03.07.09
20:22
казано от Thrashmetal на 03.07.09, 20:19:
Следния режим няма да бъде строго спазван, но за ориентир ще го пусна:
meal 1 - овес + яйца + 500млл. пр. мляко
meal 2 - 1л. пр. мляко или 2 кофички кис. мляко + Corny
meal 3 (pre-workout) - овес + месо + 500млл. пр. мляко или 2 кофички кис. мляко
meal 4 (post-workout):
- веднага след трен. - няколко с.л. мед
- 20мин. след трен. - 4-5 яйца или 200-300гр. пил. гърди
meal 5 - 1л. пр. мляко или 2 кофички кис. мляко
meal 6 - 1л. пр. мляко или 2 кофички кис. мляко
meal 7 (преди лягане) - извара + 500млл. пр. мляко (шейк)Млеката пълномаслени.
Целта е сила. Омазняването е гарантирано, но не ми пука. Както съм споменал режима няма да е спазван в този си вид, но като цяло идеята е противно на повечето режими “нещо с мляко”, ами “мляко с нещо”.
Давайте мнения.
Старт!
Да докато се усетя ... :)
Писах ти и в дневника - потърси хубаво домашно мляко. Това което е по магазините, е пастьоризирано и не става за нищо...
03.07.09
20:39
Въглехидратите? Веднага след тренировка вземаш мед и...това е чак до другата сутрин. Да, знам за 3% в млякото, но в основата на Мляко&Клек в храненията има въглехидрати и протеин (паста и сирене, хляб и месо)...
Спокойно, не се ограничавам само с млякото. Обикновен режим за качване, само че доста повече мляко, чат пат заменяне на истинска храна с 500-700млл. мляко.
пробвай преди лягане с кофичка кисело мляко иначе как се спи с този половин литър в корема.Като цяло ако нямаш алергии към млечни продукти и лактоза може да си пиеше.
А и овес с месо каквото ти е едното ядене си направо непоносим вкус,не знам дали си пробвал аз само веднъж направих тази грешка.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 03.07.09 21:16.
Защо не ти пука за омазняването, след като имаш знанията, времето и силата да постигнеш нещо много по-добро? Не разбирам, наистина.
Кога ще чистиш? От прочетеното съм запомнил, че хората лятото чистят, е някои като мен нямат какво да чистят и бухат килограми, но.. защо наистина?
Мнението беше редактирано от Somenone на 03.07.09 23:30.
04.07.09
07:34
Където и да съм чел за Мляко и клек в разни сайтове навсякъде казват пълномаслено мляко... и тия 20 повторения клек са много важни,дори и да ме можеш да ги направиш , си правиш мънички почивки между повторенията докато не ги направиш
Няколко препоръки:
1. Яйцата да са цели иначе хабиш материала.
2. Добре, ти пиеш пълномаслено мляко, но защо ядеш пилешки гърди ?
3. Корнито е напълно безсмислено.
4. Вместо извара използвай още мляко.
5. Комбинирай кисело с прясно мляко (примерно 1 кофичка к. мляко и 500 мл. пр. мляко).
6. Към клека добави базови упражнения за горната част - военни преси, набирания (с тежест по възможност), кофи (задължително с тежест), лег (да не ги правиш всичките в една тренировка само).
Somenone, в почти всеки аспект на щангите намирам дълбока философия свързана с манипулиране силата и визията на тялото и методите за постигане на такова нещо, която философия ми е трудно да вербализирам, затова никога не говоря по тая тема. Но накратко - пристрастен съм към щангите. Виждам грация в това да повдигаш 180 килограмова щанга от земята без фитили и в края на амплитудата да се изправиш горд с щангата в ръцете, или да си забит до долу в земята със 160 килограмова щанга на гърба си и да се изправиш с експлозивна сила. С всяко свое ново силово постижение се чувствам все по-жив, като наркотик който не ти вреди е. Сега след като знам как и кога се чувствам жив съм готов да платя цената на визията за да повиша силовите си резултати. А и като трябва да бъда откровен - дори не ми пука как ще изглеждам. Това, което АЗ самия искам от себе си далеч не е свързано с визия, а и както съм дистантен и необщителен с хората - последното нещо, което харесвам на тоя сват са: оценката на останалите, новите запознанства и др. подобни.
Тренировки от това естество също така изискват силна концентрация, което освен до физическа сила ч/з тренировките, води и до психическа стабилност. Докато не го пробва човек няма да го разбере. Можеш да схванеш смисъла на думите, които ти редя в момента, но никога няма да го почувстваш така, както аз. Затова най-честия отговор, който давам по такава тема е, че “няма да ме разберете”.
freak - 140-160, колкото се може повече.
