Моята програма

25.04.09
18:42

Здравейте. На 18г. съм, 180см. , 70кг. Тренирам от началото на март. Направих един месец кръгови тренировки и вече от началото на април тренирам отделните групи в три дни. Целите ми като цяло са да качвам за момента и като цел съм си поставил края на лятото да съм 75кг. Вчера пристигна и Scivation Whey 10lb, който ще ми помогне за целта. Сега ще ви напиша сравнителното ми меню за един ден:

07:00 Ставане
07:15 една доза от Scivation-a (б:22;в=1) преди да я изпия мисля, че е по- добре да хапна някоя ябълка, за да не ме подразне при приема веднага след ставане на протеина
07:25 прясно мляко 1,5% + овес + малко мюсли с кокос ( за вкус ) - става една изключително добра комбинация - от близо половин година почти всеки ден закусвам това + 1 яйце
// Тренировъчен ден:
08:10-09:30 Тренировка
09:40 доза от протеина //
12:30 пилешка пържола (150-200гр) + ориз/картофи/леща
13:30-19:15 училище - не ми се иска да си нося да си правя шейк там, така че последно време почти не ям в училище (знам че ще се наложи да измисля нещо)
20:00 пилешка пържола (150-200гр) + ориз/картофи/леща + зелена салата

Принципно ям много плодове - в периода предиобед, вечер, следобед, когато не съм на училище. Не съм писал филета, прясно мляко (много обичам да пия) и сирене/кашкавал. Преди пиех преди лягане 150гр извара+кис. мляко + вода, но се събуждах през нощта и си разбивах по този начин съня. Сега мисля да почна да хапвам към 21:30 извара + лютеница - става вкусно и мога да го понасям. Иначе по обяд и вечеря хапвам от време на време половин-една филийка пълнозърнест хляб (Бонус, Вита). Много ще се радвам ако ми дадете допълнителни съвети, препоръки и напътствия относно режима ми.

Прекалено малко се храниш, по твоята диета някой може да се орелефи, но растящ организъм като твоя има нужда от увеличения, а не ограничения. След 18 години диетката ще е добра, ако имаш поне още едно хранене между 13.30 и 19.15.
Протеинът не е направех да дразни стомаха, не се бой да го пиеш веднага след ставане.
Друга огромна грешка е храненето ти след тренировка - пиеш един протеин и... цели 3 часа нищо. Веднага след тренировката вкарай мед или плодове с протеина, а час по-късно едно добро хранене (например като това в 20.00).
Протеините са добавка към храната. Могат да заместят 1-2 хранения, но при недостатъчно хранене няма как да направят чудеса. Ти приемаш малко храна с оглед възрастта и целите си.
Мисли за протеина като добавка към горивото: не е ли достатъчно горивото - никакви добавки и тунинг няма да те спасят. С 3 литра бензин няма как да стигнеш от София до Варна, дори да си го източил от Ферарито на Маса...
Най-добре вземи някоя диета за качване от сайта и я преправи според себе си.
Или:
1. След тренировка оправи храненето.
2. Яж час след тренировка.
3. Яж 2 пъти докато си на училище.

JB

26.04.09
07:55

пич яж всичко което не шава по много;после изкриви щангите успех

26.04.09
11:41

Относно храната след тренировка как да я направя - някой плод/мед веднага след и малко по- късно и протеина ли?
Мислих си за училище да ям соя - малко е мазна, но бих могъл да го преживея. А за храненето след тренировка как мислиш:
1) въглехидрат 5-10мин след трен
2) протеиновата доза 15мин след трен
3) хранене 1ч след трен.

Също така исках да попитам какво е натоварването върху черния ми дроб от страна на протеина? В дни, в които пия 2 дози натоварвам ли го много?

26.04.09
13:42

Буквално веднага след тренировка бързи въглехидрати - банани, мед, стафиди
20-30мин. след тренировка - протеин.

26.04.09
15:02

A след като изпия дозата протеин 30мин. след тренировката един час след това ли да ям?  Мислех примерно да разделя обяда си и да стане така
Тренировъчен ден:
9:40 бързи въглехидрати
10:00 доза протеин
11:00 100гр пилешка пържола + ориз/картофи/леща
12:30 100гр пилешка пържола + ориз/картофи/леща

По- добре ли ще бъде така? И какво мислите за соята като вариант за ядене в училище. Има 35гр белтъчини, 15гр мазнини, малко въглехидрати. във 100гр, колкото е и пакетчето.

PR

26.04.09
15:34

казано от Raster на 26.04.09, 15:02:

A след като изпия дозата протеин 30мин. след тренировката един час след това ли да ям?  Мислех примерно да разделя обяда си и да стане така
Тренировъчен ден:
9:40 бързи въглехидрати
10:00 доза протеин
11:00 100гр пилешка пържола + ориз/картофи/леща
12:30 100гр пилешка пържола + ориз/картофи/леща

По- добре ли ще бъде така? И какво мислите за соята като вариант за ядене в училище. Има 35гр белтъчини, 15гр мазнини, малко въглехидрати. във 100гр, колкото е и пакетчето.

след като си пил протеин може да ятеш то 30мин до един час след приемането му.... а за соята като вариант ‘’за ядене в училище’’ не ти я препоръчвам въобще.По добре си направи някакав сандвич с месо или риба.Сандвича ще ти даде много повече от соята...

