15.05.09
23:31
По време на футбол лошо пресращнах крака на съперника и сега не мога да ходя и имам голяма подутина на стапалото ( от горната част ) Мога да си движа пръстите, обаче тази подутина много ме притеснява. Има ли вероятност да има счупена кост? Да споменавам ли също болката?
Темата беше редактирана от Tony на 15.05.09 23:32.
16.05.09
04:35
По принцип е добре да отидеш на ортопед.
Преди около месец аз също преживях доста тежка травма. Паднах в една шахта. Едното от местата, което си ударих, беше именно крака.
Щом го движиш, вроятно няма счупено, макар че там има много костици.
И при мен се поду, от двете страни на глезена и под, и над него, и после посиня.
Причината е разтеглени и частично разкъсани връзки. Те правят оттока.
По принцип се третират с ледени компреси - първите 1-2 дни.
После с компреси против оттоци - например варен ориз, или лекарства - мазила - например репарил.
Не е болка за умиране, но да ти кажа че преди години си бях пресрещнал крака на баскетбол.Почивах активно един месец. Просот не можех да ходя!
Боля ме 6 (шест!) месеца.
Болката е остра и крайно неприятна, като с течение на времето се променя, не минава просто ей така...
Сега имам усещането, че ще се справя по - бързо, но и нямаше такова разтежение, по - скоро лошо набиване на крака.
При теб.. не знам. Но ти казвам, че вероятно нямаш счупено, ала първият път, когато получих тази травма.. .Сега кто си правя равносметката не зна мдали ако бях счупил костица нямаше по - лесно да мине. И явно ми е останала като слабо място, та сега пак....
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 16.05.09 04:37.
16.05.09
07:38
казано от Tony на 15.05.09, 23:31:
По време на футбол лошо пресращнах крака на съперника и сега не мога да ходя и имам голяма подутина на стапалото ( от горната част ) Мога да си движа пръстите, обаче тази подутина много ме притеснява. Има ли вероятност да има счупена кост? Да споменавам ли също болката?
по-тъпи теми няма .... малко ми остана да не те изпонапрепсувам..
Е това е Б.Борисов пише в нашият форум по прикритие.
сега сериозно ти да не искаш да ти напрвим ренгенова снимка и диагноза по интернет,отиваш на лекар и разбираш какво ти има.
Питам дали при подутина има вероятност за счупване не съм искал прегледи и т.н. и вече бях на доктор.
16.05.09
10:39
Едва ли след като движиш крака имаш счупено нещо,а относно компресите първите 72 часа се правят студени най-добре в една торбичка сложи ледени кубчета и слагаш на крака половин час стои,два часа почиваш и така правиш когато можеш,обаче преди да сложиш леда намажи хубаво мястото с някакъв крем да не изгори,може и с някакво фолио(някакво момче сложило така без да намаже с нищо и изгорило кожата и му правили операция,поне така ми каза доктора на националния по футбол Мишо Илиев) кожата,а след това прави топли компреси с реванол,може и с ракиа.Това поне знам от многобройните ми травми във футбола. :)
Мнението беше редактирано от winround на 16.05.09 10:41.
17.05.09
10:14
Това , което е най-вероятно да си направил е обърнат глезен ( хематом ) , спокойно минава за 1-2седмици според-зависи степента на обръщане и това колко кръв е навлязла , отиди си на лекар може и един гипс да ти сложат , с цел обездвижване и по-бързо възстановяване :) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОТИДИ НА ЛЕКАР , но не се притеснявай ;) !
27.06.09
09:07
казано от winround на 16.05.09, 10:39:
Едва ли след като движиш крака имаш счупено нещо,а относно компресите първите 72 часа се правят студени най-добре в една торбичка сложи ледени кубчета и слагаш на крака половин час стои,два часа почиваш и така правиш когато можеш,обаче преди да сложиш леда намажи хубаво мястото с някакъв крем да не изгори,може и с някакво фолио(някакво момче сложило така без да намаже с нищо и изгорило кожата и му правили операция,поне така ми каза доктора на националния по футбол Мишо Илиев) кожата,а след това прави топли компреси с реванол,може и с ракиа.Това поне знам от многобройните ми травми във футбола. :)
Първо да кажа ,че съм си чупил китката на 3 места от едно падане ! Приятелите ми казваха,че ако мога да си мърдам китката значи нищо ми няма. Е да ,обаче аз и пръсти и китка мърдах,но когато отидох да ме снимат се оказа счупена! И второ доктора каза след като махна гипса да не си права никакви компреси!