07.07.09
01:37
Здравейте, направо преминавам към въпроса да не ви мотам насам-натам, тренирам трицепс и гърди в един ден, същото се отнася и за бицепс и гръб, въпроса ми е, да изтегля ли малките мускулни групи като трицепс и бицепс преди гърба и гърдите и защо? Ако ли не, защо? Това е, благодаря... :-)
казано от Pandiz на 07.07.09, 01:37:
Здравейте, направо преминавам към въпроса да не ви мотам насам-натам, тренирам трицепс и гърди в един ден, същото се отнася и за бицепс и гръб, въпроса ми е, да изтегля ли малките мускулни групи като трицепс и бицепс преди гърба и гърдите и защо? Ако ли не, защо? Това е, благодаря... :-)
За гърба и бицепса - не. Защото след като си направиш 2-3 или там колкото са упражнения за бицепс ще имаш спад в работните килограми за гърба. Напомпани предмишници, поизморен хват, изморен бицепс.. нито гребането ще е гребане като хората, нито набиранията - набирания, на тягата ще имаш проблем с хвата.. изобщо, няма да можеш да работиш тежко. А голям гръб се прави с тежко, докато голям бицепс - не е задължително да е с чак толкова тежко. Иначе казано, ако правиш първо бицепс и после гръб може и да направиш големи бицепси и малък гръб. Иначе е много вероятно и двете да ти станат големи ;)
За трицепсите и гърдите е от по-малко значение, защото и двете могат да се направят и без особено старание в тежестите, по-скоро е въпрос на приоритет, кое от двете искаш да натовариш по-качествено.
Мнението беше редактирано от G33K на 07.07.09 07:00.
07.07.09
11:01
Първо големите,после малките групи.Самата идея на комбинацията гърди+трицепс , гръб+бицепс е да тренираш тежко за първите и след това с по-изолирани упражнения да доизцедиш максимално и малките мускули,които в случая са синергисти в тренировката за гръб,гърди...
казано от G33K на 07.07.09, 06:58:
казано от Pandiz на 07.07.09, 01:37:
За гърба и бицепса - не. Защото след като си направиш 2-3 или там колкото са упражнения за бицепс ще имаш спад в работните килограми за гърба. Напомпани предмишници, поизморен хват, изморен бицепс.. нито гребането ще е гребане като хората, нито набиранията - набирания, на тягата ще имаш проблем с хвата.. изобщо, няма да можеш да работиш тежко. А голям гръб се прави с тежко, докато голям бицепс - не е задължително да е с чак толкова тежко. Иначе казано, ако правиш първо бицепс и после гръб може и да направиш големи бицепси и малък гръб. Иначе е много вероятно и двете да ти станат големи ;)
За трицепсите и гърдите е от по-малко значение, защото и двете могат да се направят и без особено старание в тежестите, по-скоро е въпрос на приоритет, кое от двете искаш да натовариш по-качествено.
Като тренирам за гърди, упражненията са ми, изтласкване от полулег 4х8, изтласкване от лег 4х8, изтласкване на дъмбели от лег 4х8, флайс 3х10 и пулоувър 3х12, след тези упражнения предполагам трицепса е умерено натоварен ако правя 2 упражнения за трицепс като разгъване на ръцете зад врат 4х8 и разгъване на горен скрипец 4х8 като се стремя да правя и да давам винаги максимума от мен, ще натоваря ли качествено трицепса, след като гърдите ми са изцедени като цедки и трицепсите са чувствително натоварени след изтласкванията от лег с широк хват? Подчертавам този въпрос се отнася само за тренировката ми гърди+трицепс?...
Мнението беше редактирано от El padre на 07.07.09 14:50.