26.06.09
16:43
Здравейте!Лятото дойде и доста често се пропускат дни от седмичната ми програма.Та въпроса ми е,когато примерно в четвъртък изтърва деня за ръце,да го направя ли в петък + гърди или просто да го пропусна ?
Ако питаш за ръцете, не е никак фатално - гледай да си тренираш големите групи. Другото си се развива достатъчно с тях.
26.06.09
19:26
Не питам само за ръце,просто дадох пример :)
Аз съм избрал друго решение. Тренирам цялото тяло в една тренировка. И да пропусна ден, все тая. :)
Е просто правиш на другия ден без гърди,тях ги прави на следващия ден и т.н.,за един ден почивка в повече няма да ти изчезнат мускулите.
Като не можеш да тренираш редовно и да спазваш такъв сложен сплит, направи си по-прост, при който нямаш фиксирани дни и пропуска на тренировка не е фатален ;)
Иначе, това им е недостатъка на тези 4-5 дневни сплитове с по веднъж седмично мускулна група - че като пропуснеш тренировка и всичко ти се размества или пък някой мускул го пропускаш и не го тренираш две седмици.
Мнението беше редактирано от Петко К на 26.06.09 20:16.
седмицата има 7 дни,така и че да пропуснеш някоя група направи я на следващия ден,не виждам проблем,и на мен ми се случва.Важното е да не се пропуска.Преди често пропусках рамото,казвайки си то ще си върви ама... сега му бера зора на него,че лапетийте вдигат повече от мен :)
казано от С7АЛК3Р на 26.06.09, 19:56:
Аз съм избрал друго решение. Тренирам цялото тяло в една тренировка. И да пропусна ден, все тая. :)
Определено това е най-оптималното за един любител. Аз също изповядвам такива тренировки. Само че ги гледам на по-скоро движения.
ех 4е странен въпрос то тва тренировките не е казано 4е пон ти е еди си кво вторник друго . просто правиш квото следва , когато можеш :)
05.07.09
15:13
Аз пък не тренирам по програма кат ида в залата там решавам какво ще правя и ми е много добре само дет гърдите нещо ми изостават ... но сега ги почнах с 3 упражнения с по 3 серий и ще видия ефекта какъв ще е след време ...
казано от phayzer на 05.07.09, 15:13:
Аз пък не тренирам по програма кат ида в залата там решавам какво ще правя и ми е много добре само дет гърдите нещо ми изостават ... но сега ги почнах с 3 упражнения с по 3 серий и ще видия ефекта какъв ще е след време ...
Миналото лято и аз карах така, не че сега карам по някакъв сложен сплит де. Просто трябва да се оставя дадената мускулна група да отпочине 3-4 дена.
Аз от години не следвам точно определена програма, макар че се опитвам понякога :) Някоя седмица може да тренирам 4-5 пъти, следващата само 3 пъти, после може да пропусна 4-5 дена и така.
Хах странно как някои хора нямат възможност лятото да тренират :) В мойта зала, където аз ходя зимата е празно, защото, цитирам 1 познат от там “Зимата е за маса, стоиш си у вас и тъпчеш яко”, но за сметка на това лятото в залата се заформя 1 групичка “квартални мутри”, които тренират за релеф, а най - интересен е критерият им за добра тренировка - колкото повече седиш в залата, толкова по - силен и здрав ставаш. :) Много куриозни случки има с тея хора :) Оп... отплеснах се малко от темата :)