Не ти пречи нищо да пробваш....

Мнението беше редактирано от introducer на 20.06.09 14:50.

Протеина трябва да е разпределен през деня горе долу равномерно, шейка защо преди аеробиката сутрин.

20.06.09
15:05

Според мен ти е много белтъка ...

GO

20.06.09
15:27

казано от Иван Шишманов на 20.06.09, 14:52:

Протеина трябва да е разпределен през деня горе долу равномерно, шейка защо преди аеробиката сутрин.

Преди няколко месеца , още зимата , взех протейн към 11 часа , не знам на него ли се дължеше , но си легнах в 2:48 и се събудих в 5:20 :lol: 

Това може БИ доказва , че трябва да е разпределен равномерно през деня :)

20.06.09
15:36

Протеина трябва да е равномерно разпределен,но да присъства преди аеробиката.

20.06.09
16:27

Може да е застой, а и наистина гледай да пиеш 3+ литра вода на ден или може пък да пробваш друга диета - да речем въглехидратното въртене.
П.П. Напълно ми е позната тая история с родителите :)

Мнението беше редактирано от Мирослав на 20.06.09 16:28.

GO

20.06.09
17:00

Аз съм на същия проблем със родителите :( ....

20.06.09
18:07

Еми че е застой усещам. Протеина преди кардио ми е да избегна “хапването” от мускулите. Значи ще продължавам така като спра “чийт” храните, с които си угаждам понякога + по-малко плодове (диня/пъпеш, че от тях може да се яде по много) и повече вода. След месец ще споделя пак тук дали е имало ефект :)

23.07.09
11:23

Ами нали обещах да споделя след месец...
Спрях тренировките, направих море (плуване, футболче повече), отметнах държавни изпити, като продължавах от време на време да тичам в парка и да правя лостове. Храната не съм променял, даже съм си позволявал някоя забранена храна.
Резултат -2 кг или сега съм 85 и отивам към залата. Може би съм бил претренирал нещо и да е било защитна реакция на организма да не свалям повече, нямам идея, но като си упорстваш в нещо все някак успяваш да напредваш (по-бързо или по-бавно) :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1