27.04.09
17:02
Направо към въпроса : По принцип знам че карнитина трябва да се пие 30-60 мин преди тренировка,но вече в две статии за него в 2 различни сайта чета, че за най-голяма полза трябвало 3-4 часа преди тренировка...не е ли това много? Пия го на хапчета и на опаковката пише “поне 30 минути преди тренировка”.Аз го пия 1 час преди тренировка .... СЪВЕТ?
Предполагам че се е имало в предвид че действието му продължава 3-4 часа. Пиковия момент е някъде 50-60мин след приема (в случая като е на капсули), течния и на прах по-бързо настъпва.
28.04.09
10:47
Не,не се е имало това впредвит : “Като прибавим и факта, че достига върхови стойности на 3 до 6 часа след приема му, за да извлечем максимална полза е нужно да го приемаме 3-4 часа преди тренировка.” Това е статия в bb-team.И сега?Разбирам да беше разногласие относно половин час,обаче тука чета 3 часа а на опаковката - 30 минути...
28.04.09
16:37
L-carnitin-a Най-добре е да следваш инструкцийте на производителя защото различните форми на препарата деистват различно някой са по бързи на други усвояването е забавено.От значение е дали е течен, на таблети, капсули , както и други фирмени “таини” които не винаги се обявяват на опаковката.
Съжалявам за може би глупавия въпрос.. но искам да попитам през колко време можем да взимаме л-карнитин? Т.е .. знам, че повече от 3-4 седмици няма смисъл да се взима, тъй като организмът привиква.. А аз.. пих л-карнитин последно миналото лято. С доста кардио тренировки и л-карнитин.. получих страхотни резултати. Искам да започна да пия пак. Мога ли да го направя? Нещо не ми е ясно.. и се надявам тук да получа съвет от по-опитни хорица.
Благодаря!
А да, забравих да спомена.. л-карнитина на Nutrim хубав ли е или не?
ПП: не пускам нова тема, защото виждам, че.. всяка втора е за Л-карнитина :?
Мнението беше редактирано от Smiley на 20.06.09 16:20.
20.06.09
17:08
Еми всяка втора е за Л-карнитина , защото все пак в света има над 300 000 страдащи от затлъстяване хора..
Отговорът на въпросът ти е : ДА !
Защо ли ?
Правилно си чул , че карнитинът спира да действа след 1 месец от започването му , това не пречи на никого , работата е след 1 месечна употреба организмът да си почине 15-20 дни , за да отвикне от него , ако ли не отвикне самият карнитин няма да действа(затова казват , че е безмислено да се продължава след 1месец употреба).
Bezgreshniat благодаря. :)
Просто се чудех колко време му трябва на организма да отвикне от л-карнитина. Мерси за отговора.
ПП: Това което казах, че всяка втора тема е за л-карнитина.. нямах нещо кофти в предвид. :)
21.06.09
15:11
Нищо лошо няма , просто някой хора търсат , разбират каквото четат , но отново питат :)
Нищо лошо няма във това да се интересуваш или да не знаеш нещо .
Hi…. Polzvah L-Carnitin na kapsuli 2000 mg… i sam dosta dovolna ot rezultata. Priemah go 30 mins predi trenirovka-2 tabletki i vednaga sled-1…. Za okolo mesec i polovina svalih tolkova kolkoto mi be6e neobhodimo….. No spored men…ot golqma vajnost e intenzivnostta na trenirovkata… i da se nablqga na kardio…
казано от Lussi на 21.06.09, 20:12:
Hi…. Polzvah L-Carnitin na kapsuli 2000 mg… i sam dosta dovolna ot rezultata. Priemah go 30 mins predi trenirovka-2 tabletki i vednaga sled-1…. Za okolo mesec i polovina svalih tolkova kolkoto mi be6e neobhodimo….. No spored men…ot golqma vajnost e intenzivnostta na trenirovkata… i da se nablqga na kardio…
И храната ;)
И да, л-карнитина действа но в по-високи дози + кардио и хранителен режим.