Съвет...

IM

30.05.09
18:35

Здравейте,преди 2 дена се изсипах целия върху ръката си,за щастие 1 от костиците на китката ми е само напукана и сега съм гипсиран за 20-30 дена(на 18 години съм).Някой знае ли начин за по-бързо възстановяване или пък какви може да са последствията ако сваля гипса по-рано(доктора ми каза че ръката ми може да остане отчасти обездвижена,защото съм бил пукнал най-важната костица на китката,но това ми звучи преалено плашещо)
Освен крака,какво друго мога да тренирам със напукана дясна(десничар съм) ръка?

30.05.09
19:01

Ти луд ли си,не само че трябва известно време да внимаваш с ръката след свалянето на гипса,ами ти искаш да си го свалш по рано.Нищо няма да ти стане да спреш тренировки за месец.

Моят съвет е  недей тренира силово въобще,докато не се възстановиш напълно .Крака недей,а да тренираш ,а за лявата ръка не си и помисляй.Потрай някой и друг месец,а през това време спазвай добър режим на хранене+кардио(специално велоаргуметър) от време на време.Ако си ендоморф или мезоморф бих ти препоръчал да спазваш РБД,като диета,а ако си ектоморф(мн трудно мазниш) може да не му мислиш мн мн.Похапвай и Извара и млечни продукти,че ще са от полза за възстановяването ти :)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 30.05.09 20:21.

IM

30.05.09
21:12

Защо не крака?По никакъв начин не ми натоварват ръката,а иначе тази контузия ми идва в кофти момент,тъкмо бях навлезнал в  добра форма.Не мога да разбера какъв тип съм точно,но най-вероятно съм ектоморф,защото като спра да тренирам и омършавявам адски много,затова и не ми се спира...имам що-годе добро телосложение за височината ми,а и 6 плочки на които отскоро се радвам и явно че скоро пак ще изчезнат  :down:

24.06.09
09:08

Ръката не ти пречи на коремните преси, нито на тичането... А иначе малко почивка след постоянство и яко тренинг ще ти дойде добре ;) Но не прави грешката да тренираш само със здравата ръка! Най-добре добър режим на хранене, с малко тичане и коремни преси ще ти дойде перфектно. (ако си фен на тичането де)

Мнението беше редактирано от Rado93 на 24.06.09 09:11.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1