Biad_ - всеки ден от край време насам това ми е втория прием на въглехидрати - pre workout хранене от месо и овес с вода. Отдавна съм се лишил от вкуса.
p.s. Somenone, и още нещо - дори не знам дали ще искам да чиста, но най-вероятно от любопитство ще махна някое друго кило. Идеята е, че на пук искам да съм всичко останало, но не и комерсиален, а точно сезона на летните билдъри, плочки, члага във фитнеса и т.н. - повръща ми се от това! Каквото ще да предприемам за себе си в тоя спорт, то ще бъде за моя собствен задник и по моя собствена преценка и с никого не мисля да се съобразявам. Надявам се да съм бил изчерпателен : )
Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.07.09 08:25.
казано от Hvanatema на 04.07.09, 08:12:
Няколко препоръки:
1. Яйцата да са цели иначе хабиш материала. - Знам.
2. Добре, ти пиеш пълномаслено мляко, но защо ядеш пилешки гърди ? - По евтини са от свинското.
3. Корнито е напълно безсмислено. - Корнито ми харесва и 2 корнита (sugar free) като хранителна стойност са половин закуска.
4. Вместо извара използвай още мляко. - Защо?
5. Комбинирай кисело с прясно мляко (примерно 1 кофичка к. мляко и 500 мл. пр. мляко). - Знам.
6. Към клека добави базови упражнения за горната част - военни преси, набирания (с тежест по възможност), кофи (задължително с тежест), лег (да не ги правиш всичките в една тренировка само). - За Бога, знам!
А съжелявам ако го има написано и съм пропуснал, но как тренираш(упражнения, повторения)
04.07.09
08:26
Целите ти са постижими и с добре изглеждащо тяло. Но, това е наистина по-трудно, отколкото да се тъпчеш докато ги вдигнеш. Ти си по-нисък от мен, което ще рече, че по-лесно ще стигнеш 180 тяга и 160 клек. Всеки дебелак може да го направи, но истинските мъже иглеждат добре и вдигат същите килограми. По лесния или трудния начин ще поемеш?
Общо взето трибойска програма - 15-20-25 серии с по 1-2 повторение с 85-90-95% от силата, базови упражнения. Засега нямам програма, но ще се обърна към Петко К. по-късно днес за двудневна програма за сила, да видим какво ще рече. Последните месеци си ги редувам тези две програмки:
Трен. 1:
Набирания раменен подхват
Кофички
Tяга
РП
Трен. 2:
Преден клек
Лег
Гребане
Бицепсово надхват
Разгъване с дъмбел над глава
Трен. 3:
Клек
Горен лег
Набирания широк надхват
Лег тесен хват
Повдигане на пръсти от стоеж (30сек. почивка м/у сериите)
=============================================
Трен. 1:
Клек
РП
тяга
Трен. 2:
Гребане с щанга
Лег
Френско / кофички с тежест
п.п. Оранйе, точно това ме притеснява - ако поема трудния път не мисля, че ще го извървя до край, а предполагам е по-добре да не се захващам изобщо ако няма да свърша работата както трябва. Ще видим в последствие как ще се развият нещата, няма сега да му мисля.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.07.09 08:29.
казано от Thrashmetal на 04.07.09, 08:27:
п.п. Оранйе, точно това ме притеснява - ако поема трудния път не мисля, че ще го извървя до край, а предполагам е по-добре да не се захващам изобщо ако няма да свърша работата както трябва. Ще видим в последствие как ще се развият нещата, няма сега да му мисля.
Без и грам да се заяждам, туко що даде признаци на слаба психика! ;”)
Мисля, че те разбирам за щангите и прочие. Винаги като се замисля разните му щангисти, са малко или много омазнени - не знам защо. Явно това е пътя към сила, а чистенето прави жертви. Според мен трябва да се нахъсаш и да комбинираш двете в едно, колкото и да е трудно, а пък и от друга страна си е “малко” предизвикателство нали?
Ще успея ли, няма ли да успея. Може би това би усилило ефекта от задоволството ти при всяко покачване на килограмите, които можеш да вдигнеш. Ако свалиш процентът мазнини, това еквивалент ли е на губене на сила? (това наистина е въпрос, не сарказъм!)
Чалга във фитнеса не знам, и чалга не слушам .. и в фитнес зали не стъпвам още. Искрено се надявам да не ми надуват главата с такава музика когато започна! :D
П.С.: Подписа ти ми напомня, да не игнорирам краката когато тренирам - колкото и да ме мързи!
