Бягане-болка в далака

30.06.09
16:42

здравейте, от 2 месеца правя интензивно кардио понеже съм на НВД. Но много често като направя към 4-5
обиклко на стадиончето дето тичам (г.д 2км) и почва да ме боли далака и тряя да спирам, а усещам че мога да тичам още много,
защото ако не ме боли съм правил и над 10 обиколки. Знаете ли някакви полезни съвети за тази болка, освен хубавото разгряване

30.06.09
16:52

знам за какво говориш.... футбол съм тренирал :D пиеш ли обилно вода преди тичане.. ?

От личен опит да споделя, че като ме заболи далакът просто си стягам коремните мускули и продължавам да тичам, при което болката спира,а след известно време си отпускам корема и си продължавам кроса без да ме боли.

01.07.09
21:33

ще пробвам това с корема, иначе избягвам водата преди тичане, защото знам че тя също е причина за болката

02.07.09
06:14

Болката в далака при тичане е свързана с кислорода и циркулацията на кръвта в тялото. И мен ме е боляло - много е неприятно.

02.07.09
09:19

Или не си свикнал да тичаш и ще се оправи с времето като навикнеш или дишаш мн зле . т.е. неритмично. трябва да дишаш равномерно .

Мнението беше редактирано от titi9 на 02.07.09 09:20.

02.07.09
13:20

равномерно.. вдишваш през носа ,издишаш през устата.. ама с времето ше свикнеш..

02.07.09
15:48

Дишането—3:2—на три крачки вдишване, две—издишване.
Причината е—да се натоварват еднакво двата крака.

Отначало е малко трудно докато се свикне, но после се свиква.

02.07.09
20:36

неска пак ме заболя на четвъртата, ама стиснах зъби и корем и искарах до десетата обиколка

Дишаш много неравномерно значи + изчерпваш бързо чернодробния гликоген и получаваш нещо като мини “криза”. Равномерно дишане, добра храна и повечко опит.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1