30.05.09
18:35
Здравейте,преди 2 дена се изсипах целия върху ръката си,за щастие 1 от костиците на китката ми е само напукана и сега съм гипсиран за 20-30 дена(на 18 години съм).Някой знае ли начин за по-бързо възстановяване или пък какви може да са последствията ако сваля гипса по-рано(доктора ми каза че ръката ми може да остане отчасти обездвижена,защото съм бил пукнал най-важната костица на китката,но това ми звучи преалено плашещо)
Освен крака,какво друго мога да тренирам със напукана дясна(десничар съм) ръка?
Ти луд ли си,не само че трябва известно време да внимаваш с ръката след свалянето на гипса,ами ти искаш да си го свалш по рано.Нищо няма да ти стане да спреш тренировки за месец.
30.05.09
20:20
Моят съвет е недей тренира силово въобще,докато не се възстановиш напълно .Крака недей,а да тренираш ,а за лявата ръка не си и помисляй.Потрай някой и друг месец,а през това време спазвай добър режим на хранене+кардио(специално велоаргуметър) от време на време.Ако си ендоморф или мезоморф бих ти препоръчал да спазваш РБД,като диета,а ако си ектоморф(мн трудно мазниш) може да не му мислиш мн мн.Похапвай и Извара и млечни продукти,че ще са от полза за възстановяването ти :)
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 30.05.09 20:21.
30.05.09
21:12
Защо не крака?По никакъв начин не ми натоварват ръката,а иначе тази контузия ми идва в кофти момент,тъкмо бях навлезнал в добра форма.Не мога да разбера какъв тип съм точно,но най-вероятно съм ектоморф,защото като спра да тренирам и омършавявам адски много,затова и не ми се спира...имам що-годе добро телосложение за височината ми,а и 6 плочки на които отскоро се радвам и явно че скоро пак ще изчезнат :down:
Ръката не ти пречи на коремните преси, нито на тичането... А иначе малко почивка след постоянство и яко тренинг ще ти дойде добре ;) Но не прави грешката да тренираш само със здравата ръка! Най-добре добър режим на хранене, с малко тичане и коремни преси ще ти дойде перфектно. (ако си фен на тичането де)
Мнението беше редактирано от Rado93 на 24.06.09 09:11.