17.06.09
17:04
Колеги, здравейте! Нов съм във форума и се надявам да ме извините ако съм объркал мястото на темата. Има много изписано почти по моя въпрос, но аз искам да разбера по конкретно, затова и питам. Ходя на фитнес от около 4 месеца сериозно. До сега съм вземал Super MASS GAIN на Nutrim , а след него Hi-Fit комбиниран 82% пак на Nutrim и сега си го пия него, преди и след тренировка. Искам да кача маса. Висок съм 175см ,тежа 68кг, на 27г ако има значение с относително бърз метаболизъм. И мисля да си взема аминокиселини. От това което четох пък и от познати виждам, че има доста положително мнение за Universal Amino 2700. Та въпроса ми е - дали тези аминокиселини са добре като първи за мен и Как като доза и време да ги пия? Преди и след тренировка или след тренировка и вечер преди лягане? Също искам да попитам има ли проблем ако се пият успоредно с протеина или протеина да го спра и да пия само тях? И ако ги сравните с Amino Whey? Благодаря предварително на отзовалите се!
17.06.09
17:24
silabg.com/bg/product/detail/search_what/mega+pro/id/2404/na/MEGA%20PRO%20-%20Amino%202200%20325tabs -Ето тези аминки можеш да вземеш ( добри са като цена/количество/съдържание/ ).Нямам проблем да пиеш амино+протеин , даже е още по-добре.За приема - СПАЗВАЙ етикета , затова е сложен ;) .
Пиеш протеина с амините ... заедно .
Но основен фактор за това дали качваш е храненето. Ако то е на ниво и резултатите ще са също ;)
21.06.09
04:27
казано от SHMORHI на 18.06.09, 20:53:
С храненето нямам проблем. Минимум 4-5 пъти дневно.
Ами освен, че трябва да е 4-5 пъти (за мен дори е малко 5 пъти), трябва и да е качествено. Ти сигурен ли си че са качествени за да прибягваш към каквито и да е добавки. И зарежи БГ марките не струват, цените им са близки до много добри техни американски аналози.
21.06.09
08:43
Ванката ти го каза най-добре!
Оправи си храненето на първо място и едва тогава се замисляй за добавки.
Вземи си един хубав протеин и добър креатин - мисля, че това ще свърши работа.
Благодаря за съвета, за храненето, но ми е ясно, че трябва да е качествено и подбрано. Все пак фитнеса е колкото тренировки толкова и хранене. Едното ако не е наред, работата не върви. И колега ако можеш да ми препоръчаш някакви американски аналози на тези протеини и аминокиселини тъй като каза, че има добри на подобни цени. Мерси!