Относно соево брашно

RO

24.06.09
20:54

Здравейте,чух че соевото брашно е с високо съдържание на протеини,а както сигурно се досещате нямам пари за протеини и за това питам за соевото брашно,та въпросът ми е дали би могло по някакъв начин да ми помогне в набавянето на дневните дози протеин ? Знам горе долу колко ми трябва,просто искам да се посъветвам дали е безопасно ако почна да го пия и би ли имало ефект от него :) Благодаря ви предварително и се извинявам,ако пускам поредната такава тема,просто не можах да видя подобна :)

Темата беше редактирана от roteiro на 24.06.09 20:55.

24.06.09
20:58

Не това е растителен протеин който не е с пълния спектър на аминокиселините.
Като цяло соята е много противоречив протеин - потърси алтернатива на нея и това са ЯЙЦАТА, ЯЖ МЕСО ЯЙЦА ................ Това е протеин а не някаква пудра !

RO

24.06.09
21:14

Благодаря за отговора,разбира се,че ям месо яица,мляко,извара и т.н.Просто питам,защото ми стана интересно дори четох,че протеините,които ги има по фитнес магазините са едва ли не 90% соево брашно...И макар,че не е с целия спектър на аминокиселини,би ми могло да ми помогне по някакъв начин,а би ли ми навредило,ако взимам соево брашно ?

Мнението беше редактирано от roteiro на 24.06.09 21:19.

24.06.09
21:36

Познавам, човек който на 51 години основната му храна(добавка) освен картофи, извара и ориз са соевите продукти, така че макр и да не са най-добрите могат да дадът резултат.За човека който споменах по-горе имам напредвид Тома Енчев.По-старите кучета от вас сигорно ще го знаят. ;)

25.06.09
04:09

казано от roteiro на 24.06.09, 21:14:

Благодаря за отговора,разбира се,че ям месо яица,мляко,извара и т.н.Просто питам,защото ми стана интересно дори четох,че протеините,които ги има по фитнес магазините са едва ли не 90% соево брашно...И макар,че не е с целия спектър на аминокиселини,би ми могло да ми помогне по някакъв начин,а би ли ми навредило,ако взимам соево брашно ?

Ето ти ако искаш малко четиво:
http://life-enthusiast.com/index/Education/Soy

Наблегни на храната, не разчитай на разни прахчета и брашна.

RO

25.06.09
16:35

А може ли да се приема примерно като обикновените протеини,да си правиш шейкове ? Така и не разбрах би ли ми навредило,ако ям или пия по 200 грама примерно преди тренировка и след нея ? Благодаря ви за предишните отговори :)

25.06.09
16:36

казано от roteiro на 25.06.09, 16:35:

А може ли да се приема примерно като обикновените протеини,да си правиш шейкове ? Така и не разбрах би ли ми навредило,ако ям или пия по 200 грама примерно преди тренировка и след нея ? Благодаря ви за предишните отговори :)

Ами ако си беше направил труда да я погледнеш - щеше да си отговориш.
И не търсете алтернатива на протеина. Престанете да пиете всякакви гадости.

RO

25.06.09
16:38

казано от tonu на 25.06.09, 16:36:

казано от roteiro на 25.06.09, 16:35:

Ами ако си беше направил труда да я погледнеш - щеше да си отговориш.
И не търсете алтернатива на протеина. Престанете да пиете всякакви гадости.

Съжалявам,просто не разбирам английски...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1