препоръчайте ми протеин като за начало...

LO

17.06.09
06:36

здравейте ,
знам , че този въпрос и подобни са задавани многобройно за, което се извинявам
но реших и аз да пиша, като за начало разполагам с около 50 лв за месеца—и си търся протеин, суроватъчен мерки
висок съм 1.84, но съм доста слаб около 65—67 кг  отдавна не съм се мерил,. 21 год. тренирам от около 2-3 месеца
Моля, препоръчайте ми протеин като за начало, знам че от това се нуждае всеки новак при употреба на добавки
преди време вземах на експлоуд—голд матрикс гейнер
пепоръчайте марка—спрял съм се на Нутрим(виждам, че за нутрим мненията в форума не са от най добрите),
Експлоуд  .....българските:
дайте ваши мнения за протеин, и може да отделя и още пари за да го комбинирам с нещо—креатин,амино......

Ако не се храниш достатъчно добре само ще си хвърлиш парите за протеин. Да, протеинът е основната и може би най-важната добавка, но когато се приема правилно. По-добре си купи протеин след като храненето ти е тип-топ, за да си доволен от него, а не след време да тръгнеш да говориш/пишеш колко зле била дадена марка протеин и как не ти помогнал...
За 50лв месечно може да си купиш около и малко над килограм от добрите, хвалени и тук в сайта марки. Това ти е около 33гр дневно протеин. Останалите около 133гр, които са ти нужни (МИНИМУМ!) трябва да ти идват от храната. Имаш ли толкова?

17.06.09
07:54

Като за начало, както сам си се изразил в заглавието, ЗАБРАВИ БЪЛГАРСКИТЕ ПРОДУКТИ. От Нутрим кой глава го боли, кой пърди, а трети може да се и насира с извинение!!! Следователно заложи на американското. Големите разфасовки излизат по-евтино, затова по-добре събери 4х50 и тогава купувай. А дотогава следвай съвета на Oranje - изпипай си хранителния режим, а ако искаш след съсъавянето му го постни за критики.

LO

18.06.09
13:24

мерси за отговорите
но все пак ако трябва да избирам измежду българските марки протеин, на коя бихте Ми препоръчали да се спра

18.06.09
13:25

казано от lokomotiv на 18.06.09, 13:24:

мерси за отговорите
но все пак ако трябва да избирам измежду българските марки протеин, на коя бихте Ми препоръчали да се спра

Нито една... сериозно.

LO

19.06.09
07:03

добре , ако българските марки не са за предпочитане
тогава на какво да се спра ,Не мога да отделя 4x50 и тогава да купувам...
това е засега максимума който мога да отделя на месец около 50 лв
ако за тези пари  мога да си купя нещо друго, Моля пишете

19.06.09
08:19

Ако нямаш достатъчно пари за добавки по-добре се фокусирай върху храната. Иначе няма да имаш особен ефект.

Финансовият минимум за прием (не пробване) на хранителни добавки е около 150-200 лв / месец според мен. Ако не стигаш тази сума, по-добре не инвестирай в празни надежди в кутии.

21.06.09
18:30

50 лева даже и за бг продъкти няма да ти стигнат а бг продукти няма ди ти стигнат до никаде САМО ЯДЕНЕ баце тва ти е избора с правилния подбор на храна и тренировка и по4ивка може спокоино да стигнеш 85 кела за извесно време аз горе доло от 2 години тренирам като в последните 2 месеца сам сериозен вложих пари в дъмбели а преди това само набирания и лицеви опори и с тях достихнах от 173см 55 кела (мокар) 70 кела без да съм мазен с нередовни тренировки бърз метаболизам и ядене на каквото дойде

така4е извода е 4е ти трябват минимално 15 лева на ден за що горе доло някакав слабо задоволителен хранителен режим и забравяш за протеини и про4ие (може креатин да си вземеш поради евтината цена)
ръгаи тоо боб и дроби тоо дроб(както вика мои познат)

24.06.09
14:29

казано от Стоянчо на 17.06.09, 07:54:

Като за начало, както сам си се изразил в заглавието, ЗАБРАВИ БЪЛГАРСКИТЕ ПРОДУКТИ. От Нутрим кой глава го боли, кой пърди, а трети може да се и насира с извинение!!! Следователно заложи на американското. Големите разфасовки излизат по-евтино, затова по-добре събери 4х50 и тогава купувай. А дотогава следвай съвета на Oranje - изпипай си хранителния режим, а ако искаш след съсъавянето му го постни за критики.

Не просто може ами направо си се осираш. От Supermass на Biogame винаги съм получавал яко разстройство, а от Про 90 винаги ужасни газове и подуване като балон. И аз преди си казвах какво пък толкова, ако не друго поне ще ми набавят белтък и въглехидрати. Е да ама явно и затова не стават. Особено баш българските Нутрим и Биогейм.

Мнението беше редактирано от Кобра на 24.06.09 14:30.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1