добавки(протеин и ефекта от него)

01.07.09
15:25

По принцип знам, че е хубаво да се взимат протеини, но не мога да разбера, защо сички ме гледат, като извънземно, когато им кажа, че не взимам нищо. Тренирам от една година и съм горе-долу доволен от ефекта, който има при мен(единствения ми неразвит мускул е корема, но него почти не съм го тренирал). Днес си говорих с фитнес инструктора на тая тема и той ми гарантира(едва ли не), че като зимам протеин до един месец, ше направя релефа, който искам и после няма да има нужда да взимам. Моля, някой да ме посъветва, какво да правя - да започна да взимам протеин за 1 месец(поне), или да си остана чист и да разчитам на заложбите на природата  :roll:

S7

01.07.09
15:30

Първо си пообъркал раздела :)

Второ няма нищо лошо да взимаш протеин, стига да е качествен - все пак това е храна на прах. Друг е въпроса, че за един месец не можеш да очакваш чудеса от него - помага за по-добро възстановяване и вероятно ще ти помогне да качиш някой килограм. Но след начина, по който ти го е казал инструктура, предполагам, че очакваш голям напредък.

Трябва да знаеш, че добавките не вършат чудеса. Те дават ефект след правилен начин на употреба, на трениране, на хранене и достатъчно време за сън.

Мнението беше редактирано от S7oMaN40 на 01.07.09 15:32.

01.07.09
15:34

Добре, извинявам се за объркания раздел.

Е, аз не искам да качвам килограми, моите “параметри”(181см, 73кг) са ми достатъчни... аз искам релеф.

01.07.09
16:03

Протеина е заместител на храна. Не ядеш една пържола повече, а прахче вместо нея. Помисли сега може ли да правиш релеф така.

Повечето не могат да си представят напредък без “помощ” от добавки, че дори и стероиди. Затова те гледат като извънземно, защото си нямат представа от трениране.

Мнението беше редактирано от usgsus на 01.07.09 16:03.

казано от usgsus на 01.07.09, 16:03:

Протеина е заместител на храна. Не ядеш една пържола повече, а прахче вместо нея. Помисли сега може ли да правиш релеф така.

Повечето не могат да си представят напредък без “помощ” от добавки, че дори и стероиди. Затова те гледат като извънземно, защото си нямат представа от трениране.

Купи си един суроватъчен протеин и ако някъде намериш да пише “заместител на хранене” ми се обади.

01.07.09
16:50

Точно зарди тва пиша тука, щото и на мен ми се вижда невъзможно да качвам килограми и да правя релеф. Благодаря ви, стигнах до заключение.

01.07.09
19:00

казано от Траян Атанасов на 01.07.09, 16:44:

Купи си един суроватъчен протеин и ако някъде намериш да пише “заместител на хранене” ми се обади.

Казвам, че протеинът на прах е заместител на протеина, който иначе би си набавил чрез естествена храна. Не е заместител на храната. Също така мисля, че е ненужно да се харчат пари за добавки. Никога не съм ги считал за нужни.

ПС: Надявам се удебеленият текст да не предизвика спор по повод нуждата от суплименти. Просто изяснявам личното си мнение, за да не остана неразбран :) :)

казано от usgsus на 01.07.09, 19:00:

казано от Траян Атанасов на 01.07.09, 16:44:

Казвам, че протеинът на прах е заместител на протеина, който иначе би си набавил чрез естествена храна. Не е заместител на храната. Също така мисля, че е ненужно да се харчат пари за добавки. Никога не съм ги считал за нужни.

ПС: Надявам се удебеленият текст да не предизвика спор по повод нуждата от суплименти. Просто изяснявам личното си мнение, за да не остана неразбран :) :)

Приятелю сега ще ти отговоря много точно... Преди около година имах един инцидент, бях в щатите и с едни приятели се разхождахме във вашингтон късно вечерта, явно сме се увлекли и попаднахме в един гаден квартал само с негри, където по принцип бял човек не ходи, но ние не знаехме.. та срещнахме се с една групичка и се сбихме, беше доста неприятно, на мен ми счупиха челюстта. Трябваше да бъда с шина 3 седмици, горната и долната челюст ми бяха захванати с тел неподвижни. Нямаше начин да се храня нормално, а и трябваше да работя. Това което ме спаси беха 5 чувала протеин от по 10 лб. Ядох само мляко, банан и протеин, миксирах си ги като шейк, ядох това по 7-8 пъти на ден в продължение на 3 седмици, та даже и още 2 седмици след това докато ми зарастна челюстта. В същото време си ходих и на фитнес... Не отслабнах, дори качих килограми, релеф. Така че не говори че е ненужно да се харчат пари за добавки, а напротив. За мен протеина е необходимост

01.07.09
20:50

Да, необходимост е, ако си болен и не можеш да ядеш друга храна :)

01.07.09
20:58

Ей вие го обърнахте на караница... При мен специално има и друго, след тренировка(в 90% от случаите), като се прибера в къщи ям кашкавал + някво месо, но като цяло не подбирам храната(нямам изготвена програма за хранене), ям какво ми е на корем(като естествено пропускам вафли, шоколади и т.н.). Та от днешната тема тук, стигнах до заключението, че няма да си копувам протеин. Ше го давам така пък... квото стане, в крайна сметка няма как да няма ефект

01.07.09
21:16

Протеинът не е ни6то друго освен храна.Недеи гледаи на храната като зален4уци месо...плодове а като на въглихидрати мазнини и белтъци..та протеин и белтък е едно и съ6то.Просто помага за хранителния режим

02.07.09
07:07

И никой  не му отговори на въпроса.. от протеина неможеш да се орелефиш просто батката иска да си направи някои леф на твои гръб.Да искараш пресата може с диета и аеробна дейност(кардио).

03.07.09
21:14

казано от Sentetic на 02.07.09, 07:07:

И никой  не му отговори на въпроса.. от протеина неможеш да се орелефиш просто батката иска да си направи някои леф на твои гръб.Да искараш пресата може с диета и аеробна дейност(кардио).

Мерси!
И аз си мислех за тва, че иска да напрай некой лев на мой гръб, още докато ми го говореше. Ш’го е*а у пе*ала

06.07.09
11:34

Без протеин НЕ може! Дори и да успява човек да си набавя нужните количества само от храна, то има една доза, която според мен си е незаменима - тази, приета веднага след тренировка.
Ако говорим за заместител на хранене - това би било гейнър, тъй като съдържа въглехидрати.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1