23.06.09
09:40
Така имам следния проблем. Последният път днес след тренировка правих бицепс и гърди. В както обикновенно в края на всяка тренировка се отглеждам . Но забелязах проблем левият ми бицепс изпъква когато го свия но десния не ???? Сякаш нямам сила там . И ми се струва някак си по малак от левия ?? Можетели да ми помогнете с някакв савет или да ми кажете нещо по този проблем. Иначе нямам никакви болки . Благодаря за отговора предварително !
23.06.09
10:00
С лявата ръка ли пишеш?
23.06.09
19:13
Не вярвам проблема да е от това с коя ръка пише ,защото аз пиша с лявата ръка,но незабелязвам такова нещо.Обикновено на човек една от двете ръце му е по-силна.
23.06.09
22:42
Аз пък съм като Попай,ама ко да се прави ! :(
24.06.09
04:57
казано от No_CoNnEcTiOn на 23.06.09, 19:13:
Не вярвам проблема да е от това с коя ръка пише ,защото аз пиша с лявата ръка,но незабелязвам такова нещо.Обикновено на човек една от двете ръце му е по-силна.
Именно! Аз съм десничар, следователно дясната ръка ми е силната , която 1 см. по-голяма от лявата (както на повечето трениращи). Срещат се и хора с еднакви обиколки на лявата и дясната ръка, но преобладаващото множество са с по-голяма “силна” ръка.
Както предполагам всички знаете, че мускула расте когато е в почивка след натоварване. Следователно, когато той тренира и излезне после на пазар примерно, той ще си носи багажа в дясната ръка и почивката на дясната ръка е много по-малка от колкото на лявата, но това не значи, че по малката ти ръка е по слаба! Моето мнение е, че няма никакъв проблем. При повечето хора е така. :)
Мнението беше редактирано от Rado93 на 24.06.09 08:58.
24.06.09
11:21
казано от homag на 23.06.09, 09:40:
Така имам следния проблем. Последният път днес след тренировка правих бицепс и гърди. В както обикновенно в края на всяка тренировка се отглеждам . Но забелязах проблем левият ми бицепс изпъква когато го свия но десния не ???? Сякаш нямам сила там . И ми се струва някак си по малак от левия ?? Можетели да ми помогнете с някакв савет или да ми кажете нещо по този проблем. Иначе нямам никакви болки . Благодаря за отговора предварително !
Доста интересни комнетари!
бих искал, обаче и аз да изкажа мнението си!
Формата и големината на мускула (който и да е) зависи само и единствено от генетичните заложби. Не може и не подлежи на промяна.
Колко изпъква мускула ти - мсиля че едно моментно положение, както разбирам че е , не може и не бива да те притеснява!
Дай снимка, ако не те затруднявам, за д аможе да изкоментираме нещо конкретно. Но аз мисля че отговора е повече от прост!
24.06.09
17:32
Т’фа за писането беше просто невеж въпрос...
Понеже и аз съм левичар , но дясната ми е доста по-голяма от лявата...
24.06.09
18:41
казано от Bezgreshniat на 24.06.09, 17:32:
Т’фа за писането беше просто невеж въпрос...
Понеже и аз съм левичар , но дясната ми е доста по-голяма от лявата...
на мен обиколките и на двете ръце ми са еднакви ,макар че пиша с лявата ръка !
Мнението беше редактирано от No_CoNnEcTiOn на 24.06.09 18:42.
24.06.09
20:40
казано от summer_jam на 23.06.09, 10:00:
С лявата ръка ли пишеш?
и аз съм левичар но дясната ми ръка е по силна и с около 1 см по-голяма макар лявата мии да има по-голям трцепс.
25.06.09
04:40
:lol: :lol:
Ей заради такива като вас ме е срам,че тренирам...
25.06.09
17:06
Радвам се ,че се получи весело. Явно останах донякъде неразбран. Аз съм десничар и дясната ръка ми е с 1 см по-голяма от лявата. Съквартирантът ми е левичар и лявата ръка му е с 1 см. по-голяма. След като зададеният въпрос беше: “защо лявата ръка ми е по-голяма?” изходих от дадените наблюдения!
25.06.09
19:24
Към автора. Разбирам, че това се случва веднага след тренировка. Ако е така то мисля, че претоварваш дясната ръка, това може да се случи ако изпълняваш повече упражнения с две ръце /лостове/, при неправилно изпълнение по-силната ръка поема основното натоварване. Пробвай да тренираш извесно време предимно с дъмбели с еднакви кг. и повторения за двете ръце и виж дали проблема продължава. А е възможно при равномерно натоварване на ръцете да ти се случи да усещаш слабост и в двете, тогава им дай малко почивка.