20.06.09
19:59
Някой имал ли е подебен проблем , лекувал ли се е и знае ли нещо повече от информацията в интернет.Ходих при УЖ професионален лекар в тази област каза без натоварване 6 месеца , изпалних го , след 6 месеца пак отидох и каза че следващите 6 месеца са решаващи ако се оправя ок ако не цял живот... вече минаха 4 -5 месеца и никва ама никва промяна... Ако някой ми даде някакъв съвет ще съм мНого благодареН :П
Това е заболяване, с все още недостатъчно ясна патогенеза, както и прогноза, но това, което мога да ти кажа е, че е добре да се съветваш със специалист ортопед-травматолог и физиотерапевт.
В крайна сметка, прогнозата е добра, ако се спазват всички съвети на специалиста като целта е да не се допуска хронифициране на заболяването (тоест усложнение).
Най-често терапията трае около година и включва, както лекарствени препарати, така и подходящ курс физиотерапия.
Това, което мога да ти препоръчам е следното:
1. Да ограничиш натоварването на предната повърхност на пищяла- тоест не е добре скално катерене, интензивно колоездене, футбол или ръгби;
2. Редуване на курс по топлинни процедури и физиотерапия;
3. Не е добре да се натоварва и четириглавия мускул на бедрото,защото той се залавя по предната повърхност на големия пищял, тоест изолираш всички упражнения във фитнеса, които натоварват квадрицепс, махаш клек с много тежести и всякаква тяга;
4. Стриктно спазване на всички съвети от лекуващия ортопед, без самолечение и без автономно взимане на решения;
22.06.09
15:06
Аз имах мазах се с фастумгел и си тичах нормално тва си е болест на растежа и ще ти мине рано или късно Ако не си ходил най-добре отиди в спортен диспансер там си знаят работата и не се шашкай няма да останеш куц!
Ем аз ходих в София в детския ортопедичен център и ако не се лъжа е единствен в страната там при уж ортопед - травматолог специалист каза ми някои неща спазих ги и нищо . Не за друго ами болката е ужасна просто при всяко по-голямо натоварване...
22.06.09
16:36
Нз мен кат ме прегледаха в спортния диспансер в Пловдив ми каза да се мажа с фастум гел и да си купя лента за коляното някаква немска беше към 20 лева Болка имаше ,но търпима Всъщност играя тенис професионално и тогава се бях уплашил много ,но като се мажех с тва даже по състезания ходех пробвай да се мажеш с фастумгел трябва да ти помогне
Ще пробвам ама доколкото ми обясно доктора тва е тоя хрущял ли е кво е не са е сраснал с кокала и му трябва време и колкото повече се натоварва бедрото , толкова повече му пречело да зарасни.. Мазилото може да помогне за болката , но нз как ще помогни да се срастни по-бързо..