02.07.09
20:01
След продължителна почивка и обикаляне по ортопеди отидох при професор Аспарухов от Плевен,за да видим какъв е проблемът с раменете ми.Проблемът се състой в това ,че пукат и щракат, а напоследък и други стави прещракваха...Той ми каза,че това е наследствено и имам просто хлабави стави,липса определен ензим в тъканта,която е градивен материал на ставите.Каза ми,че мога да спортувам ,но да забравя за големи тежести.Искам да помоля за помощ,да ми препоръчате някаква определена програма,за да мога поне да се поддържам без да гоня постижения.Благодаря предварително.
Ами програма не знам. Зависи колко ти е сложно положението. Да почнем от кардиото - мен лично много ме болят ставите в Пловдив ако тичам на цимента на гребната база, а какво остава за теб. Трябва да пробваш велоаргометър или да тичаш някъде където е по-меко. Например аз тичам на дигата на Марица до гребна база където е черен път и ми е много по-добре. Също така трябва да видиш с какви тежести ще ти е удобно да тренираш в зала. Например една кръгова тренировка с леки тежести мисля, че ще ти свърши добра работа за поддържане на форма. Също така трябва да изклячиш упражнения които натоварват повече ставите. Например френско, тяга, клек. За вторите 2 не съм много сигурен, защото лично аз при тях не усещам големи натоварвания на стави, но щом само искаш да поддържаш мисля не са ти нужни. А френското само едно грешно изпълнение може да ти ебе мамата на лактите, да не говорим ако имаш проблеми. Този сайт ще го препоръчам сигурно за 1000 път, но го виж. http://www.tmuscle.com/archives.do?y=0&s=training&c=-1&m=0&p=0 ето например най-новата статия за гърди има най-различни разновидностти на лицеви опори и много често виждам нови упражнения без тежести за които не съм чувал. Успех
15.07.09
12:22
И моите рамене пукаха даже като сложех само 30 кг на лежанката вдигам ги 5-6 пъти и на 7 чувствам че все едно ми се изважда раменната кост..много гадно на вече година тренирам и нямам този проблем вдигам 50-60 без да трак или изважда нищо =)