24.06.09
06:49
Значи вече съм почти 80 кг. на 170 см. височина. При ръка 37 см. ,бедро при основа 60 см. ,талия 91 см. 62 ханш,гръден кош 104 см. Това като се има впредвит ,че съм почнал от 40 кг и сега съм 80 кг.
Та се чудя дали да чистя,тъй като не ми е ясно какво да правя.
Ако трябва да съдя по снимките ти от други теми малко по-лек от сега, надали си се омазнил много. Качи още 10 килограма и тогава изчисти.
Дай снимки ище ти кажат какво да се прави,тези 80 кг може да стоят съвсем различно на различен тип тяло,а и много зависи какво си качил,но без да се видим няма как да стане
24.06.09
18:09
Ето една:
Мнението беше редактирано от blagovest17 на 24.06.09 18:20.
24.06.09
18:21
етоо тука съм се отпуснал до край
Според мен качвай още.Другата година ще си 5-10 кила повече,мускулите ти ще са по-големи и оформени и като изчистиш ще изглеждаш наистина добре.В момента не ми се виждаш “чак толквоа” корав и ако изчистиш най-вероятно просто ще изглеждаш по-слаб.Ти си решаваш :)
Тия кила за нищо ги нямате :) И като стане 90 кг на 170 см, ще има да сваля 15-20, вместо 8-10 кг.
С тази талия на фона на другото му препоръчвам да изчисти.
П.П. Само гледай да не станеш пак 40 кг :)
24.06.09
20:42
Ами последно да кача ли още малко,или да чистя,че нещо ми се вижда да имам 1 седмица да събирам пари след като свърша добавките и тогава да почвам да чистя. Незнам.
24.06.09
22:43
почвай да чистиш отсега, пък и килограмите ти са екстра за ръста
25.06.09
09:03
Значи без дрехи в нас съм 75 кг. във фитнеса някъде 78-9 . Та май ще чистя. Страх ме е да не се смаля много.
казано от blagovest17 на 25.06.09, 09:03:
Значи без дрехи в нас съм 75 кг. във фитнеса някъде 78-9 . Та май ще чистя. Страх ме е да не се смаля много.
Познавам доста хора на 75кг който изглеждат повече от внушително ;)
25.06.09
09:23
казано от tonu на 25.06.09, 09:11:
Ако е с нисък процент мазнини и чист мускул.Аз си спомням преди години братовчед ми като тренираше беше 75-76 кг,а излгеждаше толкова внушително,но беше от типа хора,голям гръден кош,малки ръце.Аз съм точно на другия полюс и като сложим дебелия кокал,в момента съм 81кг,а изглеждам доста по-дребен от него.Също така и нямам висок процент мазнини.
казано от RogerF на 25.06.09, 09:23:
Ако е с нисък процент мазнини и чист мускул.Аз си спомням преди години братовчед ми като тренираше беше 75-76 кг,а излгеждаше толкова внушително,но беше от типа хора,голям гръден кош,малки ръце.Аз съм точно на другия полюс и като сложим дебелия кокал,в момента съм 81кг,а изглеждам доста по-дребен от него.Също така и нямам висок процент мазнини.
Ами исках да намекна на човека да не гледа кг ;)
25.06.09
11:06
казано от tonu на 25.06.09, 09:38:
казано от RogerF на 25.06.09, 09:23:
Ами исках да намекна на човека да не гледа кг ;)
Смисъл...аз бавно загрявам колеги.Ако бяхте на мое място какво щяхде да правите. Все едно вие сте мен. (как звучи) :lol:
Ако бях на твое място щях да си скъсам г*за да ям качествена храна и да тренирам яко.Повече от убеден съм че ако почнеш да ядеш качествена храна ще намалиш % подкожни мазнини без никакви по сериозни диети.
25.06.09
18:41
Ами аз не си позволявам нито грам некачествена храна...адски съм стриктен. Нито си позволявам junk foods,сладки,тестени и т.н. Нищо със захар.Не съм опитвал от години пица,хамбургер,пържено 3 пъти в годината. Доста съм чел и съм минал през много неща. Всичко ми е ясно.
Явно проблема при мен идва,че бях адски малко килограми и сега като съм качил 40 кг. нямаше как да не кача и мазно,колкото и стриктна да е диетата ми,която беше. Също така може би защото примерно изяждах на 150 гр. (в сурово състояние) кафяв ориз...
Мнението беше редактирано от blagovest17 на 25.06.09 18:50.
Ако питаш мен нямаш достатъчно мускул, че да чистиш. Ако тръгнеш да отслабваш сега, колко килограма мислиш да ставаш? Целта ти е да си манекенче от тези, ‘дети кифлите ги харесват, или искаш възможно най-много за твоя капацитет мускулна маса? Аз бих качвал, при това много бих качвал. Не се обиждай, но нямаш просто какво да покажеш ако отслабнеш.
