Разделно хранене

RN

30.01.05
03:58

Темата е модерирана от Mr_Muskul
Искам да ми обясните какво точно представлява разделното хранене и има ли голямо предимство когато тренирам. По-бързо ли се постига резултат? :)

30.01.05
10:30

Разделното хранене, общо взето е да разделяш въглехидратите от портеините при храниенията. По принцип усвояването и на двете (осбено на протеините) става по-бързо така, но забавянето е в рамките на 30-45 минути, което е приемлива жертва за това да не ядеш постен кафяв ориз например :)

RN

30.01.05
12:58

Значи доколкото разбирам за едно хранене трябва да ям например само картофи, след 2-3 часа, демек следващото хранене, да ям само ориз, после на следващато хранене почвам с пилешко само и така... Доколкото знам въглехидратите е добре да се взимат до обяд, а после сама белтъци. Така ли е? ;)

30.01.05
13:50

Аз не бих правил такова разделяне освен при пред тренировъното (зареждащо) въглехидратно ядене, зареждащото непосредствено след тренировка и протеиновото 15на минути след нея. Всички други (3-4) е по-приемливо да са ти смесени, като оставиш последното (или последните две) само/преобладаващо протеинови. А това за до обяд ми се струва малко екстремно. Просто не яж високогликемични въглехидрати 4-5 часа преди ядене и яж колкото можеш по малко въг. 2-3 часа преди лягане.

RN

30.01.05
14:29

Какво ще кажеш за това?

10:00
1 банан (ябълка)
150 гр. овесени ядки

13:00
200 гр. варени картофи (200 гр. зелена салата)
200 гр. пилешко месо (100 гр. извара)
2 филии хляб (пълнозърнест)

15:00
100 гр. ядки
100 гр. варен ориз

16:00
ТРЕНИРОВКА

17:30
40 гр. протеин
50 гр. глюкоза
1 ябълка (банан) или 100 гр. ядки или сандвич с пълнозърнест хляб и кашкавал

20:30
200 гр. пилешко месо
2 филии хляб (пълнозърнест)
100 гр. зелена салата

23:00
3-4 белтъка
2 филии хляб

30.01.05
14:34

това не е разделно хранене... С това не печелиш нищо...

имам предвид следното... Ядеш въглехидратите и в зависимост от количеството им следващото хранене трябва да е само от белтъчини. Какво става при това положение - като ядеш само въглехидрати те се усвояват по-бързо отколото ако ги вземеш с протеин. Така вдигаш инсулина по бързо и като изядеш след това протеините този инсулин помага да се транспортират до мускулите без да се отлагат мазнини...

А ти какво си направил... Трябва на ВСЯКО хранене да имаш протеинов източник, а ти нямаш! Поправи това в диетата си!

RN

30.01.05
14:58

Нещо не мога да разбера... нали уж разделното хранене се изразява именно в това да не се смесват въглехидрати и белтъчини! Защо тогава навсякъде трябва да слагам белтъци?? Има ли във форума готови хранителни програми, за да погледна за какво става въпрос, защото намерих едни но очевидно не са добре, защото въз основа на тях направих тази! Дайте линкове ано има! ;)

IP

04.02.05
21:42

АМИ АЗ БИХ ТИ КАЗАЛ ДА НЕ ГИ ПРИЕМАш ТОЛКОВА НАСЕРИОЗНО НЕщАТА, ГЛЕДАЙ ПРОСТО В ХРАНЕНИЯТА ЕДНОТО ВИНАГИ ДА Е ДВЕ ПАТИ ПОВЕчЕ ОТ ДРУГОТО,ПОВЕчЕТО ДИЕТИ НА КУЛТУРИСТРИТЕ (ПОНЕ ТВА ДЕТ ПИшАТ ПО СПИСНИЯТА )  СА ТАКИВА,КОЕТО ЕДИН ВИД НАПОДОБЯВА РАЗДЕЛНО,ПРОСТО НЕ СМЕСВАЙ POVE54E ОТ ДВА ВИДА ХРАНИ В ЕДНО ЯДЕНЕ И ГЛЕДАЙ ИЛИ ВЪГЛЕХИДРАТА ИЛИ БЕЛТЪКА ДА Е ДВА ПЪТИ ПОВЕчЕПишете на кирилица и спазвайте правилата!
Mr_Muskul

05.02.05
00:06

Според мен е сравнително добра програмата. Само че ти трябват повече протеини преди лягане и се отърви от хляба. И раздели въглехидратите и протеините след тренировка с 20на минути. Инак ако като калориен баланс е според нуждите ти е добра.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1