Проблем с бицепса

21.06.09
06:38

Здравейте, всички! Нов съм във спорта и искам да по науча нещо, обаче се появи вече травма, ако мога така да го нарека, с която не мога да се справя. Проблемът е следния-когато тренирам бицепс нямам никакъв проблем, но когато свия ръката в лакътя на повече от 90 градуса и стегна мускула усещам нещо като схващане. Ще правя 16 години на 10 юли, не съм пил абсолютно никакви добавки, тренировката на бицепса ми се състои от бицепсово сгъване от стоеж с прав лост и бицепсово сгъване от седеж с дъмбел. Искам да знам само, това нещо страшно ли е, нужна ли е почивка или да си тренирам и да не се притеснявам. Благодаря ви предварително :)

21.06.09
07:15

Имаш ли проблем при правенето на гръб и по-точно набирания или скрипец, тъй като там също се натоварва бицепса? Така не мисля, че някой може да ти каже това ти, е това прави. Единият вариянт ти е да идеш на лекар да те види другото което е да починеш 7-10 дена и пак да видиш как. Болката ти е индикатор ако я усетиш по-добре спри, не продължавай, че можеш да си направиш мн по.- сериозен проблем и да ти се наложи много повече да изпуснеш.

21.06.09
07:24

Аз бих ти препоръчал да увеличиш приема на вода и соли, тъй като тези схаващания са най-често породени от обезводняване на организма или невъзможността поради липса на соли организма да задържи жизненоважно количество вода. Прочети следната статия :
http://www.bb-team.org/articles/1620/
Ако продължат схващанията е добре да те преглда и лекар.

Мнението беше редактирано от rocco23 на 21.06.09 07:24.

21.06.09
08:38

Благодаря ви много! Ще пробвам с водата, ако и тогава не стане ще направя една почивка. :)

WI

21.06.09
11:57

Същата възраст съм като теб и при мен го имаше това схващане,при упражненията нямах никакъв проблем обаче при стискане на мускула е адски гадно,така беше при мене първия месец някъде(схващането се получаваше най-вече след тренировка,едвам стягах мускула....)обаче премина сега вече болката я няма.Аз си го обяснавям така че в самото начало мускула свиква с  натоварване и се получават тези крампи от време на време или примерно като не си тренирал дълго време и пак почнеш може да се получи на нашата възраст.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1