25.06.09
20:00
Ами така е,но пък са ми доста и мазнинките. Взех Л -карнитин който много ми помага,добре го чувствам. Та мисля само вечерята да ми е без въглехидрати. И да правя кардио.
25.06.09
20:09
Така смятам,че хем ще качвам мускул,хем ще топя,колкото и бавно да е мазнини. Макар ,че много лесно качвам и свалям.
Започвай да чистиш, при това доста сериозно. Като гледам каква талия си отпрал, не е за изпускане.
Нямаш кой знае колко мускул за пазене, чисти, и после ще качваш на чисто.
Ако сега продължиш да качваш, после ще имаш едно 20кг мазно да сваляш, което ще е меко казано неприятно, а и трудно постижимо.
За него не би било трудно да свали 20кг. мазно - лесно сваля/качва, стриктен е в тренировките и храненето и взима добавки. По неговите думи 20кг. ги сваля за 3 месеца и половина - 4 месеца най-много.
25.06.09
20:36
Да така е. Много по трудно е от това да нямаш и грам мускул да качиш толковаа много,отколкото да имаш и само да надграждаш.
Ето една снимка (надявам се да се вижда) тук съм слаб.
Имам един въпрос към теб, встрани от темата - усетщаше ли драстично повишаване на силата след като започна да качваш на 40кг.?
25.06.09
20:46
Имаш предвит като почнах да качвам над тези 40 кг.? Ако това ме питаш,ами нормално е. По едно време просто неможех да вдигна и една малка тежест просто тялото ми отказваше.
27.06.09
13:11
Значи,ако искам да свалям малко в следобедна закуска какво да ям,като се има предвит,че вечерята ще е без въглехидрати
Зависи, кога ти е тренировката? Знаеш ли какво, сега като се замисля, моя съвет е да пробваш високо мазнна диета. Добре е да качваш още, но с ВВД ще се омазниш още повече (не, че не можеш да свалиш след това). Та за да не си играеш с месеци да чистиш след ВВД, не е ли по-добре да се пробваш няколко месеца да качиш възможно най-чисто с ВМ, чак след това да покажеш масата? Мое мнение.
Айде бе?!
Я помисли пак дали от ВВД ще омазни повече?
и защо ще омазни повече?Имаш ли конкретна причина?
Май не въглехидратите причиняват омазняване,а неправилното им използване!
Мнението беше редактирано от Финдо на 27.06.09 14:13.
Не знам как се свалят 20кг мазнини за 3 месеца и с какви последствия.
Мен ако питаш чисти от сега, ама чисти качествено, а не да се стремиш да се върнеш в онова болестно състояние в което си бил (снимката която прикачи).
27.06.09
17:13
Значи,въглехидратите вечер май ми преебваха нещата. Сега като вечер ги спра мисля да се подредят нещата. Надявам се пак да качвам,но и да топя (знам,че е много трудно,но си познавам достатъчно тялото). А за високо мазнинната диета , не съм се замислял,можи да я пробвам. Всъщност нали можже да се възстановиш правилно и без въглехидрати на вечеря?
Мнението беше редактирано от blagovest17 на 27.06.09 17:14.
27.06.09
17:20
Според мен за момента изчисти няколко килограма. На тези килограми си качил мазно защото за 4 месеца не се качват 30-40кг. ! Има хора които на твоите килограми и ръст изглеждат сухи даже. Пък си има и известен йо-йо ефект щото докато си бил 40 не си имал много мускули и после като си ял доста си качил мазнини. Чистиш бързо щото си много драстичен и спираш доста яденето. Я пробвай с нормален бавен хранителен режим за чистене да свалиш.
Яж бавни въглехидрати а не постоянно картофи и ориз които са сравнително бързи.Пробвай с овесени ядки , черни макарони и т.н. или пък комбинирай картофите и ориза със много ама много салати. Последните ти въглехидрати да са към 6 и после яж извара примерно.
Мнението беше редактирано от TrainHard на 27.06.09 17:20.
27.06.09
17:32
казано от TrainHard на 27.06.09, 17:20:
Според мен за момента изчисти няколко килограма. На тези килограми си качил мазно защото за 4 месеца не се качват 30-40кг. ! Има хора които на твоите килограми и ръст изглеждат сухи даже. Пък си има и известен йо-йо ефект щото докато си бил 40 не си имал много мускули и после като си ял доста си качил мазнини. Чистиш бързо щото си много драстичен и спираш доста яденето. Я пробвай с нормален бавен хранителен режим за чистене да свалиш.
Яж бавни въглехидрати а не постоянно картофи и ориз които са сравнително бързи.Пробвай с овесени ядки , черни макарони и т.н. или пък комбинирай картофите и ориза със много ама много салати. Последните ти въглехидрати да са към 6 и после яж извара примерно.
Точно това мисля да направя... %-P