16.06.09
19:50
Възможно ли е да съм покачил чиста мускулна маса? При положение ,че съм качил над 10 килограма. Преди да започна нямах преса сега имам. Не ям под режим , просто ям правилната нутриенти + зеленчуци (намаляване на гликемичния индекс) и без добавки. Също така ми се появиха и доста вени по някои части , тоест съм се урелефил. Не мисля ,че съм с бърз метаболизъм.
Добре, отдавна ме мъчи един въпрос и за да не правя нова тема ще попитам в тази - при режим за качване на възможно най-чиста мускулна маса, кои храни влизат в него? Какъв тип тренировки с щангите, отделно от кардиото? До колко е възможно при абсолютен ендоморф?
казано от Thrashmetal на 16.06.09, 20:21:
Добре, отдавна ме мъчи един въпрос и за да не правя нова тема ще попитам в тази - при режим за качване на възможно най-чиста мускулна маса, кои храни влизат в него? Какъв тип тренировки с щангите, отделно от кардиото? До колко е възможно при абсолютен ендоморф?
Режима трябва ти да си го определиш, за мен е ВМ НВД, за други е карбс ротате и т.н. за други не е нужен режим. ;)
Няма закономерности...
Чиста храна,добре кобинирани яденета.Пресметнати калории и добро познаване на собственото тяло(това става с времето).В тренировките не виждам какво може да се промени много.
Все неща които се знаят,но е трудно да се прилагат.
Според теб какво означава чиста храна. Питам, кои храни биха могли да се впишат в подобен режим.
Всички храни могат да влязат в такъв режим :)
Естествено без боклуците(сладко,газирано и т.н) и преработените храни-с добавени мазнини,стабилизатори,овкусители(Лайна).
Купуваш си продуктите и сам си ги готвиш,никакви полуфабрикати,прости и хранителни яденета.За да ме разбереш ти давам пример-вместо доматен сос или лютеница от магазина си купуваш домати(най-добре си ГЛЕДАШ домати :lol: ) мяташ ги с малко лук,зехтин и там нещата които сагаш в соса и си ги правиш сам.
Както Тони каза, при всеки индивидуално, но за да качи каквато и да е маса, инсулина на човек не може да е на минимума, все до някаква степен трябва да се покачи, или как? А при по-висок инсулин е почти невъзможно да не качиш и мазно, според мен. Освен ако не си ектоморф до мозъка на кокалите си, тогава може би.
Няма как да не качиш мазно на която и диета да си(моля фенове на вм не ме разкъсвайте).Това си е напълно нормално за тялото,нали знаеш-запаси,резерви простотии-не можеш да му обясниш,че няма да има периоди на глад и няма нужда да пази мазно.
Единствения вариант спроед мен е да изразходваш доста повече от това което приемаш,но тогава освен,че няма да имаш много мазно няма да имаш и много мускули. ;)
Хайде ще ви пропусна да си говорите, и залъгвате :P
Ама не сте прави и го знаете вътрешно ;>
17.06.09
13:25
Еми моя начин е при всяко ядене да добавям фибри. Тоест въглехидрати+фибри+белтъчини.Подслаждам със степче и плодове с нисък ГИ за десерт.
Качил съм над 10 кила за малко над 5 месеца както казах , мисля ,че е чисто защото преди нямах преса почти сега имам. И аз мисля ,че съм нещо между мезо-ендоморф(не се ли храня правилно качвам мазнини , и имам големи прасци).
казано от Thrashmetal на 16.06.09, 21:03:
Както Тони каза, при всеки индивидуално, но за да качи каквато и да е маса, инсулина на човек не може да е на минимума, все до някаква степен трябва да се покачи, или как? А при по-висок инсулин е почти невъзможно да не качиш и мазно, според мен. Освен ако не си ектоморф до мозъка на кокалите си, тогава може би.
Е няма нищо лошо в инсулина... :P
При ВМ НВД нивата на тестостерон са високи и от там идва ММ. Трябват съвсем малко въглехидрати за деня и от там чистото качване.
Така си го обяснявам аз, пък не знам вие какво ще кажете.
20.06.09
22:26
Най чисто се качва като си увеличиш калориите но поддържаш отрицателен калориен баланс ;)