06.07.09
17:42
Здравейте аз съм на 17 години и вече повече от 1 година се занимавам с плуване - ходя към 5-6 пъти в седмицата на тренировки по час и половина, плувайки по 2-3 километра на тренировка. Но откакто тренирам редовно съм свалил адски много преди 1 седмица преди състезание на преглед ме измериха и съм само 50 кг , а проблема е че не се храня много редовно . Та въпросът ми е ако си взема протеин дали ше има ефект да го приемам само със плуване + по редовно и качествено хранене или трябва фитнес или и 2те съчетано ? Моля за съвети Благодаря предварително !
06.07.09
18:30
Мисля, че 2в1 както каза ти ще е най-добре.За фитнеса обаче мисля, че ще е добре да го обсъдиш с трениора ти.Смисъл да ти даде съвет на кои упражнения да речем да наблягаш за да имаш по-добро представяне в плуването и такива неща. ;)
Не ти трябва фитнес, за да пиеш протеин, но не мисли, че той ти е заместител на храната. Ако продължаваш да се храниш нередовно ниъв ефект няма да има. Съветът ми е да започнеш да се храниш нормално и чак след време да пробваш с протеин. Но както виждам ти не се занимаваш с фитнес, така че едва ли ти е необходим протеин(няма да ти помогне за плуването), просто се храни хубаво.
06.07.09
19:07
Имах напредвид, че ако към доброто хранене и протеина прибави фитнес ще е по-добре за цялостното му развитие. ;)
казано от incessantforce на 06.07.09, 19:07:
Имах напредвид, че ако към доброто хранене и протеина прибави фитнес ще е по-добре за цялостното му развитие. ;)
Той тренира сериозно плуване - фитнес упражненията (разбирай трениране с тежести) не са особено препоръчителни.
Целта ми е да наедрея защото съм много хърбав и слаб :) и затова се чудя дали ше има някакъв ефект ако си ходя на тренировки и приемам протеин и се храня по редовно , защото приятелите ми постоянно ме объркват единият ми казва че от плуването се горяло и рпотеина няма да има ефект другия пък ми казва че мускулът има нужда да се храни и му трябва протеин след тежката активност и всякакви такива :)
06.07.09
21:39
казано от hardrlz на 06.07.09, 20:49:
Целта ми е да наедрея защото съм много хърбав и слаб :) и затова се чудя дали ше има някакъв ефект ако си ходя на тренировки и приемам протеин и се храня по редовно , защото приятелите ми постоянно ме объркват единият ми казва че от плуването се горяло и рпотеина няма да има ефект другия пък ми казва че мускулът има нужда да се храни и му трябва протеин след тежката активност и всякакви такива :)
Ами да.То при фитнеса е същото.Нали като извършваш някаква дейност(плуваш, бягаш, скачаш и прочие) хабиш енергия.Смисъл, че като приемаш протеин много ясно, че е ++.Това е все едно да кажа, че като ходя на фитнес хабя енергия и няма смисъл да пия протеин. ;) Та първото твърдение, че няма смисъл от протеина си е пълна глупост за мен. ;) За фитнеса само си казах мнението, не твърдя на 100%.Явно с такова впечатление съм останал, защото братовчед ми се занимава с колоездене и също ходи и на фитнес, но ако не се лъжа правеше само упражненията, които са му нужни.
07.07.09
06:30
Всеки спортист трябва да приема достатъчно количество протеин с храната или с добавки. За това не са хранителни добавки за фитнес “манияци” а за спортисти. И защо да не трябва да ходи на фитнес ако плува. Всеки спортист посещава фитнес !!!
Благодаря :) а 1 приятел ми каза че лятото не се качвало само се подържало форма грешно ли е ако започна да взимам протеин сега или трябва от есента ? или няма нищо такова :)
казано от hardrlz на 07.07.09, 18:58:
Благодаря :) а 1 приятел ми каза че лятото не се качвало само се подържало форма грешно ли е ако започна да взимам протеин сега или трябва от есента ? или няма нищо такова :)
Това дали ще качваш или сваляш - зависи единствено от това колко калории изяждаш за деня.
Няма никакви сезонни закономерности... При някои хора през лятото от по-големите температури, не им се яде толкова и предполагам в такава връзка ти го е казал това. Протеина е храна, така го разглеждай.
А по принцип тренировката ми е от 2 до 4 някъде и кога е най-удачно да се храня , ако може да ми дадете някой съвет за хранителен режим :) Смятам да увелича приема на пилешко,свинско,яйца,риба,банани,боб,ориз,картофи за закуска овесени ядки макарони и др .