Мнението беше редактирано от Somenone на 04.07.09 08:45.
04.07.09
09:17
Трен. 1:
Кофички
Tяга
РП
Трен. 2:
Преден клек
Лег
Гребане
Бицепсово надхват
Разгъване с дъмбел над глава
Трен. 3:
Клек
Горен лег
Набирания широк надхват
Лег тесен хват
Повдигане на пръсти от стоеж (30сек. почивка м/у сериите)
=============================================
Трен. 1:
Клек
РП
тяга
Трен. 2:
Гребане с щанга
Лег
Френско / кофички с тежест
Извинявай ,но ти изобщо не си наясно как се прави сила.
когато искаш да си силен в нещо го прави всеки ден.
не съм видял двуседмична трибойска програма та те хората тренират двуразово триразово.
прави всеки ден тяга клек лег до 3 повторения макс сам си реши кога ще правиш максове 2ки 3ки
ще чустваш голяма умора ,но ти гарантирам че след първия месец ще си фурия.
Мнението беше редактирано от DanCho0o0o0 на 04.07.09 09:36.
Данчо, споменах вече, че с тренировките не съм на ‘Ти’, затова казах още, че ще се допитам до някого, който има опит с подобни програми.
Somenone, дали е слаба психика или неувереност, или двете понятия са синоними... Не знам. Тепърва опита ще ме учи. Иначе, powerlifting-a донякъде е извинение да си стои човек дебел, защото и с 10% bf и с 25% bf силата не се променя значимо ако си със същото количество мускули, мисля т.к. това е логичното обяснение, пък дали е така... Каквото и да си приказвам, в близкото бъдеще се виждам доста по-силен от сега, но и по-омазнен, което ще ме подтикне към чистене. Разбира се според зависи, може пък надебеляването да не ми попречи, но определено пътя към силата се крие в храната и тренировките, а с подобна храна разбира се, че малко или много човек ще натрупа в пъти повече сланина от колкото мускул. Щангистите са дебели, защото такъв е спорта им.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.07.09 09:52.
04.07.09
09:55
Щангистите са дебели, защото такъв е спорта им.
аха Иван Стоицов е лоена топка ;(
Стоицов е до 80кг ли колко беше? Предполагам в по-тежките категории високият процент мазнини е доста по-често явление, но сигурно и там могат да се намерят изключения! :-)
Сега като се замисля, и аз Милквам и Squat-вам :D
Говеорех за мнозинството от такива. Спора е воден не веднъж, конкретната тема е друга.
п.п. 77кг.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.07.09 10:07.
04.07.09
10:08
На мен любимият ми ден е за крака.
И не всички щангисти са дебели. Скоро даваха някакво съзтезание по щанги по евроспорт. Гледахме го в фитнеса между серийте с няколко момчета и се кефехме колко са оформени а не им е това целта !
04.07.09
10:14
stoicov.aha.bg ;)
Thrashmetal - шапката ти свалям за желязната воля,малко са хората като теб,защото този спорт е преди всичко постоянство и самовглъбеност.Иначе да, аман от позъори във фитнес залите!!!
Ако може пиши в дневника си и страничните ефекти от приемането на 4-5 или колкото литра се падат мляко на ден ;)
Vital - Мерси! Представа си нямаш колко е окуражаващо да чуеш как някой друг казва такива добри думи за теб, да ги чуваш с различен глас от този на собствените ти мисли!
казано от Никола на 04.07.09, 12:12:
Ако може пиши в дневника си и страничните ефекти от приемането на 4-5 или колкото литра се падат мляко на ден ;)
Имам трудности да следя прогреса и регреса у себе си, ментално и физически. Но ще се следя внимателно и ще бъда възможно най- изчерпателен.
04.07.09
15:04
Аз си спомням,когато изпълнявах програмата как ме беше страх да мина под щангата. : ))
Имаш хъс,Трашметъл,ще постигнеш резултати.6-7 литра мляко,дори да е от магазина няма проблем,винаги пълномаслено,в краен случай обезмаслено.Препоръчвам Роса и Елена,избягвай да вземаш от другите,които са в кутии.
Аз не успях да завърша програмата,по едно време започна много рязко да ми се вдига кръвното и ме заболяваше главата само като слагах щангата на трапеца си...ужас беше,дано нямаш такива проблеми.Сила,освен на клек и на тяга не очаквай от програмата,но си струва да се мине. :)