П.П. соята не става за правене на мускули...тя има много протеин но тои е растителен т.е непълноценен...!!!!!

29.04.09
17:43

въпреки че темата не е за това мисля, че днес доста добре се справих с храненията:
2 дози Сайвейшън
овесените ядки за закуска
250гр пилешки пържоли
3 чинии леща
150гр пъстърва
и следва свинска пържола и накрая извара :)

29.04.09
17:47

продължадай в същия дух

03.05.09
10:55

Направих примерна програма със сметките от Maximuscle. Долу- горе е така като примерно въглехидратите ми наобяд и вечеря са еднакви (ориз, паста, картофи) и примерно 1-2 дни седмично леща.

http://img12.imageshack.us/img12/9582/dailyfood.jpg

Какво мислите? Аз не знам защо станаха 240гр. белтъчини, но няма лошо :) Този Снак 1 е към 10ч. или 16ч. в зависимост от смяната ми в училище. Аз лично съм доволен от резултатите :)

MI

04.05.09
14:38

едитвам си поста , защото реших че е напълно безсмислен, сори

Мнението беше редактирано от mikrogon на 04.05.09 19:06.

25.05.09
16:55

нещо тръгнах да се омазнявам в краката последно време. Най- гадната ми част са краката, които поизчистих мъничко преди да почна ВВД, но в момента забелязвам, че започват да се омазняват + това, че растат и крака ми става много голям. Дали ще помогне ако примерно правя кардио и въпреки това тренирам и ям  за маса? Въглехидрати не приемам кой знай колко много, дори се опасявам, че са малко .

MI

27.05.09
17:25

кросово бягане е добър вариант , а иначе как тренираш краката , че ми е интересно

30.05.09
19:54

Ами сгъване/разгъване, хакен машина и калф машина. Иначе дали ще ми пречи примерно 2 пъти седмично кардио на качването на килограми. Примерно ако в тези дни ям повечко ядки, за да уравновеся калориите?

MI

31.05.09
18:35

не мисля че ще ти пречи на качването по никакъв начин, 2 пъти в седмицата по 8 км е идеално ( близо 20 обиколки на бистата на футболен стадиаон), кроса уплътнява доста мускула на краката( аз от тичам редовно от доста време и моя съвет е първите 4км на пръсти а след това да продължиш със цяло стъпало( нормално бягане) така ще товариш 1во прасеца а после повече бедрото, можеш и да разменяш в зависимост как ти е по- комфортно аз имам кардио 3 -4 пъти седмично  4-6 км обаче аз единия път тичам само на пръсти а следващото бягане ми е с цяло ходило) ,  в тези жеги ако тичаш ще се потиш здраво , демек ще сваляш така че компенсирай не само с ядки ,а и със здраво ядене и проблем няма да имаш  , с потта се изхвърлят доста токсини което е хубаво .

оп не съобразих с тези 8км дето ти перпоръчвам за това допълвам поста - пробвай отначало с 4км да видиш как ще е , аз понякога си тичам 8 км  ама като не съм тичал от примерно месец 4 км ми идват понякога в повечко

Мнението беше редактирано от mikrogon на 31.05.09 18:38.

27.06.09
16:33

Новият хранителен режим:

08:00 Ставане
08:15 една доза от Scivation-a (б:22;в=1) + малко мед
08:25 прясно мляко 1,5% + овес + малко мюсли с кокос ( за вкус ) + 1 яйце + Витамини (Нау)
10:30 100гр извара + 15тина маслини
13:00 пилешка пържола (150-200гр) + ориз/картофи/леща + 2 филиийки хляб “Вита”
16:00 100гр извара + 15тина маслини
17:00 100гр овес + 250гр кисело мляко
20:00 пилешка пържола (150-200гр) + ориз/картофи/леща + зелена салата + 2 филийки хляб “Вита”
22:00 100гр извара + 15тина маслини

В продължение на деня ям към 100гр орехи. Трябва ли да има някаква дистанция между храненията в 16:00 и 17:00, за да се усвоят добре мазнините и въглехидрата?
В тренировъчен ден след тренировка пия доза протеин + мед. Тренирам в 3- дневен сплит, като се чудя дали да не започна в 4- дневен. Стажът ми е близо 4 месеца, като за този период съм качил 5кг, но съм се омазнил по краката, което не ми харесва. В момента съм 180см и 76кг. Какво е мнението ви?

27.06.09
18:43

Здравейте. Старая се да се придържам към определен хранителен режим....., но през деня нямам физическата възможност, да се храня често. Храня се по 2 макс. 3 пъти дневно. Наблягам на пилешко, салати и много плодове. Тренирам от почти година. Телосложението ми е нормално, но ще се чувствам много по-добере, ако сваля не повече от 2 кг. и същевременно леко да се орелефя. Висока съм 166 см и тежа 50-51 кг. От скоро взимам Super Cuts 3 на Universal Nutrition. Но все пак се нуждая от съвет за примерен хранителен режим. Да приемам ли въглехидрати (ориз, картофи, овесени ядки) - хлябът съм го забравила отдавна ;), ако искам да свалям?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1