27.06.09
15:51
Понеже GNC нямат BCAA а само аминокиселини се питам кое е по доброто понеже BCAA-то има само 3 амино киселини но са със разконена верига( което незнам какво точно означава) а AMINO на GNC имаше поне 10 вида
Наименованието им БЦАА,произлиза от структурата на тази 3 аминокиселини(Люцин,Изолюцин и Валин).Характера на тяхната структура представлява странично разположени “клончета”.
Като 30-35 % от мускулнатурата се състои от БЦАА.
Аз лично бих заложил на БЦАА-то,като в момента са изгодни тези на PrimaForce(имам предвид под формата на прах).Можеш да разледаш и тези на BPS,които скоро ще се появят на родния пазар.
А ако вече имаш повече средства то избора ти е тези на Controlled Labs.
ЕДИТ:Има твърдение,че БЦАА-то се метаболизира направо в мускула,а не в черния дроб както обикновенното АМИНО.
Мнението беше редактирано от Финдо на 27.06.09 16:22.
Ако протеиновите ти нужди се покриват от храна и/или протеинова пудра, ВСАА си купи. Ако обаче не набавяш необходимите белтъчини, по-добре вземи комплексни амини (не че с тях ще си помогнеш кой знае колко). Споделям изцяло мнението на Финдо.
зависи за какво са ти? Ако иска6 да се възстановява6 по-добре ти препоръ4вам БЦАА а ако примерно след трен ти трябва да си набава6 аминокисилини-те са по-добрия вариант
27.06.09
21:58
Аз лично комплексните амино - не ги усещам по никакъв начин.БЦАА-то се усеща по време на тренировка, особено ако е в големи дози.Много повече енергия, даже и сила.
правя кратки тренировки и след тренировка хапвам нещо сладко(мед) и нещо дето има протеин така4е по добре ще ми дойде АМИНО-то